KasvuStoori – Kauneushoitola Irmeli Katriina

Olen Irmeli Eronen, 37 v. Teen kosmetologina töitä omassa kauneushoitolassa.
Aikaisemmat opintoni, joiden pohjalta olen myös tehnyt töitä: lähihoitaja, sihteeri, multimedia ja verkkoviestintä sekä kaupallinen peruskoulutus, merkonomi. 2 x 10 v. pojat ja 2 x 2 v. kissat.


Yritykseni on

Pieni kauneushoitola Vantaan Vaaralassa, Kauneushoitola Irmeli Katriina.
Ovet avautuivat joulun jälkeen vuonna 2020. Huhtikuun 2021 loppuun saakka toimin yksin. Sen jälkeen yritykseni palvelut laajenivat, kun kauneushoitolassa aloitti lisäkseni kosmetologi Sara, jonka kanssa opiskelimme alalle samaan aikaan. Tunnen hänen työtapansa sekä työn hyvän laadun, joten oli mahtavaa, kun hän pääsi täydentämään hoitolan palveluja. Tarjoamme Saran kanssa eri palveluja ja työskentelemme hoitolassa eri aikaan, joka mahdollistaa monipuoliset aukioloajat.

Tarjoamme kauneudenhoidon palveluita. Pääpainona ovat hemmottelevat hoidot. Useaan hoitokokonaisuuteen sisältyy rentouttavaa hierontaa. Esimerkiksi kasvohoitoon kuuluu rentouttava hartiahieronta, joka ylettyy käsivarsiin saakka. Palveluvalikoimasta löytyvät hemmotteluhoitojen lisäksi myös mm. manikyyri, sokerointi ja ripsien kestotaivutukset. Käytämme lähes kaikissa hoidoissa kotimaisia luonnonkosmetiikan tuotteita, joita on mahdollista myös ostaa. Arvostamme kotimaisuutta, kuten myös asiakkaamme.

Voimme tehdä hoitoja myös asiakkaan kotona, tarvittavat työvälineet ja tuotteet on helppo ottaa mukaan. Esimerkiksi. jalkahoito onnistuu asiakkaan omassa nojatuolissa. Myös hierontapöydästä on matkaversio, jonka voi kuljettaa asiakkaan tiloihin. Tilaamalla Liikkuva kosmetologi -palvelut saa halutessaan vaikka useammankin kosmetologin kotiinsa, jos suunnittelee vaikka hemmottelupäivää ystäviensä kanssa. Yksi kosmetologi loihtii kynnet kauniiksi samalla kun toinen ystävä on kasvohoidossa tai esimerkiksi kuumakivihieronnassa. Eikö kuulostakin hyvälle?

Miten kaikki alkoi? Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olin jo nuorena päättänyt, että jossain vaiheessa minusta tulee yrittäjä. Ja olen miettinyt monta vuotta, minkä alan yrittäjyys sopisi minulle. Ihan ensimmäinen ajatus, joskus kahden kympin korvilla, oli oma jäätelöbaari. Sitten suunnitelma muuttui kahvilaksi. Floristiksi kouluttautumista mietin jo vakavasti. Mielessä oli myös tarjota freelancerina assistentin palveluita yrityksille. Lähihoitaja opintojen aikana mietin virkistystoiminnan tarjoamista palvelutaloille.

Työkokemukseni ja erilaiset koulutukset ovat valmentaneet minut yrittäjyyttä varten.
Erilaiset työtehtävät yrityksissä, yhdistyksessä, harjoittelut lähihoitajaopintojen aikana hyvinkin erilaisissa työympäristöissä sekä startup-yrityksessä toimiminen ovat rikastuttaneet ja monipuolistaneet työkokemuksiani. Oppimishalukkuus ja halu kehittää omia toimintatapoja toki myös vaikuttavat taustalla.

Vanhempani ja siskoni ovat myös todella aktiivisia tekijöitä. Isäni innostui vuonna 2000 kasvattamaan joulukuusia, jotka myymme vanhempieni kotipihalla. Sähkölinjojen alla hoidetut kuuset raahataan osin soisessa, osin kallioisessa maastossa lähemmäksi pakkauspistettä, säässä kuin säässä. Tässä kausiluonteisessa työssä olen ollut perheeni mukana alusta alkaen eli viimeiset 20 vuotta tehden sen verran, mitä sen hetkisiltä töiltäni olen ehtinyt. Joulun aikaan ihmiset ovat hyväntuulisia ja puheliaita, joten kuusien myyminen heille on kivaa puuhaa. Monet tulevat perheineen vuodesta toiseen pihallemme, osa jo toisessa polvessa omien lastensa kanssa.

Minulla on ollut kova halu yrittäjyyteen ja löytää se oma juttu! Kun lähdin opiskelemaan kosmetologiksi vuoden 2020 alussa, oli minulle selvä asia, että jos pidän siitä työstä, ryhdyn tekemään työtä nimenomaan yrittäjänä. Silloin en vielä tiennyt, tulenko tekemään töitä kevytyrittäjänä jonkun toisen yrityksessä vai kuinka asia etenee. Lähdin rohkeasti katsomaan, mitä tapahtuu.

