Vieraskynä – Sanat solmussa? Kerro se kuvin.

Olen visuaalinen ihminen, havainnoin maailmaa pääasiassa näköaistin kautta. Mielikuvitus on mauste, jota sopivasti ripottelemalla saa uutta näkökulmaa. Joskus sanatkin ovat solmussa ja silloin asia on helpompi selittää kuvien kautta. Piirtäminen on minulle itseilmaisukeino, jolla kanavoin tunteita ja kokemuksia.

Mankeli Design on jatkotarina lapsuudesta. Se mikä kolahti jo lapsena, aiheuttaa edelleenkin samanlaisia tuntemuksia – ilonkuplahduksia, kyynelhelmiä, hihittelyä, spontaaneja reaktioita. Hauskojen hahmojen piirtäminen on luontevaa ja saan niistä paljon iloa. Tätä hyvää mieltä haluan tarjota myös asiakkailleni. Välissä oli vuosia, jolloin etenin putkessa tukka putkella putkiaivoisena. Tein töitä suorittamalla, kiireellä ja ulkoapäin ohjattuna. Putkeen ei aina mahtunut luovuutta eikä hauskoja hahmoja. On mahtavaa huomata, miten lapsenmielisyys pääsee taas valloilleen ja sitä kautta löytyy uusia innostavia polkuja. Ideat löytyvät usein omasta arjesta – oma koirani inspiroi tarinoihin, joihin sekoittuu faktaa ja fiktiota.

https://www.mankelidesign.com/kuvitukset

Animaatio sopii monenlaiseen viestintään. Joskus riittää, että vain joku osa liikkuu.

https://www.instagram.com/p/CHN9_wuBhZe/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Samaistuminen

Omista kokemuksista on hyötyä asiakastöissä. Sympaattisten hahmojen kautta voidaan kertoa oivaltavia tarinoita vaikeistakin asioista pehmein keinoin. Piirretyt hahmot taipuvat monenlaisiin tunnetiloihin, ja animaatio tuo niiden luonteeseen särmää.

Oma liiallinen joustavuus työelämässä synnytti sarjakuvahahmo Joo Joo Jepen, joka ei osaa koskaan sanoa ei. Se uhraa vapaa-aikansa työlleen ja pomonsa kohtuuttomille vaatimuksille – tekee melkein aina muuta kuin mistä haaveilee.

https://www.mankelidesign.com/sarjakuvat

Animaatiolla täsmäiskuja markkinointiin

Nopeasyklisessä infotulvassa animaatiot erottuvat usein piristävinä ja hauskoina täsmäiskuina. Somessa videon pituus on monesti rajoitettu – animaation selkeä sisältö on helppo omaksua nopeasti.

Animaatiolla ja kuvituksella monimutkainenkin viesti voidaan paketoida selkeäksi kokonaisuudeksi. Kuvalla voidaan herättää huomiota, se napakoittaa ja elävöittää tekstiä. Tiedon tiivistäminen kuviksi ja niiden animointi tekee tiedosta ymmärrettävää ja mielenkiintoista.

Animaatiolla voidaan luoda ympäristöjä, joita ei ole olemassa tai kertoa asioista, joita vasta suunnitellaan. Palveluprosessin, tuotteen tai tekniikan kuvailu animaatiolla täsmentää viestintää. Yrityksen brändiä voidaan rakentaa myös hahmojen avulla. Animaatiossa voidaan esimerkiksi kulkea viemäriputkia pitkin maan alla myyräoppaan johdattamana. Tai käki voisi hypätä kellon sisään kertomaan kellon historiaa.

https://www.instagram.com/p/CE7GQhPB87p/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Animaation idean toimivuus varmistetaan huolellisella käsikirjoituksella ja kuvakäsikirjoituksella. Yksinkertaisellakin piirrostyylillä idea avautuu konkreettisemmin kuin pelkällä tekstillä.

Joskus aihe kuitenkin tarvitsee enemmän aikaa, sen ääreen pysähdytään. Saimaannorpista kertova animaatio Lunta ei ole vieläkään kertoo pesintäajan ongelmista. Norppaemo kaivaa pesän lumikinokseen ja synnyttää kuutin sinne. Heikon lumi- ja jäätilanteen vuoksi pesän rakentaminen ei kuitenkaan aina onnistu. Aihe on surullinen, koska kuutteja kuolee joka kevät. Halusin tuoda tärkeän ja vakavan asian esille huumorin keinoin. Se ei poissulje asian vakavuutta, mutta sitä on helpompi lähestyä samaistuttavien hahmojen kautta.

https://www.mankelidesign.com/animaatiot

Haluatko tietää, miten sinun tarinasi muotoutuu kuviksi? Onko sinulla tuote tai palvelu, joka tarvitsee visuaalista potkua? Mankeli Design tekee graafista suunnittelua, kuvituksia ja animaatioita pieni pilke silmäkulmassa.

Minna Toivonen

Graafinen suunnittelija ja animaattori

Mankeli Design

www.mankelidesign.com

Facebook ja Instagram: @mankelidesign

LinkedIn: http://linkedin.com/in/minna-toivonen-83ab80b

Twitter: @ToivonenMinna

Jätä kommenttisi