Tee kesän suunnitelmat nyt

Teet sitten kesällä töitä tai lomailet, irrota itsellesi aikaa nauttia kesästä. Olla vaan. Innostua uusista jutuista. Elää hetkessä. Samoilla luonnossa. Tee kesän suunnitelmat ja varaa itsellesi löytöretkeilijän aikaa. Tämä kesä on vain tämän kerran, nauti siitä täysillä!

Ota kalenterimme kesäkuun löytöretkeilijän to do -sivu esille ja tee suunnitelma. Laadi itsellesi selkeä lista mitä haluat tänä kesänä tehdä. Voit seikkailla, ja se ei tarkoita että on lähdettävä jonnekin kauas. Voit seikkailla ihan lähialueella. Etsi uusia paikkoja, käy lähimetsässä kävelemässä, kaduilla, puistoissa, lähikaupungeissa tai ihan missä vain haluat. Aika tuntuu pidemmältä, kun vaihdat välillä reittiä. Mikäli aikaa on enemmän, voit tehdä pidemmän retken.

Kesällä kannattaa unohtaa hetkittäin puhelin, tietokone, sähköpostit, some ja heittäytyä viettämään kellotonta aikaa. Antaa aivojen levätä ja rentoutua. Viettää aikaa muiden kanssa. Tehdä erilaisia asioita. Tai vaikka olla vain. Istahtaa kiven tai kannon nokkaan, kuunnella lintujen laulua ja nuuhkia kesän ihania tuoksuja.

Tämä kesä on oikeasti vain kerran!

Mikään muu kesä ei ole parempi kuin tämä. Voit toki siirtää kaikkea tulevaisuuteen, mutta älä siirrä mitään minkä voit tehdä tänä kesänä. Varaa päivittäin itsellesi tehdä jotain mitä haluat. Ota sen verran aikaa kun voit. Ota minuutteja, tunteja tai minkä aikataulusi antaa myöten. Lataa itsellesi energiaa ja unohda hetkeksi kaikki muu.

Tartu to don suunnitteluun ja mieti

  1. Mitä kaikkea hauskaa ja erilaista haluaisit tänä kesänä tehdä?
  2. Onko paikkoja joissa et ole ehtinyt käymään? Olisiko nyt aika? Tee lista paikoista mihin haluat mennä.
  3. Oletko potenut huonoa omaatuntoa, kun et ole riittävästi ehtinyt tavata ystäviä, läheisiä, sukulaisia. Tee lista kenet haluat tänä kesänä tavata. Mieti, löytyisikö joka viikosta yksi kerta ainakin tavata joku?
  4. Millaisia kokemuksia haluat muistoksi tästä kesästä? Niillä täytät muistoreppuasi.
  5. Mistä löydät energiaa? Millä täytät luovuusvarastoasi?
  6. Onko jotain uutta jota olet halunnut kokeilla, mutta et ole ehtinyt? Olisiko nyt sen aika?
  7. Älä keksi 10 syytä miksi et voi tehdä, vaan keksi 10 syytä miksi nyt on juuri oikea kesä tehdä.

Onnellisuus elää mukanasi. Se on arjessasi läsnä. Valo on meille tärkeä voimavara. Kesällä valoa riittää. Elämä tuntuu usein kesällä helpommalta. Innostusta tarvitaan, ja sitä voi saada vain innostumalla. Nyt on hyvä hetki innostua. Minulle ainakin jo pelkkä suunnittelu ja paperille laittaminen tuottaa innostusta. On niin kiva suunnitella erilaista tekemistä kesäksi.

Innostuksella on ihmeellistä voimaa. Se saa aikaan muutosta niin minussa kuin sinussa. Innostus ja järki voivat taistella keskenään. Toinen hoputtaa jatkamaan ja toinen toppuuttelee. Innostus saattaa alkaa murentumaan ja piipittää enää hiljalleen jossain taka-alalla. Innostukselle pitää antaa lupa jatkaa. Ei kaikkea tarvitse toteuttaa mitä innostuu suunnittelemaan. Toteuttaa ne mitä haluaa, jos tuntuu että innostus meni överiksi ja kaikki ei kyllä millään onnistu. Sitten valitaan mikä on kivointa, mitä eniten haluan ja aloitetaan siitä.

Innostus on ”tarttuva tauti”. Innostus ruokkii innostusta. Se myös tarttuu muihin. Ihanassa seurassa voi tartuttaa muutkin innostumaan. Tai saatat itse saada innostus-tartunnan. Etsi siis muita innostuneita ympärillesi ja anna innostuksen tarttua. Se on taikajuomaa joka saa monen asian onnistumaan. Antaa energiaa ja uskoa omaan tekemiseen.

Innostu & inspiroidu ja vietä ihana kesä. Ammenna syksyn ja talven pimeinä tunteina innostuksen repustasi kokemuksia kesästä.

Iloa & aurinkoa kesääsi!

Jätä kommenttisi