Syksy kurkistelee jo nurkan takana, kaipaatko jotain uutta?

Tuleva syksy on mitä parasta aikaa miettiä omaa innostumista, ja sitä, mistä löytyy omat sisäiset vahvuudet tavoitteiden & unelmien edistämiseen!

Meissä kaikissa on vahvuuksia ja meistä kaikista löytyy sisäistä intohimoa sekä innostusta. Syksyllä arki voi tuntua, varsinkin pimeään aikaan, aina välillä vähän harmaaltakin – ainakin sadepäivinä ulos kurkistaessa.

Nyt on kuitenkin erinomainen aika aloittaa arjen sekä uusien ja vanhojen asioiden & tekemisten suunnittelu. Haaveilu, unelmointi ja uuden aloittaminen on aina ihan parasta. Toteuttaakin ehtii jos aloittaa heti, eikä jää miettimään koska ehtii aloittaa. Siispä kaiva KasvuStoorin kalenterimme esille ja pohdi mitä haluat tehdä, mitä haluat saavuttaa? Hyödynnä vuosisuunnitelmaa ja päivitä sinne syksyn tavoitteet. Siirä sen jälkeen kuukausisuunnitelmaan, mitä aiot tehdä kuukauden aikana. Tästä on helppo viedä tekemiset viikkotasolle ja vielä ihan päivätasolle asti. Kalenteri on oiva työväline toteuttamiseen.

Vain teot ratkaisevat ja vievät sinua eteenpäin haluamaasi kohti.

Haluatko jotain uutta tai lisää?

Mitä haluat lisätä elämääsi, ja edellyttääkö se jonkin pois jättämistä? Teetkö suorittamalla monia asioita? Rutiinitöitä täytyy toki myös tehdä, mutta jos suoritat kaikkea tekemistäsi rutiininomaisesti, jää innostus ja ilo vähemmälle. Tee siis myös intohimolla asioita. Keksi sellaisia tavoitteita, jotka kutkuttavat vatsan pohjaasi, tuovat odotuksen iloa ja antavat energiaa.

Aseta syksyn varalle tavoitteita, joiden avulla teet tulevasta syksystäsi INNOSTAVAN ! Kuuntele itseäsi ja mieti mitä haluat. Usko itseesi ja tavoitteeseesi. Kysy tarvittaessa muiden mielipiteitä, mutta älä kuuntele niitä ainoana totuutena. Oma sisäisen äänesi kyllä kertoo, oletko haluamallasi polulla.

Älä anna haasteiden syödä motivaatiotasi

Merkitykselliset asiat pistävät sinut liikenteeseen. Olet valmis tekemään töitä sellaisten asioiden eteen, joilla on sinulle merkitystä. Matkan varrella eteen saattaa tulla haasteita. Esteet on tehty taklattavaksi. Joten ne ovat vain hidasteita., joita ripotellaan tiellesi. Juu niistä voi tulla jopa sitkeää taikinaa, johon juutut joksikin aikaa ja saat venyttää itseäsi äärimmilleen että pääset irti. No älä anna taikinan tyrmätä sinua vaan vaivaa ja vaivaa, kyllä siitä irti pääsee. Mikään mikä ei tunnu helpolta, itseasiassa kehittää sinua. Se on se kuuluisa epämukavuusalue missä silloin olet ja siellä opitaan ja kehitytään.

Jos elämä tuntuu liian samanlaiselta, liian rutiininomaiselta, keksi jotain uutta elämääsi. Uusi voi viedä sinut mennessään ja tuoda innostusta sekä iloa. Matkan varrella tapahtuu erilaisia asioita, ja sinulla on lupa kokea myös iloa ja riemua niiden tekemisestä. Kivaa tekeminen on vain, jos sinulla on siihen tunnetta mukana. Se ei olekaan enää rutinoitunutta, vaan se alkaa kiehtoa sinua. Välillä jopa tuntuu, että ei malttaisi lopettaa. Pidä kuitenkin taukoa aina kun tuntuu siltä, että alkaa väsyttää. Voit pitää taukoa lyhyen aikaa tai jättää toteuttamisen lepäämään muutamaksi päiväksi. Kunhan suunnittelet ja päätät, koska taas jatkat.

Jos tekeminen alkaa muuttua liian rutiininomaiseksi, vaihda tyyliä tai paikkaa. Asia muuttuu kummasti innostavammaksi, jos siirryt vaikka huoneesta toiseen tai vaihdat kokonaan maisemaa. Kaavoihin kangistuminen on nimittäin yllättävän helppoa. Pääasia on, että innostuksesi säilyy ja sinulle tulee polttava halu viedä tekeminen loppuun. Saavuttaa se mitä olet suunnitellut.

Suunnittele itsellesi tulevalle syksylle sopivat tavoitteet ja lähde innostavalle matkalle niitä kohti!

Jätä kommenttisi