KasvuStoori – Coaching Kira

Kuka olet?

Olen Kira Tiivola, 35-vuotias Terveysvalmentaja Helsingistä, joka uskoo yhteistyön, muiden pyyteettömän auttamisen ja halausten voimaan.

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni nimi on Tmi FunWay. Ajatus yrityksen nimeen on lähtenyt siitä, että liikunnan, hyvinvoinnin ja liiketoiminnan ei tule olla vakavaa puurtamista, vaan hauskaa. Nimi on muuttunut matkan varrella omien arvojeni, yrityksen kohderyhmän sekä liiketoiminnan täsmentyessä. 
Lisäksi toimin osakkaana yrityksessä nimeltä Valmennus Verkossa. Tarjoamme laadukasta ja ammattitaitoista verkkovalmennusta yksityishenkilöille ja yrityksille, tavoitteena helpottaa ja ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä niiden aiheuttamia kiputiloja.

Miten kaikki alkoi?

Kaikki alkoi oivalluksesta haluta parantaa elämänlaatuani: tein todella paljon töitä (päivätyö sekä ryhmäliikuntatunnit iltatyönä). Päivät olivat pitkiä ja aloin palamaan loppuun alle kolmikymppisenä. Menestyin päivätyössäni hyvin, mutta en kokenut onnellisuuden tunteita. Töihin meneminen ei tuntunut asialta, jota odotin innolla. Koin polkevani paikoillani enkä oikein tiennyt mihin olisi menossa. Elämältä tuntui puuttuvan suunta, vaikka teoriassa tiesin miten minun koulutuksellani ja silloisella osaamisellani olisi voinut parhaimmillaan urapolkua luoda.
Tutkailtuani ja kirkastettuani arvoni oivalsin, että olenkin yrittäjä. Oman tieni kulkija ja itseni toteuttaja. Arvoni liittyivät vahvasti henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, itsensä toteuttamiseen ja vapauteen.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Rohkeudella ja aktiivisuudella. On pitänyt yrittää, kompastua ja nousta uudelleen ylös. Olen tehnyt paljon töitä brändini eteen ja taittanut yrittäjämatkaa useamman vuoden. Paras palaute on se, kun minuun otetaan yhteyttä nähtyä minun luennoitsevan, valmentavan tai esiintyvän tai ystävän suosituksesta. Silloin tiedän, että jotain on tehty oikein. Olen kouluttautunut ja opiskellut, ollut utelias ja määrätietoinen. Brändännyt johdonmukaisesti sosiaalisessa mediassa ja markkinoinut. Yksi elintärkeä tekijä tähän pisteeseen pääsemisessä ovat olleet verkostot: olemalla aktiivinen olen onnistunut luomaan itselleni ja ympärilleni laajan verkoston.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Yritystoiminnassani minua motivoi ihmisten auttaminen ja ihmisten elämänlaadun parantaminen – joko suoraan, kuten yksilövalmennukset, luennot, tiedon ja hyvinvointivinkkien jakaminen sosiaalisessa mediassa sekä ryhmäliikunnan ohjaaminen tai välillisesti kouluttamalla ryhmäliikuntaohjaajia, valmistuvia personal trainereita tai antamalla asiantuntijanäkemyksiä ja -kirjoituksia lehtiartikkeleihin, vieraskyniin tai verkkosivuille. Olenpa muutaman kerran ollut telkkarissa ja radiossakin asiantuntijan roolissa.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Omien voimavarojen kuuntelu ja kunnioittaminen. Pienyrittäjän on helppo kiristää kuminauhaa liian tiukille ajatellessaan, että työkeikalle ei voi sanoa ei. Totuus kuitenkin on se, että omat rajat asettaa ja niitä noudattaa yrittäjä itse – kukaan muu ei ole ihmisen paras asiantuntija, kuin ihminen itse ja se on suuri vastuu se. Rajojaan tulee kuunnella ja kunnioittaa, sillä jos yrittäjä on remontissa ei yritystoimintakaan jatku.

