KasvuStoori – Skylark miniatures

Olen Heli ja olen hurahtanut nukkekoti- ja miniatyyrimaailmaan, jossa voi tehdä ihan mitä vaan! ”Urani” alkoi harrastajana ja silloin minun oli vaikea löytää menneen aikakauden French Country -tyyppisiä huonekaluja. Aloin suunnitella huonekaluja ensin omaan harrastamiseen. Kokeilin mallintamista ja 3D –tulostamista ja niistä tuli kivan näköisiä. Koska tämän tyyppisiä tuotteita ei ollut markkinoilla, tein muutamia myyntikappaleita sekä koottavia huonekalukittejä, jotka asiakas voi tuunata oman näköisekseen. Näin syntyi tuotemerkki skylark miniatures.

Aloitin myynnin harrastajien tapahtumissa ja palaute oli oikein positiivista. Avasin Etsy –kaupan ja sen kautta tuotteita on mennyt Euroopan lisäksi Australiaan, USA.n sekä Kanadaan. Vaikka Etsy –alustana tarjoaa maailmanlaajuisen asiakaskunnan, muuta sisältöä sille on haasteellista laittaa. Halusin tuoda esiin enemmän fiilistä, tunnelmaa ja muuta sisältöä ja avasin oman verkkokaupan alkuvuodesta 2023. Verkkokaupassa on myynnissä myös muidenkin merkkien tuotteita samaa sisustustyyliä ja ydinajatusta noudattaen: minimaailmassa moninaisuus on rikkaus ja tuunaminen on hitsin kivaa. Käytännössä olen interiööri- ja huonekalusuunnittelija, joka pyörittää lifestyle –kauppaa, minikoossa. Tapahtumat pysyvät tärkeänä myyntikanavana, sillä mikään ei voita ihmisten kohtaamista, ajatusten vaihtoa ja uusia asiakkaita, verkostoitumista ja jälleenmyyjiäkin on tullut sitä kautta.

Koulutukseltani olen vaatetusalan artesaani ja taiteiden maisteri, joten tässä saa antaa luovuuden ja monenlaisen tekemisen kukkia kunnolla. Välillä tehdään puolen millin tarkkuudella koneen ääressä, että koottavat osat osuvat yhteen, välillä tarkennetaan liiketoiminta-ajatusta ja seuraavaksi maalataan rustiikkisen kulahtanutta ja sitten onkin taas liimattu sormet yhteen. 3D –huonekalujen lisäksi teen sisustustuotteita tekstiileistä, kierrätysmateriaaleista sekä eri materiaaleja yhdistelemällä.

burst

Yrittäjänä toimin tällä hetkellä osa-aikaisesti. Olen aikaisemmin vuorotellut palkkatyön ja yrittämisen välillä ja joskus tehnyt molempia yhtä aikaa, kuten nytkin. Parasta yrittäjyydessä on tietysti oman tekemisen vapaus ja lisäksi luova ala on runsauden sarvi, jossa kaikki on mahdollista. Haasteet ovat samoja, mitä varmasti monella muullakin; jatkuva multitaskaaminen, aika loppuu kesken, uusasiakashankinta ja tuliko tämä nyt hinnoiteltua oikein. Mutta katse on kauempana ja sitä kohti mennään luovasti askel kerrallaan.

Verkkokauppa: skylarkminiatures.com

Facebook: skylark miniatures

Instagram: skylark_miniatures

Sähköposti: skylark.miniatures@gmail.com

Jätä kommenttisi