KasvuStoori – Lempeämpi minä

Olen Annukka, lempeyden puolestapuhuja, erityisherkkyyden kokemusasiantuntija, joogaopettaja ja hyvinvointivalmentaja.

Kuljen kroonisesta sairaudesta huolimatta kohti lempeämpää sekä omannäköisempää elämää, kirjoitan matkastaan Lempeämpi minä -blogia ja autan nyt myös muita löytämään tiensä itsensä puolelle. Löydät minut somesta: @lempeampimina

Yritykseni Lempeämpi minä tarjoaa jooga- ja valmennuspalveluita lempeämmällä otteella. Lempeämpi jooga tarjoaa matalan kynnyksen jooga- ja meditaatiotallenteita, joita voit tehdä omassa kodissasi. Ohjaan myös yksityistunteja, kuten skumppajoogaa yrityksille ja polttariporukoille. Lempeämpi valmennus on ratkaisukeskeinen hyvinvointivalmennus etäyhteyksin. Tarjoan sekä yksilö- että ryhmävalmennuksia. Minut voi tilata myös puhujaksi tilaisuuteen.


Miten kaikki alkoi?

Juurisyyt yrittäjyyden taustalla ulottuvat syksyyn 2019, jolloin elämäni muuttui sairastuttuani vaikeaan uupumukseen ja ylikuntoon. 

Yrittäjyys ei kuitenkaan ollut omassa päässäni vakavasti otettava asia, vasta kuin kaksi vuotta sairastumisen jälkeen. Siinä välissä olin ollut pitkään pois töistä – ensin sairauslomalla ja sitten opintovapaalla sekä saanut myös fibromyalgiadiagnoosin. Oli ollut aikaa pysähtyä ja pohtia elämää monesta eri näkökulmasta: mitä haluan elämältä, mikä tekee minut oikeasti onnelliseksi ja haluanko – saatikka pystynkö enää palata entiseen?

Ratkaisevan sysäyksen oman yrityksen perustamiselle sain alkuvuodesta 2022, kun yritin palata opintovapaalta takaisin työhöni ammattiteatterin viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Sairaudestani johtuen paluu normaaliin arkeen ei onnistunut ongelmitta. Jotta työn teko olisi ollut mahdollista, olisi työtä tarvinnut järjestellä ja muokata terveyteni ehdoilla, ja koska tämä ei ollut vaihtoehtona, oli pakko miettiä muuta.

Selvää oli myös se, että en tule näillä diagnooseilla saamaan työkyvyttömyyseläkettä tai muita etuuksia, joiden kanssa taloudellisesti pärjätä. En myöskään halunnut lähteä etsimään uutta työpaikkaa, koska tunne omannäköisestä ja merkityksellisemmästä arjesta sekä elämästä oli vahvistunut opintovapaan, saaristoon muuton ja lempeämmän elämän myötä. En halunnut myöskään ottaa askeleita enää taaksepäin, vaan suunnata katseeni rohkeasti kohti tulevaa. 

Ja koska olin jo kouluttautumassa myös kahteen uuteen ammattiin (joogaopettaja ja life coach) sekä kehittänyt osaamistani kirjoittamisen, sosiaalisen median ja digimarkkinoinnin saralla, oli oma yritys kaikkein houkuttelevin ovi, jonka taakse kurkistaa. Lisäksi olin jo toista vuotta pyörittänyt Lempeämpi minä -blogia ja somekanavia, joten uskalsin luottaa myös siihen, että niiden myötä sitoutunutta yleisöä ja tarvetta palveluilleni löytyisi.


Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen huomaamattani vuosien saatossa kehittänyt itselleni juuri sellaista osaamista, mistä nyt yrittäjänä hyödyn; tuotteistamista, taloushallintoa, projektijohtamista, myyntiä ja markkinointia. Olen myös luonteeltani niin itseohjautuva, määrätietoinen ja sinnikäs, että on oikeastaan ihme, että nyt vasta näen itseni yrittäjänä.


Olen asennoitunut kohtaamaan myös haasteet ja epäonnistumiset – nähden ne mahdollisuuksina ja oppikokemuksina. Olen valmistautunut huolella ja ottanut asioista selvää. Olen hyödyntänyt aktiivisesti alkaville yrittäjille suunnattuja palveluita. Olen opetellut uusia taitoja ja kokonaan uudet ammatit. Olen osallistunut koulutuksiin, lukenut ja kuunnellut podcasteja – etenkin digiyrittäjyydestä. Olen keskustellut asiantuntijoiden kanssa, rakentanut toimintasuunnitelmaa ja talouslaskelmaa, kartoittanut riskejä ja myös omia vahvuuksiani. Olen verkostoitunut.

Starttirahan saaminen oli myös yksi merkittävä askel tämän uuden unelman toteutumisessa. Olen luottanut myös siihen, mitä jo tiedän. Apunani ovat olleet etenkin määrätietoisuuteni ja sinnikkyyteni. Ja kaikki tämä on vaatinut myös luovuutta, kärsivällisyyttä, epävarmuuden ja keskeneräisyyden sietokykyä – rohkeutta, aikaa ja puhdasta työtä. 


Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Ehdottomasti muiden auttaminen ja merkityksellisen työn tekeminen. On niin mahtava tunne, kun voin todella auttaa toista ihmistä saavuttamaan lempeämmän elämän. Minua motivoi myös oma hyvinvointini, vapaa ja omannäköinen elämä.


Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Kannattaa luottaa prosessiin! Ja jos mikään ei muutu, mikään ei muutu. Tee rohkeasti ja uskalla, vaikka pelottaa. Pyydä apua äläkä jää yksin. Kirjoita ajatukset ja suunnitelmat ylös, jotta niistä tulee konkreettisia.


Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Yritykseni tavoite on mahdollistaa itselleni yrittäjänä vapaa ja omannäköinen elämä. En lähde tavoittelemaan suurta taloudellista menestystä, vaan riittää, että tulen mukavasti toimeen. Haluan elää mahdollisimman hyvinvoivana ja auttaa myös mahdollisimman monta muutakin ihmistä voimaan hyvin. Haaveilen oman kirjan kirjoittamisesta!

Miten nollaat itsesi?

Viettämällä aikaa luonnossa, uimalla meressä (ympäri vuoden), joogaamalla ja meditoimalla, lukemalla ja kirjoittamalla sekä katsomalla lempi sarjoja tai elokuvia.


Tahtolauseesi?

”Kävi miten kävi, olen itseni puolella”


Lempeämpi minä -nettisivut: https://www.lempeampimina.fi

Lempeämpi minä -blogi: https://lempeampimina.blogspot.com

Some: @lempeampimina

Valokuva Emmi Kiesvaara

Huomio! Matka itseni puolelle -verkkokurssi tulossa myyntiin 3.-9.10.

Katso lisää täältä:

https://www.lempeampimina.fi/verkkokurssi-tulossa

Jätä kommenttisi