KasvuStoori – HEMPEA

Hei vaan täältä Pohjois-Lapista, olen Marja-Maija Valtonen, yrittäjä HEMPEA hampputekstiilien takana.

HEMPEA-tarina alkoi muodostua pikkuhiljaa 10 vuotta sitten Saksassa asuessani Saksassa. Työskentelin biokemistinä lääketieteen alan start-up -yrittäjyyden parissa ja samaan aikaan törmäsin hamppukankaaseen. Ekologinen hamppukangas valloitti sydämeni ja start-up-maailma innoitti perustamaan oman yrityksen. Palasin takaisin Lappiin ja perustin yritykseni ollessani vanhempainvapaalla vuonna 2017.

Kun tutustuin hamppuun paremmin, huomasin sen sopivan erinomaisesti vuodevaatteisiin. Materiaali on todella pehmeää, hengittävää ja laadukasta. Tästä syystä tuotevalikoima muotoutui lakanoihin, pyyhkeisiin ja muihin kodintekstiileihin. Omien lasten myötä tuotevalikoimaan ovat tulleet myös lasten huoneen tekstiilit. Kaikki tuotteeni tehdään Suomessa 100% eurooppalaisesta hamppukankaasta. Tuotteita myyn pääasiassa omassa HEMPEA-verkkokaupassa sekä muutamien jälleenmyyjien kautta.

Aloitin yritystoiminnan sivutoimisena palkkatyön ja äitiysvapaiden lomassa. Olen pikkuhiljaa kasvattanut toimintaa ja vuonna 2022 siirryin kokonaan työskentelemään yrittäjänä. Minulle tämä on ollut täydellinen tapa saada oppia ja kasvaa sopivaan tahtiin.

Yrittäjyydessä säännöllisesti eteen tulevat ongelmat ovat opettaneet minusta sinnikkään ja lannistumattoman. Vastoinkäymiset ovat vain ratkaistavissa olevia ongelmia, niiden takia ei kannata menettää yöuniaan. Jatkuva markkinointi ja myyntityö eri kanavissa, ja miissä kehittyminen on välillä raskasta. Toisaalta kaiken uuden oppiminen ja onnistumiset ovat myös palkitsevia.

Toiveeni on tuoda markkinoille laadukkaita, ekologisia tuotteita, erilaisesta materiaalista. Nautin siitä, että saan tehdä luovaa työtä ja jokainen työpäivä on erilainen. On upeaa kuulla, kuinka paljon asiakkaani pitävät tuotteistani. Lapin luonto ja sen yksinkertainen kauneus on tärkeä osa HEMPEA-brändiä, mutta myös syy miksi haluan tehdä tuotteitani. Haluan herätellä ihmisiä kuluttamaan vastuullisesti.

Luonto on minulle tärkeä inspiraation lähde työssäni, mutta myös tärkeä oman hyvinvoinnin ja rentoutumisen kannalta. Liikun säännöllisesti luonnossa, pieniä hetkiä, tai isompia retkiä.

HEMPEAn, ja samalla oma mottoni on “The storm has settled”. Lauseen taustalla on ajatus siitä, että suurtenkin myrskyjen jälkeen asiat kyllä järjestyvät. Kaikki on hyvin juuri nyt ja tässä.

Tutustu HEMPEA hampputekstiileihin: www.hempea.fi

Jätä kommenttisi