Activeworking Oy:n KasvuStoori

Kuka olet?

Olen innostunut, työstä pitävä, arjen asioita rakastava yrittäjä yritykseni takana. Olin lapsena (6-v) jo kova laskemaan pelikorteista. Pelasin paljon korttia aikuisten kanssa ja osasin laskea tuloksia. Halusin aina voittaa korttipelissä, ja taisin jonkun kerran suuttuakin hävitessäni.
Silloin jo vanhemmat totesivat, että tuo tyttö menee läpi vaikka harmaan kiven ja perustaa ties minkä yrityksen. No ei ole tarvinnut kivien läpi mennä, mutta monta korttia on tullut käännettyä elämän, palkkatyön ja yrittäjyyden aikana. Isäni oli myös yrittäjä ja nuoruudessani totesin aina, että minusta ei tule ainakaan yrittäjää ikinä. Toisin kävi senkin totuuden kanssa.

 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni on Activeworking Oy, perustettu 2001. Olen alusta pitäen toiminut kouluttajana, lisäksi teen yritysneuvontaa ja konsultointia. Olen tehnyt ja teen myös erilaisia projekteja asiakkailleni, jotka liittyvät aina jotenkin asiakkuuksien kehittämiseen, markkinointiin tai prosessien kehittämiseen. LIsäksi toimin erilaisissa rooleissa tutkintokoulutuksissa. Olen aina nauttinut opiskelusta ja oppimisesta. Olen yrittäjän urani aikana opiskellut erilaisia asioita ja pätevyyksiä kuten näyttötutkintomestariksi, kansallisen yritysneuvojan koulutuksen, yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon, aikuiskasvatustieteitä ja todella monia erilaisia lyhyempiä koulutuksia. Oma kehittyminen on ollut minulle erittäin tärkeä asia koko elämäni ajan, ja uuden oppiminen antaa valtavasti virtaa itselle.

Olen mukana lisäksi kahdessa muussa yrityksessä omistajana. Olen siis kolminkertainen yrittäjä. Yrittäjä on aina yrittäjä, ei siitä mihinkään pääse. Nämä kaikki kolme yritystä kulkevat hyvin mukana matkan varrella ja sopusoinnussa tekemisieni kanssa.

 

Mistä kaikki alkoi?

Lähdin aikoinaan kasvamaan yrittäjäksi erään viisaan herrasmiehen sanojen takia. Olen aina tehnyt paljon mielenkiintoisia töitä, pieniä ja isoja haasteita, saavuttanut vaadittuja tuloksia ja kehittänyt uutta sekä olemassa olevaa. Olen käynnistänyt monta tuotetta, palvelua ja liiketoimintaa. Olen myös käynnistäjä-tyyppi. Pidän vaihtelusta ja haasteista työssä. Tämä herrasmies sanoi minulle ”miksi et lähde yrittäjäksi, sinä saavuttaisit juuri sen mitä itse haluat”. Nämä sanat jäivät mieleeni. Meni pari vuotta ja aloin miettiä noita sanoja. Miksi ei, voin myydä oman osaamiseni joko muiden kautta tai itsenäisesti. Olin sen verran tiedonjanoinen, että etsin työpaikan samantien pienestä mikroyrityksestä ja lähdin katsomaan miten se ihan pieni yritys toimii. Tein siellä töitä vajaan pari vuotta, minkä jälkeen hyppäsin ponnahduslaudalle ja potkaisin itseni yrittäjäksi.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Tästä kaikki alkoi. Minulla oli myös onnea aloittaessani. Tunsin muutamia aivan ihania ihmisiä, jotka auttoivat alkuvaiheessa. Sain päämiehen, joka järjesti minulle hyvän projektin. Tämä helpotti alkuun lähtemistä. Jouduin myös palkkaamaan työntekijän aika pian. Samaan aikaan tein omia töitäni koulutin, konsultoin ja tein projekteja eri asiakkaille. Ensimmäiset vuodet menivät hyvin joutuisasti.

