Vieraskynä – Ensi kesän (2022) unelma- pyörällä Pariisiin Team Rynkeby- God Morgon Vantaan tiimissä

Unelmat on tehty toteutettaviksi- If you can dream it, You can do it!

Kun elämässä kohtaa asioita, joita ei voi kiertää eikä kaartaa vaan ne laitetaan eteesi ja ne on vain kohdattava. Kun ihminen sairastuu, on se alkuun hirveä järkytys ja shokki. Ensimmäinen vuosi vakavan sairauden kanssa menee kuin usvassa. Koitat suunnistaa eteenpäin tietäen, että elämäsi on kuitenkin peruuttamattomasti muuttunut. Koitat sopeutua, peläten pahinta ja epätietoisuuden vallassa tehdä asioita kuten sinulle sanotaan. Olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. On paljon tutkimuksia ja epätietoisuutta. Saat ohjeita, miten toimia sekä koitat olla reipas ja rohkea ja samalla prosessoida asiaa. Kuitenkin ihmisen pää tulee tällaisessa tilanteessa paljon perässä. Ehkä se on suojauskeino selvitä tilanteesta ja keskittyä tulevaan voimavaroja säästellen. Sairaus on kuitenkin aina viesti sinulle- huolehdi paremmin itsestäsi!

Itselleni vuosi 2016 ja seuraavat kaksi vuotta elämästäni olivat vuosia, jotka voisin pyyhkiä pois elämästäni, koska niin sumussa olen ne vuodet elänyt. Jälkikäteen kuitenkin ajatellen ne vuodet sai itseni heräämään hetkeen. Siihen, että ihan koska vain elämä voi muuttua. Kun saat diagnoosin vakavasta sairaudesta, katselet kun muut jatkavat elämää, vaikka sinun elämäsi on pysähtynyt. Saat tietää, että hiukset tulee lähtemään, ulkomuoto muuttumaan ja seuraavat puoli vuotta sinut kyllästetään sytostaatteilla ja lääkkeillä. Kaikki perutaan, koska syksy menee pipo päässä suunnistaen hoidoissa. 3 viikon välein käyt tiputuksessa, jonka jälkeen olo viikon verran huono ja voimat ihan poissa. Se viikko kuluu sängyssä koittaen selvitä oloista. Kun olo helpottaa koitat tehdä kuntosi eteen asioita, jotta kestät seuraavat hoidot ja sen tuomat jälki mainingit. Kun tiputukset joulua kohti ovat ohi jatketaan 2kuukautta sädehoidoilla. Käyt joka arkipvä sädehoitoklinikalla sekä saat herseptin pistoksia seuraavan vuoden joka kuukausi reiteen ja käynnit jatkuvat syöpäklinikalla. Hoitojen loppupuolella vastustuskyky on niin heikko, että kartat vielä seuraavat kuukaudet ihmisjoukkoja. Kun olet tehnyt- matka, (jolle kukaan ei halua) lävitse tulee suorastaan euforinen olo. Olen hengissä! Vapaus koittaa sairaala rytmistä, mutta samalla myös pelko siitä, että jäät yksin sairauden kanssa. Enää ei viikoittain näe tuttuja hoitajia, ei lääkärien tapaamista niin usein ja nyt vasta alkaa tajuamaan mitä tämän reilun puolen vuoden aikana on tapahtunut.

Usko omien ajatustesi voimaan

Itse olen aina uskonut paljon omien ajatusten voimaan. Tein heti alkuun itselleni selväksi, että koitan ajatella hetkestä kuin hetkestä positiivisesti. Tiputuksissa oli vihdoin aikaa itselle, kuunnella äänikirjoja ja kutoa vaikka sukkaa. Tehdä asioita mihin ei ollut ollut aikaa. Syöpäklinikalla kuulee myös paljon tarinoita, mitkä ei pääty hyvin. Ja omin silmin myös näkee niitä. Monesti mietin kuitenkin, että olen onnekas, kun olen suomalainen ja meillä on niin mieletön erikoissairaanhoito. Kaikki asiat hoituivat sinun itse varaamatta edes aikoja. Kunhan teit niin kuin sanottiin. Lääkäri, joka minulle ilmoitti koepalojeni tuloksista, sanoi myös samaan hetkeen; olet onnekas, kun sinulla on todettu syöpä, jota tällä hetkellä tutkitaan ehkä eniten maailmassa. Mutta on myös syöpiä, jotka ovat harvinaisia ja siitäkin meillä on perheessäni kokemuksia. Äitini sairastui viime keväänä sellaiseen ja se on vähän, kun näin läheinen henkilö sairastuu kuin sairastuisi itse uudelleen. Siksi itselleni on erittäin tärkeää tukea syöpätutkimusta ja tehdä työtä sen hyväksi, että ihmiset, jotka sairastuvat syöpään saisivat kuitenkin vielä elää pitkään. Lääkärini sanoin, joka kolmas ihminen elämänsä aikana sairastuu johonkin syöpään nyky- tutkimuksen valossa. Se on aika hurja määrä.

