KasvuStoori – Onnen Ateljee

Olen Mia Loijas 52-vuotias, kahden lapsen äiti ja yhden miehen puoliso. Olen toiminut kampaajana kolmekymmentä vuotta, ja toiminimiyrittäjänä kaksikymmentä vuotta. Reilut neljä vuotta sitten tein elämäni läpimurron ja perustin Vantaan Tikkurilaan Hyvinvointikeskuksen Onnen Ateljeen. Halusin harmonisen ja kodikkaan kampaamon joka on viihtyisä ja kodinomainen. Perustaminen oli helppoa sillä olinhan toiminut yrittäjänä jo vuosia.

Olen luonut uskomattoman lyhyessä ajassa upean kokonaisuuden ja toteuttanut unelmaani ja yrityssuunnitelmaani. Olen selviytynyt nyt koronasta ja sodan tuomasta energiakriisistä ja laajentanut liiketoimintaani. Onnen Ateljeessa toimii viisi pienyrittäjää saman katon alla. Meillä on nyt kaksi kampaajaa, kosmetologi, kynsi-ja jalkahoitola, sekä hieroja. Tarkoitukseni on ollut että kaikki palvelut saa samasta paikasta. Samalla voin tarjota työmahdollisuuden toisille pienyrittäjille jossa me kaikki tuemme toisiamme ja yhdessä olemme enemmän.

Kuinka kaikki alkoi? 

Lapsena olin joka paikan höylä. Olin sosiaalinen ja kiinnostunut kaikesta. Olin luova ja taiteellinen ja musikaalinen. Minusta piti tulla laulaja ja näyttelijä, sisustussuunnittelija, vaatesuunnittelija. Osallistuin kuoroon, laulukilpailuihin, piirustuskilpailuihin ja esiinnyin kaikissa juhlissa. Perustin ala-asteella jopa oman tanssikoulun. En kuitenkaan päässyt pitkän matkan takia musiikkiluokalle, en saanut omaa ompelukonetta, enkä pianoa, joten ompeleminen ja musiikki jäi siihen mitä koululla oli tarjota.

Sitten löysin keittiön laatikosta SAKSET.

Leikkelin omaa tukkaa ja luokkakaverit jonottivat minulle halutessaan samanlaisen kerroksittain leikatun mallin. Tein tukka taika permiksiä kotona ja värjäsin ja blondailin hiuksia, tein kampauksia ja lettejä. Tykkäsin myös tehdä kynsi- ja jalkahoitoja, ja rakastin sisustamista ja siivoamista! Huoneeni muutti muotoaan milloin mihinkin järjestykseen. Ja viherkasvit valloittivat huoneeni.

Kävin koulun ohella töissä siivojana, kaupankassalla, kahvilatyöntekijänä ja kiersin kosmetiikkatuotemyyjänä ja esittelijänä milloin missäkin. Lukion jälkeen oli kuitenkin pakko päättää mihin kouluttautua.

Ystäväni ehdotti minulle että mikset mene kampaajakouluun kun ainahan sä olet laittanut hiuksia. Olin kauhuissani. En minä mikään kampaaja halua olla. Hakeuduin kuitenkin kauneudenhoitoalan ammattioppilaitokseen , sillä ajatuksella että käyn tämän tästä äkkiä läpi ja menen sitten oikeaan ammattiin.

Koulussa olin ihan huippu. Osasin leikata ja värjätä, tein kampauksia ja osallistuin kilpailuihin. Koulu osoittautuikin kaikin tavoin mieleiseksi. Sain suunnitella, leikata, liimata, maalata ja olla hiussuunnittelija. Täydellistä taidetta! Tukka taidetta! Samalla myös tajusin että asiakaspalvelu on yksi vahvuuksistani.

Saan myös toimia terapeuttina joka oli yksi salahaaveistani.

Miten olen päässyt tähän pisteeseen

Nyt yli kolmekymmentä vuotta tehneenä ja näin jälkeenpäin ajateltuna, kampaajan ammatti on minun unelmatyöni, jossa toteutuu kaikki ammatit joista haaveilin. Toki laulamaan en ole ryhtynyt, mutta näytteleminen ja komiikka kuuluu asiakastyöskentelyyni. Meillä on niin hauskaa.