Matkan varrella olen löytänyt hyvin erilaisia yhteistyökumppaneita, ihmisiä sekä asiakkaita. Täytyy sanoa, että olen aina onnistunut löytämään ympärilleni uskomattoman viisaita ihmisiä. Olen aina saanut apua ja neuvoja, tsemppiä ja innostusta. On hienoa tehdä työtä, kun ympärillä on niin paljon osaavia ihmisiä. Tämä on auttanut minua paljon. Olen ollut todella onnekas löytämieni ihmisten suhteen.

Olen kehittänyt tekemistäni, yrittänyt pitää aina lupaukseni, toiminut rehellisesti ja avoimesti. Ollut sanojeni mittainen, ainakin toivottavasti. Näiden asioiden uskoisin tuoneen minut tähän päivään.

Olenko katunut? No en ole hetkeäkään ole katunut yrittäjäksi lähtemistä.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Erilaiset ihmiset, erilaiset työt, upeat yhteistyökumppanit ja partnerit, ihanat haasteet. Kaikki fantastiset opiskelijat ja asiakkaani joiden kanssa saan tehdä työtäni. Jokainen päivä on erilainen ja antoisa. Jatkuva oppiminen, joka on todellinen sokeri päivittäisessä arjessa. Opin edelleenkin joka päivä jotain tekemisistäni, muista ihmisistä tai vain katselemalla muiden tekemistä.
Yrittäjyydessä on myös se hyvä puoli, että voin vaikuttaa omaan tekemiseeni. Voin innostua ja innostaa, kehittää uusia asioita sekä tekemistäni. Tehdä työni paremmin ja jos joku ei onnistu, voin vain katsoa peiliin.

Koen oikeasti olevani todella onnekas, kun saan tehdä niin monipuolisesti töitä. Se jos mikä opettaa, kehittää ja motivoi.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Minä päätän suunnan. Minä päätän miten mihinkin asiaan suhtaudun. Voin itse tehdä ratkaisuja. Minulla on myös vastuu. Olen myös oppinut jo palkkatyössä ollessani mikä merkitys on tavoitteilla, jos aikoo jotain saavuttaa. Yrittäjänä tämä on ollut tärkeimpiä asioita minulle matkan varrella. Tekemisen tärkeyden ja merkityksen sekä miten se ruokkii minun motivaatiotani. Olen oppinut että kaikki on mahdollista, jos jotain asiaa riittävästi haluaa ja sen eteen tekee riittävästi töitä.

Olen myös oppinut jo aiemmin elämään tätä päivää. Yrittäjänä tämä on vielä korostunut. Herään joka päivä uuteen elämään, jokainen päivä on minulle elämän mittainen päivä. En murehdi liikaa eilistä tai mennyttä enkä huomista ja tulevaisuutta. Suunnittelen kyllä ja kannan ihania muistoja repussani, mutta en kasaa sinne liian raskaita menneisyyden kiviä. Annan jokaiselle päivälle mahdollisuuden olla uusi elämäni päivä.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Mielenkiintoisia töitä, upeita ihmisiä ympärilleni. Osaamisen kehittymistä haluan edelleen tapahtuvan. Yritykseni haluan pitää elävänä vielä kauan. Haluan vielä monta asiaa. En usko että koskaan lopetan tekemistä. Maailma on täynnä ihmeellisiä asioita, ja tekeminen pitää virkeänä sekä innostuneena. Haluan tehdä vielä paljon.

 

Miten nollaat itsesi?

Hepat ovat minun yksi tärkeimmistä nollauskumppaneista. Kun pääsen hepan luokse niin unohdan kaiken muun hetkeksi. Saan olla ulkona hepojen kanssa, ratsastaa, seurustella sekä tehdä hoitotoimia. Parasta on kun saan jakaa sen tyttäreni kanssa. Olemme useita iltoja viikossa yhdessä heppojen kanssa. Näiden heppa kavereiden kanssa en voi murehtia, varsinkaan kun vanhempi heppamme huomaa heti jos en ole täysillä hänen kanssaan. Yleensä näykkäisee tai tekee jotain muuta mukavaa minulle, jos keskittymiseni ei ole hänen mielestään riittävän kohdistunut häneen. Hevonen on siis hyvin vaativainen ja nollaa aivoni täysin.

 

Tahtolauseesi

Uusi elämäsi tulee sisältäsi, vaikka odotatkin sen saapuvan ulkopuolelta. Ihme on siis se, sinä itse teet sen.

Jätä kommenttisi