Lähdin toipumaan Kroatiaan ja se teki äärimmäisen hyvää. Kaunis luonto, oliivi- ja kirsikkapuut ja meri. Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Perustin yrityksen, vaikka läheisistäni se ei ehkä ollut yhtään hyvä idea. Tein 3 tutkintoa, olen muuttanut ainakin yhden käden sormissa olevan määrän verran ja kasvanut valovuodella henkisesti. Suurin viesti kuitenkin sairaudella on ollut oppia huolehtimaan omasta terveydestä ja hyvinvoinnista paremmin, elää hetkessä ja nauttia elämästä ja tehdä siitä itseni näköistä. Siksi ryhdyin yrittäjäksi. Kun olin elänyt tällaisen peikon ja epätietoisuuden kanssa vuoden tuntui, etten pelkää enää mitään. Uskon, että kaikki mihin itse uskoo, on mahdollista ja niin kauan kuin on elämää, on toivoa! Ja sitä toivon, ettei kukaan lääkäri vie ihmiseltä pois. Toivoa.

Tavoitteeni ensi kesänä

Ensi kesän uusi tavoitteeni on pyöräillä Pariisiin heinäkuussa tehden hyvää itselle samalla kun teen hyvää ja kerään varoja syöpään sairastuneille lapsille. Pääsin mukaan pyöräilemään Team Rynkebyn- God Morgon Vantaan joukkueeseen. Tavoitteena on tehdä hyvää lapsille ja tukea heidän läheisiään vaikeassa tilanteessa. Ei ole helppoa tulla taas sairaasta terveeksi. Tiedän sen kokemuksesta. Se vaatii paljon itseltä mentaalista työtä. Lapsilla on kuitenkin koko elämä edessä ja on tärkeää tukea heidän selviytymistään arjessa myös sairauden jälkeen. Tässä tarvitaan meidän jokaisen tukea! Tämä on matka, jolle todellakin haluan lähteä mukaan ja elää sen täysillä. En vain itseni vuoksi vaan kaikkien ihmisten vuoksi, jotka ovat kokeneet elämässään sen pysähdyttävän hetken, kun elämä vilahtaa ohi silmien. Ja ihmisten vuoksi, jotka juuri tällä hetkellä ovat saaneet diagnoosin ja haluan näyttää heille, että elämä jatkuu sairaudenkin jälkeenkin. Omia unelmiaan kohti voi mennä aina! Ennen kaikkea kuitenkin lasten vuoksi.  Lasten pitää saada olla lapsia ilman huolta ja murhetta sekä nauttia elämästään kuten jokaisen lapsen pitäisi nauttia. Kokea kuuluvansa porukkaan, josta Team Rynkeby- God Morgon tiimi antaa hienoa esimerkkiä. Minut on otettu tiimiin kuin kuka tahansa ja olen saanut tuntea itseni terveeksi, koska tavoittelen samoja asioita taas pitkästä aikaan kuten he, jotka ovat terveitä tai saaneet olla sitä aina. Sairaus jättää aina jälkensä. Vaatii paljon työtä itsensä kanssa, jotta taas uskoo omiin mahdollisuuksiin ja kykyihin päästä samaan kuntoon tai samalle tasolle kuin terveenä. Tavoittelen jopa nyt parempaa kuntoa.