Olen myös hyvin taiteellinen ja teen taidetta ja käsitöitä myös liikemyyntiin. Koronan vallitessa tein saippuoita, (jotka osoittautuivat myyntimenestykseksi). Joulumyyntiin tein kynttilöitä ja tonttuja. Teen myös erilaista keramiikkaa ja patsaita , maalaan ja askartelen tauluja myyntiin sekä tilaustöinä. Näin pystyn hyödyntämään rakasta harrastustani ja saan niistä lisätuloja. Nytkin on kaksi tilaustyötä tekeleillä.

Onnen Ateljee on siis myös taidetta. Hius- ja kynsitaiteen lisäksi .

Teen myös yhteistyötä asiakkaitteni kanssa. Meillä on myynnissä heidän tekemiä koruja, käsitöitä ja kortteja. Onnen Ateljeesta huokuu myös ekologisuus, kierrätys ja luonto.

Olen saanut toteuttaa luovuuttani sisustajana. Kassatiski ja sohvat on tehty kuormalavoista, hyllyt lankuista ja harkoista, ja lähes kaikki on hankittu käytettynä tai tuunattu itse. Matot lattioilla tuovat kodikkuutta ja viherkasvit luontoa. Halusin luoda työpaikan jonne menen kuin kotiin, sillä sehän on toinen kotini jossa vietän kaiket päivät!

Asiakkaat ovat liikkeessämme kuin kotonaan. Keittiöön voi mennä lämmittämään mikrossa ruoan ja kahvilasta saa teetä ja kahvia ja pikkupurtavaa.

Riskit ja mahdollisuudet

Aloitin Onnen Ateljeen yksin ja huomasin hyvin pian miten suuri riski on työskennellä yksin sairastumisen tai lomien suhteen. Kun on useita yrittäjiä yhdessä se luo turvaa että saa maksettua tilavuokrat, asiakkaat voivat tilapäisesti mennä toiselle tekijälle.

Kun on useita palveluita samassa paikassa, voimme ohjata asiakkaita samalla muihin palveluihin. Ja tämä onkin toiminut loistavasti. Meidän kaikkien tekijöiden asiakkaat käyttävät useita eri palveluitamme. Asiakkaan on helppo varata aikoja samalla käynnillä kaikkiin palveluihimme, sillä työkoneella meillä on kaikkien ajanvarauslistat käytössämme.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Olen unelmien tavoittelija ja todella määrätietoinen. Menen ja teen mitä haluan ,kun vain niin päätän. On minua kutsuttu jästipääksikin. Kun minä ilmoitin koulun jälkeen että haluan joskus sellaisen liikkeen jossa ei ole aukioloaikoja , – minulle sanottiin että eihän sellainen ole mahdollista!

Hah, kuinkas kävikään, -minun liikkeessäni ei ole aukioloaikoja vaan teemme työtämme ns. sopimuksen mukaan! Rakastan työtäni ja asiakkaitani. Oikein odotan että pääsen töihin luomaan käsityötaidetta ja pääsen toteuttamaan luovuuttani. Ja mikä ihaninta , tukkatohtorina autan asiakasta , sillä niin kuin sanonta kuuluu: -Tukka hyvin, kaikki hyvin!

Olen myös energiahoitaja ja reikimaster. Olen opiskellut paljon terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita, joista mm. -kehosi kertoo mikä sinua vaivaa, ja -syö oikein oman veriryhmäsi mukaan. Autan asiakkaitani paremman ja terveellisemmän elämän luomisessa. Kerron väreistä ja värien vaikutuksista elämässä ja seuraava projektini onkin tuoda

VÄRITERAPIA kaikkien ihmisten tietoisuuteen. Osaamiseni alkaa olla jo niin laajaa, että koen sen tärkeäksi.

Vaikka työni onkin intohimoni, niin tarvitsen lomia ja pidän säännöllisesti vapaapäiviä. Matkustan, käyn juhlimassa ja tanssimassa. Taide ja luovuus on sekä työni että harrastukseni , ja olen onnellinen että saan toteuttaa itseäni kaikilla osa-alueilla.

Tahtolauseeni on että – Sitä saa mitä tilaa ja – Kaikista suurin on RAKKAUS

Minut löytää myös osoitteesta www.onnenateljee.fi

sekä somesta facebookista @onnenateljee

instasta @onnenateljee

Voit varata ajan onnenateljee.fi/ajanvaraus

tai onnenteljee.fi 

Jätä kommenttisi