KasvuStoori – Päivi Matilainen

Päivi Matilainen. Olen yksityisyrittäjä, joka toimii Oriflame senior directorina.

Tahtolauseeni. Olla oma aito itseni! Kiitos, kun saan kertoa oman tarinani.

Tänä keväänä tulee 19 vuotta, kun tulin mukaan Oriflameen. Olin tuolloin äitiyslomalla. Lapseni olivat 1v8kk ja 4kk. Olin juoksemassa eräässä tapahtumassa ja voitin arvonnasta päävoiton. Kun sitten nykyinen sponsorini teki minulle tuota voittamaani ripsipermanenttia niin samalla hän pyysi minut mukaan toimintaan. Ja olen tästä hänelle ikuisesti kiitollinen kukaan ei ollut aiemmin tätä tehnyt. Alkuun en minäkään oikein tiennyt Oriflamesta ja suoramyynnistä mitään, mutta olin kuitenkin innokas opettelemaan uusia asioita ja minulla oli hyvä sponsori, joka valmensi minua.

Aikaa meni puolivuotta, kun sponsorini ehdotti minulle etenemistä. Parin kuukauden päästä istuin piiriedustaja infossa ja huomasin lähteväni sieltä intoa puhkuen keräämään omaa tiimiä. Minkä tein viikossa. Ja Egyptin palkintomatka pyöri tavoitteena ja unelmana. Samoin ajatus, että saan hoitaa lapset itse mikä oli minulle sydämen asia. Molemmat asiat toteutuivat. Pääsin matkustelemaan ja sain olla omien lasten kanssa kotona. Minulle olisi ollut töitä tarjoilla. Aiemmat koulutukseni ovat kaupalliselta sekä hoitoalalta. Tässä vuosien varrella Oriflame on kouluttanut minut mm. kauneusneuvojaksi, kauneusneuvoja kouluttajaksi, olen Wellness pilotti sekä käynyt Oriflamen yrittäjäkoulun.

Nyt kun lapseni ovat jo aikuisia… on minulla ollut taas aikaa itselle ja omille ajatuksille.  Huomasin, että haluan taas opiskella, päivittää aiempia opintojani. Hakeuduin syksyllä 2017 suorittamaan Johtamisen erikoisammattitutkintoa omalle yritykselle ja tästä valmistuin syksyllä 2019, suuntautumisena; Verkoston johtaminen. Heti perään aloitin Neuropsykiatrisen Valmentajan opinnot, josta valmistuin vuoden 2020 kesäkuussa. Opintoni tukevat nykyistä työtäni erilaisten ihmisten parissa sekä vahvistavat aikaisempia opintoja. Varmasti tuo Nepsy valmentajan koulutus teki hyvää itselle. Tulen siitä koko ajan entistä vakuuttuneemmaksi. Koulutus antoi valmiuksia auttaa ja valmentaa muita sekä johtaa itseä. Olin jo ajatellut, etten enää vähään aikaan opiskele, mutta näköjään opinnot ”vei ensin pikkusormen ja sitten koko käden”.  Haluaisin jatkaa opintojani ja selkeästi haen nyt omaa paikkaani. Ehkä olen jossakin 50 vuoden kriisissä vähän ennakkoon, jos näin voi kirjoittaa.


Maaliskuussa tulee 13 vuotta, kun nousin Oriflamen aluejohtajaksi ja sitä kautta muuttui sivutoiminen yrittäminen täysipäiväiseksi. Olen tutustunut aivan ihaniin ihmisiin tämän matkan aikana. Osaan heistä sosiaalisen median kautta. Varmasti en olisi heihin moneenkaan tutustunut jollen olisi tähän toimintaan mukaan lähtenyt. Ulkomaan matkoja on kertynyt ainakin 11. Sen lisäksi Viron ja Ruotsin reissut. Lukemattomat juhlat, koulutukset, kokoukset mihin on saanut ottaa rakkaan puolison mukaan. Viimeisemmäksi ansaitsin Madridin matkan. Mikä piti olla vuoden 2020 elokuussa. Tunisian matkatkin on periaatteessa ansaittu, jos pysyn vain omissa tavoitteissani. Saa nähdä milloin maailman tilanne on sellainen, että nämä matkat toteutuvat.


Olen mielestäni kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Välillä kaatunut ja noussut taas ylös. Tämä työ on pitkäjänteistä työtä, mutta erittäin palkitsevaa sellaista. Työ vaatii sinulta panostusta, mutta palkitsee sinut erittäin hyvin, kun onnistut siinä. Se lienee yksi tärkein motivaation lähde, jotta tätä työtä jaksaa tehdä. Parhaimmat saavutukseni tässä työssä: ASML:n Vuoden suoramyyjä 2017 (Oriflame), vuoden 2017 – 2018, Suomen nopeiten kasvava alue (Thaimaa Golden Conference 2018) ja Digital Summit (Ruotsissa, maaliskuussa 2020). Viime syksynä 2020 sain arvostetun Yhteishenki, tahto ja into palkinnon Suomen Oriflamelta. Tämä lämmitti erityisesti sydäntäni, kun mielestäni teen tätä työtä täydestä sydämestä.

Minulle Oriflame on ns. yhteisö ”Toinen Perhe”. Koen, että olen tärkeä henkilö ”emo” oman puun väelle… tai ainakin toivon niin olevan! Kai se jollakin tavalla on kohottanut myös itsetuntoani?! Minusta on kasvanut rohkeampi, päättäväisempi, oman tien kulkija jne.