Pyöräillyt olen aina ja minulla on ollut maantiepyörä. Hoitojen jälkeen nousu takaisin pyörän selkään ei sujunut ongelmitta. Jalat olivat ihan veltot ja tuntui kuin ne olisi menneet eri suuntaan. Jalkojen hallinta oli kärsinyt ja myös tasapaino heitti leikatun puolen takia. Mutta jo näillä muutamilla treeneillä olen huomannut, että vielä tässäkin iässä kunto kasvaa ja tuloksia tulee. Alku on varmasti kaikessa aina vähän hankalaa kuten itselläni kipeytyi häntäluu, koska spinning pyörän satula on vain niin erilainen kuin omani. Mutta sen hetken tein muita omia treenejä, jotta pystyin taas kunnolla istumaan. Uskon tämän olevan hyvää vastapainoa yrittäjän työlleni, koska treenit on tehtävä yhdessä tai yksin. Muuten ei jaksa kesällä pyöräillä Pariisiin. Olen saanut niin hyviä neuvoja ruokailusta, nukkumisesta ja palautumisesta sekä kunnon kasvattamisesta. Ja on ollut hyvä palauttaa omaan mieleen perusasioita. Pitää pystyä puhumaan on tullut tutuksi ja kaikissa treeneissä olen ylittänyt itseni. Joukkueella on se voima, että jopa uskoo välillä olevansa yhtä hyvässä kunnossa kuin joukkue toverit, jotka saattavat olla jo pyöräilleet useampana vuonna joukkueessa. Siksi on välillä hyvä tehdä testejä, jotka kertoo kyllä lähtötilanteesi ja palauttaa taas siihen tilanteeseen missä oikeasti ollaan. Ja millä teholla ja sykkeellä on hyvä treenata, jotta se oikeasti kehittää ja kasvattaa kuntoa. Hyvä peruskunto kasvatetaan maltillisesti. Nyt olen saanut kaikki avaimet hyvään kuntotasoon ja tammikuussa katsotaan miten kunto on kehittynyt tänä aikana. Välillä on haastellista yhdistää työ ja treeni esim. nyt jouluna kun työtä riittää paljon. Onneksi kuitenkin voi mennä lenkille ihan mihin aikaan tahansa, jos ei pääse yhteistreeneihin.

Vuonna 2022 hyväntekeväisyyspyöräilyhankkeeseen osallistuu yli 2650 pyöräilijää ja 550 huoltohenkilöä 9 eri maasta, ja joukkueita on yhteensä 65. Kaikki osallistujat pyrkivät hakemaan sponsoreita, ja vuosien saatossa Team Rynkeby- säätiö on kerännyt yhdeksässä maassa yhteensä yli 65 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Vuonna 2020 Team Rynkeby- God Morgon Finland lahjoitti huimat 889 733€ Aamu Suomen Lasten syöpäsäätiön sr:n kautta lasten syöpätutkimukseen ja hoitojen kehitykseen sekä Sylva ry:lle syöpää sairastavien lasten, nuorten aikuisten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen. Nykyään neljä viidestä lapsesta paranee, mutta lasten syöpähoidoissa saavutetut kehitysaskeleet antavat aihetta yhä monitahoisemmalle ja pitkäkestoiselle tutkimukselle. Kaksi kolmesta syöpään parantuneesta lapsesta kärsii erilaisista pitkäaikaisvaikutuksista, ja myös niiden ehkäisemiseksi tarvitaan lisätutkimusta. Team Rynkebyn suuret vuosittaiset lahjoitukset ovat ratkaisevan tärkeitä, sillä niiden ansioista Aamu Säätiö on voinut käynnistää ja toteuttaa tutkimuksia liittyen kokonaan uusiin tutkimusaiheisiin.  Team Rynkeby- God Morgon- hyväntekeväisyyspyöräilyhanke pyrkii lisäämään ihmisten tietoisuutta lasten ja nuorten syöpäsairauksista sekä Aamu Säätiö ja Sylva ry:n tekemästä arvokasta työtä.

TAVOITTEENA ON, ETTÄ TULEVAISUUDESSA YKSIKÄÄN LAPSI EI KUOLE SYÖPÄÄN.

Jos tahdot tukea vakavasti sairastuneita lapsia osallistu Vantaan joukkueemme keräykseen

https://sylva-fi.app.iraiser.eu/team/team-rynkeby-god-morgon-vantaa

Jos olet kiinnostunut toimimaan sponsorinamme, olethan yhteydessä

Katja Prökkinen puh. 050 5570321 tai timanttitiikeri@gmail.com.

Team Rynkeby- God Morgon sponsorina yrityksenne tekee muutakin kuin antaa rahaa hyvään tarkoitukseen. Olette samalla edistämässä tervettä elämäntapaa ja auttamassa vakavasti sairaita lapsia.

Jätä kommenttisi