Aivan mahtavaa päivää meille kaikille yrittäjille!

Ihan parasta yrittäjän päivää kaikille yrittäjille! Tänään on meidän päivä! Me kaksi KasvuStoorin yrittäjää olemme erittäin innostuneita yrittäjyydestämme. Päivät ovat inspiroivia ja saamme tehdä yhteistyötä aivan upeiden ihmisten (asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden) kanssa. Yrittämisessä on hyvää säpinää, särmää ja aivan mahdottoman paljon positiivisia puolia.

Yrittäjyys on myös siitä hyvä juttu, että jokainen voi tehdä siitä omanlaistaan. Meitä on kovin erilaisia yrittäjiä. Moni ala on muuttunut, ja perinteinen palkkatyö on jäänyt menneisyyteen. Osalla aloista työllistyminen tapahtuu tänä päivänä vain lähtemällä yrittäjäksi. Tämä voi tuntua haasteelliselta kun miettii, että onnistuuko ja kuinka kauan kestää, että saa riittävästi tuloja kattaakseen kulut sekä vielä oman palkan. Monelle yrittäjäksi lähteneelle avautuu uudenlainen työnteon maailma. Saattaa olla, että alkaa nauttimaan tekemisestään. Yrittäjät ovat usein hyvin innostavia ja motivoituneita. Yrittäjällä on usein paljon ideoita ja suunnitelmia sekä monta rautaa tulessa. Vanha sanonta kuuluukin ”kerran yrittäjä, aina yrittäjä”. Joskus tuntuu siltä, että osaisiko sitä enää ”oikeisiin töihin” mennäkään.

Teemme usein töitä toisten yrittäjien kanssa, ja monesti tuntuu siltä, että olemme itse ennemminkin saajan kuin antajan puolella. Työ kun yrittäjien kanssa on niin antoisaa ja innostus tarttuu. On mahtavaa keskustella erilaisten yrittäjien kanssaan, ja päästä sparraamaan sekä tsemppaamaan heitä. Yrittäjistä huokuu osaamista, innostusta ja motivoitunutta halua kehittyä sekä kehittää. Sellaisessa vuorovaikutuksessa on antoisaa saada olla.

On todella mahtavaa kuunnella ja seurata yrittäjää, joka kertoo innostuneesti omasta jutustaan. Hänen silmänsä loistavat ja energiaa tuntuu leijailevan ihan hänen ympärillään. Hän lataa valtavan määrän positiivista energiaa ympärilleen omalla innostuksellaan. Se on tarttuvaa. Hän tartuttaa lähellään oleviin ihmisiin positiivisen yrittäjäviruksen.

Meitä yrittäjiä on moneksi, enemmän tukea

Keskustelimme taannoin yhden yrittäjän kanssa, ja taas tuli puheeksi se asia, että moni yrittäjä kokee olevansa aika yksin yrityksensä ja sen asioiden kanssa. Tukekaa hyvät yrittäjät toisianne! Tehkää sitä joka päivä, eri paikoissa, koska sitä tarvitaan. Yhteen hiileen kannattaa puhaltaa, se tuottaa paljon enemmän tuloksia. Toisia kannattaa kehua ja tsempata, sekin tulee aivan varmasti takaisin. Aina kun voit auttaa toista yrittäjää, saat itse hyvää mieltä. Kun tulee hetki, että sinä tarvitset apua, joku niitä joita olet auttanut, auttaa aivan varmasti sinua.

Etsi itsellesi ihania yrittäjiä ympärillesi, juttele heidän kanssaan yrittäjyydestä. Pyydä apua ja neuvoja, sitä mitä tarvitset. Ihmiset auttavat usein mielellään, me vain emme ole tarpeeksi rohkeita usein kysymään.

Hyvä kysymys – kerro vähän lisää!

Näe metsä puilta! Katso muiden tekemistä, omaa tekemistä, ja ole avoin keskustelemaan muiden kanssa. Konkarimentori Merja Carlander kertoi aikoinaan, että hänellä on tapana kysyä aina, että kerro vähän lisää. Tämä kysymys on yrittäjälle erinomainen. Jos joku arvostelee tai kritisoi vaikka liiketoimintaasi tai tekemistäsi, älä suivahda tai vedäydy kuoreesi. Katso ja kysy: ”kerro vähän lisää”. Voit saada arvokkaita neuvoja, ideoita ja mielipiteitä, joilla voit kehittää omaa liiketoimintaasi. Aina kannattaa alistaa muille, ja kuunnella mitä muut ovat mieltä. Se ei tarkoita, että sinun on aina tehtävä niin kuin muut ajattelevat.

Tuo kysymys pätee ja sopii lähes kaikkiin tilanteisiin. Se avaa keskustelua, saa toisen tuntemaan, että olet kiinnostunut. Olet sitten juhlissa, bussissa, liiketapaamisessa, asiakkaan kanssa tai ihan missä vain. Varasta kysymys itsellesi työkalupakkiisi ja hyödynnä sitä viikoittain.

OLLAAN YLPEITÄ SIITÄ ETTÄ OLEMME YRITTÄJIÄ! Mennään täysin purjein eteenpäin. IHAN PARASTA YRITTÄJÄN PÄIVÄÄ SINULLE! 

Ps. Uusi itsensä johtamisen kalenterimme on saatavilla verkkokaupasta ja myös Suomalaisesta Kirjakaupasta sekä muilta jälleenmyyjiltämme. Kalenterimme on tehty auttamaan sinua saavuttamaan yrityksesi tavoitteet. Katso lisää täältä. Tilaa omasi.

Terkuin KasvuStoorin yrittäjät

Tarja ja Suvi

Jätä kommenttisi