Usein olen miettinyt… omaa elämääni ja sitä miten olen kasvanut ja varmasti muuttunut ihmisenä 20-30 vuoden aikana. Muistelen aikaa ennen lapsia, kun työskentelin kaupallisella- ja hoitoalalla… olin kiltti, nöyrä, myyjä/hoitaja kenellä oli usein myös pahaolla työyhteisössä. Toki ihania työpaikkoja ja työkavereita on ollut todella paljon, mitä muistelen lämmöllä. Kai siinä oli jotakin, etten koskaan saanut oikein käyttää omaa päätäni, luovuuttani ja menin ikään, kuin hukkaan.  Kuitenkin se juttu mikä näitä kaikkia yhdistää on ihmisten auttaminen. Ja sitähän tämä nykyinen työni myös on.

Kun valmennan työssäni ihmisiä, niin välillä minulta tosiaan kysytään:

Miksi autan niin usein toisia? Ja yleensä aina vastaan niin, että eihän se ole minulta itseltä pois ja sitä oppii itsekin samalla, kun opastaa toisia ja voi olla avuksi.

Se miten näen itsen vaikuttaa paljolti siihen…. miten kohtelen itseäni ja miten toimin elämässä. Kuinka hyvin voin henkisesti. Miten näen itseni ja millaisena pidän itseäni. Olenko minä tarpeeksi arvokas, riittävä ja rakastettava?

Yrittäjänä mietin, joka päivä mikä on tärkeää juuri tänään. Yritän käyttää energian siihen, mikä minusta tuntuu sinä päivänä järkevältä toteuttaa. Joskus suunnittelen päiviä etukäteen tarkemmin. Toisinaan en suunnittele ollenkaan vaan menen siltä pohjalta, mikä tuntuu sillä kertaa hyvälle. Toki olen tavoitteellinen ihminen. Muuten tästä yrittämisestä ei tulisi yhtään mitään. Monia asioita tehdään vain sen takia, että siihen liittyy jokin ongelma tai se löytyy to do-listalta. Menestyvät ja aikaansaavat ihmiset ovat tietoisia tavoitteistaan. He luovat kirkkaan mielikuvan lopputuloksesta ja samalla aktivoivat aivonsa saavuttamaan tavoitteita. Eli päätän mitä teen esimerkiksi huomenna. Eli en jätä tekemistä pelkästään ajatuksen tasolle.

Työpäivän aloittaminen on yleensä se vaikein asia. Aloittamisen vaikeutta lisää yleensä se, että tuleva tehtävä herättää vastustusta lisäävää tunnetta. Tästäkin yleensä pääsee yli, mietin mikä on tässä se ensimmäinen askel? Ja toteutan sen…Eli se on jo askel eteenpäin menemisestä.

Nyt varsinkin Korona aikana työt ovat siirtyneet melkein kokonaan kotiin ns. etätöiksi. Välillä tämä on todella rankkaa aikaa. Et muista mikä viikonpäivä on menossa, kun kaikki tuntuvat samanlaiselta. Onneksi meillä on 2 ihanaa koiraa kotona, joiden kanssa tulee käytyä ulkona kävelemässä. Saatamme myös puolison kanssa lähteä ulos kävelemään. Kiertämään joku lenkki tai menemään esim. porras treeneihin…Eli luonto, ulkoilu, hiljaisuus ovat niitä millä minä lataan akkuja. Kuntosali kortti minulla on myös, mutta siellä käynti on nyt vähän jäänyt. Kirjoittelen myös blogia. Minulle kirjoittaminen on tapa purkaa omia ajatuksia ja tunteita. Ystäviä tapailen myös silloin tällöin. Ystävät ovat elämän suola. Pienikin kahvittelu hetki piristää kummasti mieltä.

Meillä on Oriflamessa käytössä omat verkkokaupat, erityisen hyvät työvälineet ja koulutukset. Näen tämän suora- ja nettimyynnin tulevaisuuden alana. Digitaalisuus on tämän päivän juttu. Ja näin olen itse toiminut jo viimeiset 5-6 vuotta. Ilman tätä digitaalista toimintaa…en olisi kasvanut näin nopeasti omassa työssäni.

Toki teen edelleen face to face asiakastyötä, mutta valitettavasti sitä tipahtaa helposti kelkasta, jos jää ainoastaan sen varaan.

Yrittäjyydessä on sekin hyvä puoli, ettei kukaan tule sanomaan sinulle, että nyt olet urasi huipulla ja palkkasi ei enää nouse. Toisaalta se antaa sinulle mahdollisuuden myös toteuttaa unelmia ja kokeilla omia siipiä.

Tätäkin työtä pystyy kyllä halutessaan tekemään sivutyönä ns. harrastuksena. Kaikki lähtee sinusta itsestä millä tavalla haluat toimia. Tervetuloa mukaan kokeilemaan!


Tämä olkoon julkinen kiitos kaikille ketkä ovat minun kanssani tätä matkaa kulkeneet.

Erityiset kiitokset tietysti aviomiehelleni, lapsilleni ja koko omalle Oriflamen BDB = Beauty, Dreams & Business puulle. Yksin tätä työtä ei tehdä. Yhteishenki, tahto ja into kulkevat matkalla mukana.

Tervetuloa verkkokauppaani ostoksille

https://fi.oriflame.com?store=paivimatilainen

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan Oriflamen Brand Partneriksi tiimiini

https://fi.oriflame.com/business-opportunity/become-consultant?potentialSponsor=3024577

Facebookista löydät minut täältä

https://www.facebook.com/paivimatilainenoriflame

Instagram tilini löytyy täältä

https://www.instagram.com/paivii.johannaa/?hl=fi

Blogiani pääset lukemaan täältä

http://www.paivimatilainen-oriflame.com/448066484

Jätä kommenttisi