Irtisanouduin vakituisesta työstäni päiväkotimaailmassa. Yhtenä ajatuksena oli silloin, että voisin ehkä tehdä tulevaisuudessa päiväkodissa töitä keikkaluontoisena ja samalla kosmetologin töitä. Tai ehkä toisena työnä voisi olla toimistopuolen työt, joista minulla oli lähes kymmenen vuoden kokemus.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Yksi harrastukseni, jota olen joskus miettinyt enemmänkin kuin harrastuksena, on kynttilöiden tekeminen. Olin kysellyt sitä varten tilaa kotini lähellä olevasta kiinteistöstä, jonka  toinen puoli on tyhjänä ja toisella puolella toimii parturi-kampaaja, jolla on ollut tekemiäni kynttilöitä myynnissä. Elokuussa 2020 tämä kampaaja lähetti minulle viestin, että nyt sitä tyhjänä ollutta puolta aletaan remontoimaan ja sitä voi jatkossa vuokrata liiketilaksi. Ja minähän asiasta innostuneena lähdin heti tiedustelemaan asiaa tarkemmin kiinteistön omistajalta. Aika piankin jo sovittiin, että saan vuokrata tilan. Toiveeni tilan remontin suhteen otettiin hyvin huomioon ja siitä asiat alkoivat sitten etenemään hurjaa vauhtia eteenpäin.

Tein opiskeluaikanani kosmetologin töitä kotona, joten minulla oli jo hieman valmista asiakaskuntaa. Alueen asukkaat arvostavat lähipalveluita ja mieluusti tukevat yrittäjyyttä. Tämä seikka tuki ajatusta aloittaa yrittäjyys juuri tällä alueella. Viihdyn paremmin pienemmissä paikoissa kuin suurissa, joten siinäkin mielessä paikka sopi minulle hyvin. Ja kodin läheisyydestä on apua myös kahden koululaisen arjen pyörittämisessä.

Olen saanut paljon apua siskolta ja vanhemmiltani. Monen asiakkaan huomion on kiinnittänyt isäni tekemät hyllyt tuppeensahatuista koivulankuista, jotka ovat mökiltämme kaadetusta puusta. Ne ovat hoitolan sisustuksen erikoisuus.

Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Asiakkaalle tuotettu ilo on ensisijainen motiivini.

Toisena motiivina voisi mainita, että pidän asiakaslähtöisestä työstä, ja on mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin ja kuunnella pieniä tai suuria tapahtumia heidän elämästään. On toki paljon hoitoja, joiden aikana ei juurikaan puhuta, silloin asiakas saa keskittyä rentoutumiseen ja hoidoista nauttimiseen. Myös minulle tulee rentoutunut olo rauhallisen musiikin soidessa taustalla.
Haluan auttaa asiakasta, antaa hänelle sopivat kotihoito-ohjeet ja löytää juuri hänelle sopivat tuotteet. Olen iloinen, kun näen, että tuotteista on asiakkaalle hyötyä ja iloa.
Myöskin työn monipuolisuus motivoi. Pääsen tekemään ja oppimaan monipuolisesti monta eri osa-aluetta. Lisäksi tälle alalle löytyy paljon lisäkoulutusta, jota voi hyödyntää työssä.

Pidän myös kotikeikoista, niistä saa vaihtelua arkeen ja pääsee tutustumaan eri paikkoihin.

Asiakastyön lisäksi yrittäjyys on markkinointia ja taloushallintoa sekä aikataulun suunnittelua. Yrittäjyys tuo vapauden ottaa työkalenterin suunnittelussa huomioon myös omat menot, se tuo joustoa elämään.

Parhaimmat  opetukset tähän mennessä?

Pysähdy, mieti ja suunnittele. Kun olet vaikka päiväkin asioita pohtimatta, niin ajatukset kulkevat jo seuraavana päivänä paremmin. Niin kiire ei ole, eikä saa olla, etteikö ehtisi mennä vaikka puoleksi tunniksi kävelemään ennen some-päivityksen tekemistä. Tätä muistuttelen itselleni joka viikko – ja lähes joka päivä.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelette?

Yritykseni on vielä nuori, joten asiakasmäärien kasvattaminen on ensisijainen tavoitteeni. Myös ammattitaidon kehittäminen ja sen myötä uusien palveluiden tarjoaminen asiakkaille. Koko ajan oppii lisää ja taidot vahvistuvat kokemuksen kautta. Haaveeni on, että jonain päivänä minulla voisi olla toinenkin hoitola, joka olisi tilaltaan isompi ja mahdollistaisi esimerkiksi sen, että ystävät tai pariskunnat voisivat tulla samaan aikaan hemmotteluhoitoihin.

Miten nollaat itsesi?

Siihen löytyy monta konstia. Lasten kanssa aikaa viettäen: käydään pelaamassa futista tai kävelemässä tai vaan ollaan yhdessä. Viikoittain katsomme yhdessä myös leffan.
Musiikin kuuntelu yhdistettynä juoksulenkkiin. Ystävien näkeminen, ulkoilu, meren äärellä aikaa viettäen, päivä omassa kynttiläpajassa. Tai sitten vaan Netflix ja jäätelöpurkki käteen lasten ollessa kavereidensa kanssa.

Tahtolauseesi?
Ei voi tietää pitääkö jostain tekemisestä, jos ei kokeile sitä.


Kauneushoitola Irmeli Katriina

Hakunilantie 6 (Vaaralassa)
01230 Vantaa

www.irmelikatriina.fi
@kauneusirmelikatriina

#kauneusala #kauneushoitolavantaa #vantaa #vaarala #pienyrittäjä

Jätä kommenttisi