KasvuStoori – Ilostu Oy

Olen Iida Saloranta, 29-vuotias innokas, iloinen ja innovatiivinen yrittäjä, joka uskoo kaiken olevan mahdollista ja oman asenteen olevan suurin vaikuttaja unelmien toteutumiselle. Olen toiminut yrittäjänä pian viisi vuotta ja toimin yritykseni Ilostu Oy:n toimitusjohtajana. Toimitusjohtajuus tarkoittaa käytännössä sitä, että olen yleismies Jantunen, joka hoitelee tehtäviä laidasta laitaan eikä samanlaista työpäivää ole.

Rakastan projekteja ja uuden ideointia. Esimerkiksi yhteistyön konseptointi ja palvelun kehittäminen ovat minusta erittäin mielekästä puuhaa, sillä tykkään siitä, että päivät ovat vaihtelevia ja työtä tehdään vaihtelevalla intensiteetillä: välillä on kiva tehdä todella intensiivisesti töitä tehden pitkää päivää ja sen vastapainoksi on ihanan rentouttavaa tehdä itsekseen, omaan tahtiin työtehtäviä, joilla ei ole kauhean tiukkaa aikataulua. Vaihtelu virkistää!

Perustin Ilostu Oy:n, Suomen ensimmäisen uudenlaisia senioripalveluja tuottavan yrityksen 24-vuotiaana. Minulla ei ollut sote-alan koulutusta tai aikaisempaa kokemusta alalta, vaan idea syntyi, kun näin iäkkään rouvaseurueen kahvilassa kippistämässä samppanjalla. Ensimmäisenä minulle kirkastui se, että seniorit olisivat ehdottomasti tulevan yritykseni kohderyhmä! Sen jälkeen alkoi jalostua ajatus seniorin kotiin tarjottavista palveluista.

Valmistuin liiketalouden tradenomiksi kuukausi ennen yrityksen perustamista, lokakuussa 2016. Opiskeluaikanani tiesin jo useamman vuoden ajan, että valmistuttuani perustan oman yrityksen. Tein paljon opintoihin liittyviä valintoja sen pohjalta ja tein muun muassa opinnäytetyöni yritykselleni sekä valitsin opintojen suuntautumiseksi yrittäjyyden.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Tällä hetkellä tuotamme senioreille arkea ilostuttavia ja helpottavia monipuolisia tukipalveluja pk-seudulla. Henkilöstöä on tällä hetkellä 11 ja välillä palaan ajatuksissani siihen, kun olin yrityksen ainoa ilostuttaja ja pohdin, miltä tuntuisi, kun olisi ihan oikea työyhteisö ja toimisto. Nyt meillä mahtava ja energinen Ilostu-tiimi sekä tilava ja raikas Ilostu Oy:n värinen toimisto Pasilassa.

Yrittäjyydessä tärkeintä on usko itseensä ja siihen, mitä tekee. Jos siihen ei itse usko, miksi kukaan muukaan uskoisi. Luulen, että itselläni on niin suuri luomisen halu ja palo, että se ajaa minua jatkuvasti eteenpäin. En stressaannu pienistä asioista hirveän helposti ja uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja että kaikki selviää ja järjestyy aina lopulta. Luotan valinnoissani sydämen ääneen ja intuitioon – kehossa tuntee kyllä, mikä ratkaisuntekohetkellä on oikea valinta.

Jos meillä on maan päällä jokin tietty elämäntehtävä ja löydämme sen, eivätkö silloin kaikki asiat elämässä ohjaa kohti oikeaa ja auta löytämään ratkaisut myös haasteellisimpiinkin tilanteisiin? Koen, että olen löytänyt oman polkuni senioripalvelujen uudistajana ja luotan siihen, että jos tämän on tarkoitettu onnistuvan, yritys kasvaa ja menestyy!

Mikä motivoi sinua?

Motivoidun haasteista. Sote-alalla ja vanhustenhoidossa niitä on paljon. Uskon, että kokonaisvaltaisella hyvinvoinnilla on valtava vaikutus ihmisen terveyteen ja tämän tuominen näkyviin toimintamme avulla motivoi minua hurjasti! Tietysti motivoivaa on myös tavoitella asetettuja tavoitteita ja kehittää toimintaa jatkuvasti. Minulla on suuria unelmia omalle työuralleni, henkilökohtaiseen elämääni sekä Ilostu Oy:lle. Kun uskoo kaiken olevan mahdollista ja omat tavoitteet ovat suuria, se motivoi minua.

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Paras vinkki on varmastikin ollut verkostoitua hyvin. Se todella pitää paikkansa! Olen myös monta kertaa todennut, että koskaan ei voi tietää, kenen kanssa tiet tulevaisuudessa kohtaavat, joten on aina hyvä kohdata ihmiset niin kuin haluaisi itsensä kohdattavan.

Kokemuksen kautta olen oppinut, että ihmiset tulee valita yritykseen sen pohjalta, mikä ensifiilikseni on. Haastattelutilanteissa tiedän heti, kuka tuntuu sopivalta meidän Ilostu-porukkaamme ja tiedän, että tuota kihelmöivää ja innostunutta sisäistä tunnetta tulee kuunnella – silloin tulee tehtyä loistovalintoja ja ilostuttajat tulevat myös keskenään hyvin toimeen!

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelette?

Haluamme olla maailman paras senioripalvelujen tuottaja. Toiminta laajennetaan valtakunnalliseksi ja kansainväliseksi. Sen lisäksi haluan rakennuttaa ihan uudenlaisen Villa Ilostu -senioriasuinpaikan. Toivon, että voimme myös vaikuttaa yhteiskunnallisesti ja tuoda seniorien arvokkuutta ja elämän viisautta näkyviin, lähemmäs ihmisten arkea. Aiomme myös uudistaa alaa ja näyttää, millaisia moninaisia hyötyjä palvelumme saa aikaan seniorin ja hänen läheistensä arjessa ja hyvinvoinnissa sekä miten tällainen hyvinvoinnin lisääntyminen vaikuttaa positiivisesti myös vanhustenhoidon nykytilaan!

Miten nollaat itsesi?

Luonnossa. Lemmikkien kanssa touhutessa. Ottamalla aikaa itselleni ja rauhoittumalla itselle mielekkäiden asioiden ääreen. Meditoimalla – pyrin meditoimaan päivittäin. Pienillä arjen irtiotoilla, kuten hotelliviikonlopulla tai lähtemällä mökille. Ulkomaanmatkat ovat loistava tapa saada ajatukset omasta arjesta täysin irti, se toimii parhaana nollauskeinona.

Tahtolauseesi?

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.

Lisää tietoa Ilostu Oy:stä alla olevista linkeistä:

Ilostu Oy kotisivut

Ilostu Oy Facebook

Ilostu Oy Instagram

Senioripuhetta-ryhmä (kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita Fb-ryhmään)

Senioripuhetta-podcast (Spotify)

Senioripuhetta-podcast (YouTube)

Jätä kommenttisi