KasvuStoori – Hoitola MiaMi

Olen Mia ja tarjoan SKY-kosmetologina kauneudenhoidon palveluita omassa hoitolassa Tampereella. Olen opiskellut ennen kauneudenhoitoalaa leipuri-kondiittoriksi. Käsin tehtävää työtä sekin, mutta en juurikaan päässyt tutustumaan leipomoalaan. Useampi varmaan tietää Tampereelta Branderin leipomon, jolla on hyvät gluteenittomat tuotteet. Siellä olin kesätuuraajana konditoria puolella jonkin aikaa.

Olen jollain tasolla tiennyt aina, että haluan kosmetologiksi. Kun henkinen taakka alkoi käydä liian voimakkaaksi silloisessa työpaikassa, iski tahdonvoima lähteä uudelle alalle. Se oli oikea hetki hakea opiskelemaan. Sillä lujaakin lujemmalla tahdonvoimalla tehtiin täysiä työpäiviä ja käytiin samalla koulua kaksi vuotta. Vapaapäivät oli harvassa ja jaksaminen välillä todella tiukilla. Mutta koko sen ajan, kun olen nyt toiminut kosmetologina, en voisi olla onnellisempi.

Yritykseni on

Pieni, kahden hengen hoitola Tampereen keskustassa. Hoitola MiaMi on palvellut asiakkaitaan Näsilinnankadulla pian 3 v.

MiaMissa on alusta asti toiminut kanssani hieroja Mikko Lepistö. Mikko on toiminut alallaan jo noin kunnioitettavat 13 vuotta. Pidämme kaksin pystyssä tätä liikettä keskustan vilkkaimmalla hyvinvointi-/ kauneushoitola kadulla. Tuomme säväyksen väriä, mukavaa tunnelmaa ja turinaa Tampereen alueen palvelutarjontaan.

Olen aina tiennyt, että haluan lähteä tarjoamaan ihonhoidollisia palveluita. Lähtökohtana tarjota siis palveluilla ja ammatillisilla kotihoitotuotteilla tuloksellista apua iho-ongelmiin. Kun laitoimme Mikon kanssa MiaMin Näsilinnankadulle, oli palvelukonsepti siis jo ennestään selvillä. On ollut mukava huomata, että hierojan ja kosmetologin palveluille on ollut kysyntää.

Miten kaikki alkoi? Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Kosmetologeille ei juurikaan ole tarjolla palkkatöitä, joten yrittäjyys oli pakkorako. Aloitin ensin ammatinharjoittajana erilaisissa vuokratuolipaikoissa. Viimeisimmässä liikkeessä tutustuttiin Mikon kanssa. Kuitenkin pian huomattiin, ettei homma toimi toivotunlaisesti ja alettiin pohtimaan, josko laitettaisiin yhdessä ihan oma. Ei ajatella alkuun liian isosti, vaan pyritään siihen, että molemmat saisivat tästä elantonsa. Ja tässä sitä nyt ollaan.   

´´En ikinä rupea yrittäjäksi, enkä varsinkaan laita omaa liiketilaa´´. Näinpä…  

Yksi isoimmista tekijöistä, mikä on nostanut minua ihonhoidon saralla, on ehdottomasti toimivat tuotteet. Löysin heti käyttööni toimivan linjan, eikä ole tarvinnut päivääkään katua tai miettiä sarjan vaihtoa. Pidän niin paljon siitä, että saan toteuttaa hemmottelevia ja tuloksellisia hoitoja samassa paketissa, että työmotivaatio menee usein kaiken muun edelle. Myös asiakkaat ovat huomanneet sen, miten valtava ero on ammattikosmetiikalla, kuinka se on riskittömämpää ja yhä useampi sitoutuukin sitä käyttämään. Jos hoidolla saa iholle tietynlaisen vaikutuksen, niin miksi ihmeessä ei käyttäisi vastaavaa tuotetta kotona.

Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Ehdottomasti tyytyväiset asiakkaat, hoitotulokset ja se, että voin tarjota laadukkaita tuotteita kotiin. Kun asiakas tulee hymyillen kertomaan saaneensa avun häntä vaivanneeseen ongelmaan, se vahvistaa intohimoa omaa alaa kohtaan. Rakastan sitä, että voin auttaa jokaista oman ihon kanssa.

Pidän siitä, että tuloksia saadaan aikaan myös laitteettomilla hoidoilla ja että samoja aktiiviaineita sisältäviä tuotteita voi tarjota myös kotiin. Iholle voi antaa kotona siis samaa tavaraa, mitä käytetään hoitolassa. Hoidon jälkeen on vain asiakkaasta kiinni, miten hän lähtee ihonhoitoa jatkamaan.

Jatkuva kouluttautumisen ja kehittymisen mahdollisuus tällä alalla on iso plussa. Voi itse valita suunnan mihin alalla keskittyy ja mihin suuntaan lähtee ammattitaitoa rakentamaan. Tällä alalla ei ole ikinä valmis.

Anti-age-hoidon tulos kaulalla.

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Muista huilata. Tarkoitus on tehdä töitä elääkseen, ei toisinpäin.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoittelen lisäkouluttautumista. Haluan saada tietyt tutkinnot suoritettua ja niiden ohella työskennellä MiaMissa. Tulevaisuus on vielä avoinna. Mahdollisesti haluan jatkossakin toimia nykyisellä mallilla, tai sitten yksinäni tai isommassa porukassa. Aika näyttää, mutta nyt on hyvä mennä päivä kerrallaan.

Miten nollaat itsesi?

Hämärillä iltakävelyillä, peiton alla tuikkujen valossa Netflixiä katsellen, kanavatöitä nypläten, viherkasvien kanssa touhuten tai matkustellen ja tietysti pitkillä päikkäreillä.

Hoitola MiaMi

Näsilinnankatu 18

33210 Tampere (keskusta)

Kosmetologi 0405113485

Hieroja 0445301155

Nettisivut: https://miamitre.fi/

Facebook: Hoitola MiaMi

Instagram: hoitolamiami

Jätä kommenttisi