Hallitseeko aika sinua vai sinä aikaa?  

Aikaa on meillä kaikilla yhtä paljon, ja me itse päätämme, kuinka sen käytämme. Meillä jokaisella on halutessamme mahdollisuus tehdä ajankäytön suhteen muutoksia. Muutokset voivat olla hyvinkin pieniä asioita, kuten esimerkiksi viet roskat samalla kun lähdet ulos, haet kaupasta kotimatkalla tarvittavat ruokaostokset tai keskität ruokaostokset viikon aikana. Päätät siivouspäivästä, jotta se ei ole joka päivä. Suunnittelet paremmin työtehtäviäsi ja aikataulutat tekemistä. Jokainen tekeminen vaikuttaa ajankäyttöösi.

On kyse sitten arkisesta elämästä, harrastuksista, työnteosta tai yrityksen johtamisesta

  • Mieti, mitä sinun tulisi ajankäytössäsi parantaa?
  • Mitä muuttaa tai tehdä toisella tavalla?

Ajanhallinta on taito, jonka voi jokainen opetella. Jatkuva kiire ja tunne ajanhallinnan puutteesta synnyttää stressin tunnetta. Oravanpyörä voi pyöriä vuosia, vuosia, kunnes yhtäkkiä huomaa, että ei jaksa enää.

Muutos on välttämätön oman jaksamisen takia

Hallitsemalla ajankäyttöäsi otat vastuuta omasta elämästäsi. Tämä antaa sinulle hallinnan tunnetta. Johdat itseäsi ja tekemistäsi. Teet olennaisia asioita, oikeita asioita ja löydät aikaa kiireettömälle oleskelulle ja haluamallesi tekemiselle. Tämä lisää uskoa osaamiseesi ja itsetuntosi paranee.

Voit päivittäin valita mihin aikasi käytät. Voit suunnitella omaa tekemistäsi siten, että ajankäyttösi tehostuu. Sinusta voi tuntua, että toiset ihmiset ehtivät paljon enemmän kuin sinä. Kun teet asioita samalla tavalla kuin ennen, mikään ei muutu. Mieti siis mitä sinun tulee tehdä eri tavalla?

Vuoden 2023 itsensä johtamisen kalenterimme auttaa hallitsemaan arkea ja ohjaa myös oman ajanhallinnan kehittämisessä. Voit katsoa lisää verkkokaupastamme täältä.

Syksy on parasta aikaa oman itsensä kehittämiseen, joten aloita heti .

Jätä kommenttisi