Suomi voitti hopeaa ja pelasi upean turnauksen. Neljä vinkkiä kuinka voitto saavutetaan

Kyllä on ollut jännä turnaus jääkiekossa. Mitallia ei ole helppo voittaa, on se sitten mitä materiaalia tahansa. Se vaatii todella paljon huippupelaamista koko joukkueelta. Oli upeaa katsoa kuinka tämä nuori ja uusia pelaajia sisältävä joukkue kasvoi ja kehittyi peli peliltä kohti finaalia. Ennakkoon ei ehkä osattu odottaa joukkueelta näin kovatasoista suoritusta. Puhuttiin ja kirjoitettiin, että mukana oli valtava määrä ensikertalaisia. Odotuksemme kasvoivat peli peliltä joukkueen tehdessä huikeita pelillisiä suorituksia.

Kuka voittaa mitallin? Miten se tehdään? Mitä tämä joukkue teki eritavalla, ja kuinka se eteni kohti huipputulosta? Tämä on mielenkiintoinen asia. Mitä jos yritys laitettaisiin mitalikuntoon yhtä nopeasti? Muutamassa viikossa kasattaisiin, vähän harjoiteltaisiin ensin yhdessä, ja sitten tehtäisiin huipputulokset. Onnistuisiko se meiltä? Mitä sellaista urheilujoukkue teki, että se onnistui suoritus suoritukselta saavuttamaan tuloksia?

Voittajat ovat aina nälkäisiä. Heille ei riitä yksi suupala, he haluavat koko kakun. Voittajajoukkueesta näkee selvästi, että heidän nälkänsä vain kasvaa matkan varrella. Pelkkä nälkä ei kuitenkaan riitä. Täytyy myös kehittyä. Tämä joukkue todisti sen, että pystyi kehittymään koko turnauksen ajan. Oliko heillä alusta asti kuinka selkeänä tavoite, VOITTO. Oli varmasti. He lähtivät voittamaan jokaisen pelin. He rakensivat joukkueena yhteistyötä, hioivat sitä jokaisen pelin jälkeen seuraavaan peliin. Siltä se ainakin näytti. Yhteistyö oli joka pelissä selkeää ,pelisäännöt hallussa, tavoitteet kirkkaana mielessä ja kaveria autettiin jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Millä eväillä joukkue saavutti mestaruuden?

Rukiilla, sisulla vai ihan vaan summan mutikassa? No ei varmastikaan ainakaan arvalla. Joukkuuen pelin täytyy olla hyvin suunniteltua. Tässä valmennusjohto on avainasemassa. Niin kuin yrityksessä yrityksen johto. Johdon, yrittäjän, tehtävänä on vastata siitä, että yrityksellä on suunnitelma ja strategia mitä kohti mennään. Tuloksia voidaan saavuttaa ilman suunnittelua, mutta yleensä ei maksimaalisia.

Joukkueessa kaikkien on annettava osansa. Joukkue vaatii jokaiselta täydellisen keskittymisen juuri siihen hetkeen pelissä. Ei voi herpaantua, jokainen herpaantuminen saattaa maksaa maalin. Tässä alla vähän vinkkejä kuinka mestaruus saavutetaan eli tulokset, tavoitteet ja nämä pätevät niin työhön, urheiluun, yrittäjyyteen kuin muihinkin oman elämän osa-alueisiin. Mietihän siis näitä asioita:

  1. Päämäärän tulee olla selkeä. Tavoite, mitä kohti mennään, on kirkkaana edessä. Kaikki tietävät mitä varten he tekevät juuri sitä mitä tekevät. Tavoitteen pitää tuntua mahdolliselta. Jos se ei tunnu siltä, voi olla että into lopahtaa kesken. Leijonat asettivat tavoitteen ottelu ottelulta. Voittivat jokaisen ottelun erikseen ja kiipesivät huipulle askel kerrallaan. Eivät yrittäneet hypätä oikotietä vaan ottivat jokaisen eteen tulevan palasen purtavaksi yksi kerrallaan. Mikä on sinun päämääräsi, mitä tavoittelet? Millaisia askeleita tarvitset matkasi varrelle?
  2. Leijonien joukkueella oli hyvä ja selkeä johtaja sekä valmentaja(t), jotka olivat sitä tasoa, että he osasivat antaa eväitä joukkueelle koko matkan ajan. He tukivat ja nostivat joukkueen itsetuntoa, osaamista ja tekemistä tasolta toiselle omalla tekemisellään sekä uskoivat tiimiinsä. Kehitys oli melkein käsin kosketeltavaa, ja jokaisessa pelissä suoritus oli erinomaista pelaamista varmasti lähes jokaiselta pelaajalta. Olisiko joukkue noussut tällaisiin korkeuksiin ilman ympärillä olevia osaavia ihmisiä? Mahdollista on, että se olisi jäänyt ilman mitallia. Onko sinun ympärilläsi ihmisiä, jotka sparraavat, tsemppaavat ja auttavat sinua, nostavat sinut uudelle tasolle? Etsi ympärillesi oikeita ihmisiä.
  3. Tällä joukkueella oli mahtava kyky keskittyä olennaisiin asioihin. Se keskittyi peli peliltä juuri siihen peliin, ei edelliseen tai seuraavaan. Pelaajat pelasivat jokaisen ottelun, jokaisen minuutin, jokaisen aloituksen, jokaisen kiekon. Keskittyminen tekemiseen oli jokainen minuutti läsnä, herpaantuminen olisi voinut maksaa mitallin. Tästä voimme myös ottaa opiksemme eli keskittyä juuri siihen mitä olemme tekemässä sekä vielä keskittyä olennaisiin asioihin. . Elämä ei ole eilen, huomenna tai tulevaisuudessa, elämä on tässä ja nyt.
  4. Leijonat pelasivat myös valtavan hyvin yhteenhiileen puhaltaen. He pelasivat yhdessä ja hioivat jokaisessa pelissä yhteistä tekemistä, toistensa arvostusta sekä panostivat yhteistyöhön. Yhteishenki ja yhteistyö vahvistuivat koko turnauksen ajan kantaen hedelmää lopulta finaaliin asti. Joukkuehan ei hävinnyt yhtään peliä varsinaisella peliajalla, vaan erikoistilanteissa. Tekeminen alkoi muuttua saumattomaksi yhteistyöksi. Se on aina ihailtavaa, katsoa kuinka tiimi puhaltaa yhteenhiileen. Sellaisessa tiimissä kaikki arvostavat toisiaan, toistensa tekemistä ja uskaltavat iloita onnistumisesta. Sinäkin voit etsiä tiimiin muita tekijöitä, joiden kanssa alat puhaltaa yhteenhiileen. Iloita muiden ja omasta onnistumisesta. Teette yhdessä ja saatte enemmän aikaiseksi!

”Meidän pitäisi ihan kaikkien sisäistää se, että yhdessä tekemällä saadaan enemmän aikaan. Se kaikki mitä annat muille, tulee sulle jossakin kohtaa takaisin”, Jukka Jalonen.

Päätä sinäkin saavuttaa haluamasi, keskity siihen mitä teet, elä tässä ja nyt sekä rakenna tulevaa yhdessä tekien!

Jätä kommenttisi