KasvuStoori – Laura Heikkinen Photography

Valokuvat: Pauliina Mustonen

Hei! Olen Laura, sotkamolainen valokuvaaja. Toiminimeni Laura Heikkinen Photography syntyi kesällä 2015, kun oma kiinnostukseni valokuvausta kohtaan toi minut kysynnän kasvaessa (sivutoimiseksi) yrittäjäksi. Inspiroivasta ja rakkaasta harrastuksesta alkoi siis tulla työ. En koskaan ollut ajatellut, että minusta olisi yrittäjäksi ja se tuntui aina kovin kaukaiselta ajatukselta, mutta tässä sitä ollaan enkä vaihtaisi oppimaani ja kokemaani mihinkään. Iso kiitos kuuluu puolisolle ja ystäville, jotka ovat kannustaneet ja tukeneet minua alusta alkaen. Yritykseni toimialue on koko Kainuu ja valokuvaan enimmäkseen Sotkamossa sekä miljöössä että perheiden kotona.

Koulutukseltani olen sosionomi (YAMK) ja valmistuin kesäkuussa 2020 media-alan ammattitutkintoon, suuntautumisena digimarkkinointi. Tällä hetkellä valokuvaan tylökseni pääasiassa lapsia ja perheitä ja toimin sekä yrittäjänä että palkansaajana. Perhe ja kaksi työtä pitävät minut kiireisenä etenkin syksyisin, mutta muulloinkaan minulla ei ole vapaa-ajan ongelmia, siitä pitävät huolta kaksi lasta ja puoliso sekä monta ihanaa ystävää.

Työssäni motivoidun kohtaamisista asiakkaideni kanssa ja minulle on kunnia saada olla mukana heidän tärkeissä hetkissä. Ajattelen valokuvausta paljon isompana asiana kuin ”vain” valokuvana. Valokuvaus on myös kokemus ja elämys ja sen lisäksi, että haluan luoda asiakkailleni muistoja heistä itsestään ja heille tärkeistä ihmisistä ja hetkistä, haluan heidän saavan elämyksen kuvaushetkestä kanssani. Meillä kaikilla on oma tarinamme ja haluan työlläni tuoda sitä tarinaa näkyväksi ennen kaikkea asiakkaalle itselleen, mutta nautin yhteisistä hetkistä, oivalluksista ja onnistuneista kuvista itsekin. #valokuvatsinuntarinastasi

Olen kehittänyt itseäni ja yritystäni tekemisen ohessa oppimalla ja opettelemalla, opiskelemalla. Sivutoimisena yrittäjänä toimiminen on mahdollistanut hitaan kasvun ja pienin askelin etenemisen ja puskaradio onkin ollut somen lisäksi paras markkinointiväyläni. Olen viime aikoina saanut tehdä mielenkiintoisia töitä myös sisältömarkkinoinnin parissa ja siinä saan yhdistää kahta suosikkiani, valokuvausta ja kirjoittamista. On tosi hienoa, jos voin innostaa ja auttaa omalla osaamisellani toisia yrittäjiä menestymään entistä paremmin.

Sisäinen yrittäjäni on siis aiemmista epäilyistäni huolimatta löytynyt ja nautin suuresti siitä, että voin tehdä sellaista työtä mistä tykkään tosi paljon juuri nyt ja jossa saan myös määritellä omia aikataulujani. Viisi vuotta yrittäjän elämää on tuonut isoja oivaltamisia minusta ja muista, bisneksestä ja elämästä ylipäätään. Tämä matka on tuonut niin paljon iloa ja onnea, etten koskaan olisi uskonut, mutta tietenkin myös epäonnistumisia ja epätoivon hetkiä. Yhteen päivään saattaa mahtua koko tunteiden kirjo! Suurin opetus näiden vuosien aikana on ollut se, että itsestä on pidettävä huolta. Vaikka nautin työstäni tosi paljon, innostun helposti uusista jutuista ja haluaisin olla monessa mukana, niin luovuus ehtyy, virheiden määrä kasvaa ja lopulta työn laatu kärsii, mikäli en malta levätä riittävästi ja opettele asettamaan omia rajojani.

Tulevaisuudessa haluan yhdistää työssäni entistä enemmän sekä kirjoittamista että kuvaamista, sisällyttää työnkuvaani lisää sisältömarkkinointia. Toiveissa on myös luonnonvaloisa studio- ja oman näköiseni työtila, jossa voisin myös tavata asiakkaitani. Toivon, että onnistun kehittämään osaamistani ja työtäni siihen suuntaan, että saan yhä enemmän tehdä lasten ja perheiden valokuvausta ja sen lisäksi tekisin töitä myös yrityksille etenkin täällä Kainuussa.

Rentoudun luonnossa kävelemällä, teetä juomalla, lukemalla, suklaasta nauttimalla ja iltaisin venyttelemällä. Myös jonkin helpon, hauskan Netflix-sarjan katselu saa ajatukset mukavasti muualle. Rakastan kirjoja ja toivon, että osaisin taas tässä ruuhkavuosien melskeessä ottaa enemmän aikaa lukemiselle, mutta onneksi on kuitenkin äänikirjat!

Walt Disneyn sanoin, kaikista unelmistamme voi tulla totta, mikäli meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä. Niin yritykseni syntyminen ja kehittyminen kuin muutamat muutkin toteutuneet unelmat viime vuosina ovat opettaneet, että haaveilu ja haaveet, isotkin unelmat kuuluvat meille kaikille ja että meillä on oikeus pyrkiä toteuttamaan niitä. Ehkä se on jopa velvollisuus itseämme ja maailmaa kohtaan sillä uskon, että unelmoimalla, haaveilemalla ja niitä toteuttamalla teemme lopulta hyvää niin itsellemme kuin läheisillemme.

Löydät minut Facebookista ja Instagramista @lauraheikkinenphotography Tervetuloa seuraamaan!

Nettisivuni osoite on lauraheikkinenphotography.fi

Jätä kommenttisi