KasvuStoori – MindMaker Oy

Heippa! Olen psykologi Milla Maaria Kansanoja. Perustin yritykseni MindMaker Oy:n ja Psykologipalvelu MindMaker:n reilu vuosi sitten. Ensimmäinen vuosi yrittäjyyttä siis takana, huh!

Psykologin ammattia voisi kuvailla ihmismielen asiantuntijuutena. Opiskelemme yliopistossa melkoisen monta vuotta sitä, miten ihmismieli toimii ja mitkä kaikki asiat siihen vaikuttavat. Kaiken sen tieteellisen tiedon pohjalta pystymme kohtaamaan ihmisiä mitä moninaisemmissa elämäntilanteissa ja auttamaan heitä ymmärtämään itseään, menneisyyttään ja elämäntilannettaan paremmin. Sen ja lämpimän, ymmärtävän kohtaamisen kautta syntyy usein oivalluksia, joiden seurauksena ihmiset voivat tehdä kaipaamiaan muutoksia elämässään. Voimaan paremmin. Tätä samaa tietoa pystyy tietysti hyödyntämään melkeinpä missä vain asioissa, jotka koskettavat ihmistä. Markkinoinnissa, tuotekehityksessä, pelikehityksessä… Siellä missä on ihmisiä, hyödytään psykologiasta!

Minulle valkeni aika pian jo opiskeluaikanani, että saadakseen tästä haastavasta vuorovaikutustyöstä kunnon korvauksen, on sitä melkeinpä pakko tehdä yrittäjänä. Toinen minulle tärkeä syy yrittäjyyteen on mahdollisuus muodostaa oman näköinen työarki.

Tällä hetkellä teen työterveyspsykologin töitä toiminimeni kautta ja osakeyhtiöni kautta pystyn puolestani tarttumaan mitä mielenkiintoisimpiin luento-, koulutus- ja yhteistyötarjouksiin. Olen erityisen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja niistä pienistä arkisista keinoista, joilla pystymme edistämään mielemme hyvinvointia. Tämän kiinnostuksen ja mielenkiintoisten sattumien seurauksena päädyin selvittämään tasapainoaistin ja esimerkiksi keinumisen potentiaalia mielenterveyden näkökulmasta. Aihe, joka on vienyt minut ja MindMakerin mitä mielenkiintoisimpiin kuvioihin ja keskusteluihin ympäri maailman!

Yrittäjyys antaa tällä hetkellä minulle mahdollisuuden toteuttaa itseni näköistä psykologin arkea. Yrittäjyys mahdollistaa myös haaveilun jostain vielä paljon isommasta. Ehkä joskus tulee vielä päivä, kun tutkimuksissa todetaan epäilyni tasapainoaistin tärkeydestä mielen hyvinvoinnille paikkansapitäviksi ja koko maailma keinuu MindMaker:n keinuvissa tuoleissa!

Kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville toivotan valtavasti tsemppiä ja rohkeutta tavoitella unelmiasi. Tee sitä, mistä nautit ja tee sitä järkevästi. Yritystoiminnan on pakko olla kannattavaa, jotta sitä on järkevää tehdä. Lukuja ei siis oikein pääse kokonaan pakenemaan. Mutta vahva tahto luo keinonsa eli haaveile rohkeasti, pysähdy sitten hetkeksi järkeilemään ja sitten anna rohkeasti mennä vaan. Aina tie ei vie sinne, minne alun perin ajatteli menevänsä, mutta yllätykset voivat olla myös erittäin positiivisia! Olen myös todennut, että apua saa, enemmän kuin uskoisikaan, kunhan vain uskaltaa pyytää.

Jos kaipaat tilaisuuteesi innostavaa puhujaa mielen hyvinvointiin, tasapainoaistiin tai ihmisten ymmärtävään kohtaamiseen liittyen, pidä MindMaker mielessäsi!

MindMakerin nettisivut: mindmaker.fi

MindMaker instassa @mindmakeroy

Kuva: Niina Töyrylä

Jätä kommenttisi