Suurin opetus on ollut oivaltaa se, että tärkeää on tehdä oikeita asioita, tottakai – joskin vielä tärkeämpää on osata tehdä asioita oikein.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Olen kunnianhimoinen oman elämäni yksisarvinen. Tavoitteeni on olla Suomen johtavien hyvinvointiasiantuntijoiden joukossa, luennoida, valmentaa ja pitää kiertueita. Tavoitteeni on suunnata tieni mediaan. Oma podcast-, televisio- tai radio-ohjelma on tavoitteena sekä kirjan kirjoittaminen.

Yritykseen liittyvät tavoitteeni: toistaiseksi toimin toiminimellä, mutta tällä hetkellä harkinnan alla on vaihtaa liiketoiminta uudelleen osakeyhtiöksi. Olen kertaalleen toiminut toimitusjohtajana perustamassani yrityksessä, joten siirtymä osakeyhtiötoimintaan ei ole vierasta.

Miten nollaat itsesi?

Minulla on useita tapoja nollailla.
Kun työ on pirstaleista kasvaa mikrotaukojen merkitys suureksi: joka päivästä etsin mahdollisuuden mikrotaukoon. Tällöin kännykkäni on äänettömällä ja toisessa huoneessa tai laukussa ja hengaan 2-vuotiaan Bosse-koirani kanssa tai pyrin olla tekemättä mitään kummempaa.
Toinen nollaustapani on metsäkylvyt. Jätän kännykän kotiin ja suuntaan Bossen kanssa metsään rauhalliselle kävelylle. Keskityn hengittämiseen ja tietoisesti rentoutan mieltä ja hartiaseutua.
Kolmas, jota voin arjessani tehdä on ohjattu syvärentoutus: etsin YouTubesta videon teemalla Deep Meditation tai Deep Relaxation. Yleensä ne toimivat tehokkaasti ja uni tulee 20 minuutissa.

Tärkein nollauskeinoni kuitenkin on liikunta. Oma aika. Hetki, jolloin kukaan muu ei tarvitse minua, kuin minä itse. Rajastan treenata omalla ajallani ja saan siitä hirmuisasti positiivista poretta ja jaksamista arkeen. Moni voisi ajatella (ja ajatteleekin), että työ ryhmäliikuntaohjaajana on ohjaajalle treeniaikaa. Ei ole – se on työaikaa. Kun olen töissä ja ohjaan ihmisille liikuntaa fokukseni on edessä olevissa ihmisissä ja heidän tehokkaassa ja turvallisessa treenaamisessa. Se ei ole minulla treeniaikaa, vaan minulle treeni tarkoittaa sitä, että mieleni ja kehoni yhdistyvät ja saan täysin keskittyä itse tekemiseen – oli se sitten kävelyä, hölkkää, kuntosalia tai ryhmäliikuntaa.

Tahtolauseesi?

Ei ole epäonnistumisia, on opetuksia. Ole rohkea ja seuraa sydäntäsi. Näin löydät aina itsesi sieltä, missä sinun pitikin olla ja olet se, miksi sinun pitikin tulla.

Tietoja minusta

Yritykseni Tmi FunWay verkkosivut www.terveysblogi.fi

Teen hyvinvointiluentoja, Valmennus Verkossa -verkkovalmennuksia sekä työhyvinvointivalmennusta. Lisäksi minulta voi tilata liikunta-, ravinto-, uni- ja palautuminen sekä stressiluentoja, mindfulness-valmennusta, koulutuksia sekä workshopeja.

Koulutukseltani olen KTM ja olen suorittanut yritysmyynnin ammattitutkinnon sekä yrittäjän ammattitutkinnon. Lisäksi olen koulutukseltani LCF Life Coach, Mindfulness Tunnetaitovalmentaja, Terveysvalmentaja sekä Voimavalmentaja.

Instagram-sivut @coachingkira

Kuva: Valokuvaus Emmi Kaukelin

Jätä kommenttisi