KasvuStoori – Josefiinan Taidetta

Moikka! Olen Josefiina, ja työskentelen yrittäjänä yrityksessäni Josefiinan Taidetta. Rakastan taidetta, sekä sen kokijana että tekijänä. Taiteen lisäksi tykkään kissoista, kahvista, uimisesta ja äänikirjoista. Olen lähtöisin Tampereelta, mutta olen nyt asunut Helsingissä 1,5 vuotta. 

Mikä on Josefiinan Taidetta?

Yrityksessäni piirrän asiakkaiden omista valokuvista piirroksia, joita voi ostaa minulta kangaskassiin painettuna, julisteen muodossa, tai digitaalisena tiedostona. Piirtämisen lisäksi myös valokuvaan. Valokuvauksessa olen omimmillani kuvatessani henkilöpotretteja, mutta olen kuvannut myös juhlia ja tapahtumia aina kysynnän mukaan. 

Piirroksissa ja valokuvissa minulle on tärkeää luoda tunnelmalta ja sävymaailmalta kauniita ja pehmeitä teoksia. Haluan, että teoksistani välittyy lämmin tunnelma hyvä mieli. 

Olen verraten aika nuori yrittäjä, perustin yritykseni muistaakseni 19-vuotiaana, ja päätoimiseksi olen siirtynyt syksyllä 2021 ollessani 22-vuotias. 

Miten kaikki alkoi?

Aloitin yrittäjyyteni valokuvauksen parissa, ja piirrokset ovat tulleet mukaan myöhemmin.

Valokuvasin jo nuorempana paljon, ja halusin sitten laskuttaa asiakkaita tietysti virallisesti, ja näin perustin yrityksen. 

 Miten olen päässyt tähän pisteeseen?

Kaikki on mennyt aika omalla painollaan. Minua ollaan kehuttu rohkeudesta, kun olen lähtenyt täyspäiväiseksi yrittäjäksi näin nuorena, mutta itse en koe sitä niin rohkeana tekona. Se vain tapahtui! 

Olen saanut aina paljon tukea ympäriltäni, kaikki läheiseni ovat kannustaneet, pallotelleet kanssani kaikkia ideoita ja antaneet inspiraatiota. 

Yritykseni lähti varsinaisesti lentoon kesällä 2021, kun toin valikoimaan valokuvien ohelle myös piirrostuotteet. Ne ovat olleet alusta saakka todella suosittuja. Syksyn aikana olen hionut taitojani ja hinnastoani, ja nyt teenkin tätä jo täyspäiväisesti. Tekemällä oppii ja kokemus kasvattaa.

 Mikä motivoi minua toiminnassani?

Tekemisen ilo motivoi! Tykkään kovasti kaikesta, mitä työhöni liittyy. Yllättävän pieni osa työstä on sitä varsinaista taiteen tekemistä. Suurempi osa koostuu sähköposteista ja taulukoista ja somesta, ja vastaavista ns. hallinnollisista paperihommista. 

Ihanat asiakkaat motivoivat! Se on aina ihana hetki, kun tapaan asiakkaan ja voin antaa tuotteen hänelle. Se tuntuu vieläkin ihan kummalliselta: “tässä on aito ihminen, joka on oikeesti kiinnostunut siitä, mitä teen ja touhuan!”

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Olen oppinut paljon hinnoittelusta. Oman työn hinnoittelu on aluksi tosi vaikeaa. Sittemmin siinä oppii. 

Olen myös oppinut pois “kaikille kaikkea” -ajattelusta. Tarjoan siis laadukkaampaa palvelua pienemmälle kohderyhmälle sen sijaan, että tarjoaisin mitä tahansa alaani liittyvää kaikkiin tarpeisiin.

Mikä on yritykseni tulevaisuus? Mitä tavoittelen?

Tavoittelen tietysti lisää asiakkaita, ja erityisesti haluan kasvattaa yritysmyyntiä. Tavoitteena olisi löytää asiakkaiksi yrityksiä, jotka voivat teettää minulla teoksen ja tuotteita, ja myydä niitä eteenpäin omille asiakkailleen. Tällä hetkellä minulla on yritysasiakkaana kirpputori, jolle suunnittelen designin kangaskassiin. Tällaisia projekteja tahtoisin saada lisää!

Miten nollaan itseni?

Nollaan itseni saunomalla, meditoimalla, ruuanlaitolla ja joogalla. Kaipaan kyllä jokaiseen työpäivään jotain palauttavaa tekemistä, jotta pysyn järjissäni ja työteho säilyy. En allekirjoita ajatusta, että yrittäjänä on työskenneltävä päivät yöt jokaisena viikonpäivänä, jotta voisi menestyä. Ajattelen ennemmin, että työssä on laatu on määrää tärkeämpää. Myös lepo pitää muistaa.

Tahtolauseeni?

Luota prosessiin.

Lisätietoa minusta

Portfolio josefiinalilja.myportfolio.com

Verkkokauppa holvi.com/shop/josefiinantaidetta

Instagram @josefiinantaidetta 
Facebook Josefiinan Taidetta

Jätä kommenttisi