KasvuStoori – Milla Suvikannel

Olen Milla Suvikannel, perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti ja sosiaalipsykologi. Haluan ohjata ja tukea ihmisiä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä tasolla. Teen akupunktiota, kuivakuppausta, moxa(yrttisikari)-hoitoa ja ravitsemusneuvontaa. Näiden lisäksi tarjoan sosiaalipsykologista valmennusta niihin tilanteisiin, kun ihminen haluaa vahvistaa hyvinvointiaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa; työtiimissä, esihenkilötyössä, yrittäjänä jne.


Miten kaikki alkoi?

Kaikki alkoi 10v sitten, kun valmistuin perusopinnoista kiinalaisen lääketieteen terapeutiksi; sillä alalla et oikeastaan voi toimia muuta kuin yrittäjänä. Samaan aikaan tunsin, että sen hetkinen palkkatyöni ei taipunut enää niihin asioihin, joita halusin toteuttaa yrityksissä: halusin luovempaa, rohkeampaa ja ravistelevampaa toimintaa. Hauskasti alkuvuosina asiakkaani olivat suunnilleen samat molemmissa liiketoiminnoissani.

Olen aina kokenut sosiaalipsykologian suhteisiin perustuvan ajattelun olevan lähellä kiinalaisen lääketieteen filosofiaa. Asiat, sairaudet, ilmiöt, eivät elä tyhjiössä tai ilmaannu yhtäkkisesti, vaan kaikki on suhteessa toisiinsa, jolloin esimerkiksi kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta eri elimet pystyvät tukemaan ja auttamaan toista elintä korjaantumaan; samoin kuin esimerkiksi hyvä työyhteisö pystyy auttamaan yksittäistä työntekijää jaksamaan. Tämä ei toki poista sitä tosiasiaa, että jossain vaiheessa jokaisen on tehtävä oma osuutensa; tuon yksittäisen elimen, samoin kuin työntekijän, tai huonosti toimiva kohta väsyttää muun kokonaisuuden.  


Kuinka olet päässyt tähän pisteeseen?

Rakastan aiheita, joiden parissa työskentelen. On ollut usein niitä kohtia, jolloin olen päättänyt keskittyä selkeämpään tapaan tehdä töitä, mutta sydämen ääni on voimakas tässä kohtaa ja palaan yritystoimintani pariin. Olin asumassa Irlannissa muutaman vuoden, ja saavuin takaisin Suomeen, minulle tuntemattomaan kaupunkiin juuri ennen kuin k-hässäkkä alkoi. Tähän saakka en ole ikinä tarvinnut tehdä markkinointia, joten opettelen sitä kaikkea nyt ja yritän saada liiketoimintani vauhtiin uudestaan.


Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Ilmiö ihminen motivoi minua. Meidän sosiaalinen ja kehollinen toiminta on äärimmäisen kiehtovaa, ja selkeitä lakeja noudattavaa. On varmasti ikuisesti kiehtovaa todistaa aina uusia tapoja, miten keho keksii väylän parantaa itseään, ja millä tavoin tietoisesti ihmiset pystyvät ratkaisemaan sosiaalisia haasteitaan. Olen aina yhtä innoissani kuin asiakkaani, kun he tekevät oivalluksia elämästään, elintavoistaan, ja kun he kokeilevat uusia toimintamalleja ja saavat usein todella nopeasti tuloksia – voimaantumisen ja itsemääräämisen tunne on käsinkosketeltavissa. Tämän tunteen toivoisin voivani antaa ihan kaikille.


Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Hosuminen ei kannata. Olen itse helposti suorittaja ja huolestuja, minulla pysyy helposti monta narua käsissä, ja se varmasti on yksi syy, miksi on helppo lähteä tekemään useita asioita samaan aikaan. Jatkuvasti yritän kuitenkin luottaa ”hyvään fiilikseen” tekemisessä, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitsee olla tilaa tarkastella omaa toimintaa kokonaisvaltaisesti: oman jaksamisen ja toiminnan järkevyyden näkökulmasta. On aikoja, jolloin vain tekee jatkuvasti, ja se on ok, mutta yhtä tärkeää on välillä pysähtyä.


Miten nollaat itsesi?


Liikkumalla luonnossa, olemalla lasteni kanssa, joogalla ja meditaatiolla, maalaamalla, kirjoittamalla.

www.millasuvikannel.com

FB: Porvoon Akupunktioklinikka Milla Suvikannel

Jätä kommenttisi