Suosi paikallista kauppiasta sekä palveluntarjoajaa. Me päätämme pysyykö alue elinvoimaisena!

Liikut sitten missä tahansa työn, normaalin arjen tai loman aikana, suosi paikallisia kivijalkakauppiaita sekä palveluntarjoajia. Me kaikki päätämme valinnoillamme, pysyvätkö kauppiaat ja muut palveluita tarjoavat yritykset hengissä vai näivettyvätkö ne hiljalleen pois. Voimme kantaa kortemme kekoon ostamalla alueen kaupoista.

Et voi koskaan tietää mitä ihanaa löydät, jos et astu sisään liikkeeseen tai miten mahtavaa palvelua saat, jos et kokeile. Jokaisella ostollamme on vaikutusta kauppojen ja palveluiden säilymiseen. Ostamme joka tapauksessa, miksi siis emme suosisi mahdollisimman paljon alueella olevia kivijalkaliikkeitä ja palveluiden tarjoajia.

Toki verkkokauppa on myös tullut jäädäkseen, mutta pitäisikö enemmän suosia kotimaisia verkkokauppoja ja kivijalkaliikkeitä? Aloittaa yhdessä talkoot suomalaisten kauppojen kannattamiseksi? Me olemme sitä mieltä, että ehdottomasti pitäisi. On tärkeää saada säilytettyä tarjontaa sekä palveluja alueellisesti. Eikä se onnistu ilman ostajia. Me asiakkaat pidämme pyörät pyörimässä ja niitä pyöriä kun pyöritetään, niin yrittäjät pärjäävät ja pystyvät myös työllistämään muita ihmisiä. Työllistäminen kun ei onnistu ilman asiakkaiden tuomaa rahaa.

Suomessa on paljon persoonallisia pieniä kauppoja, kahviloita, ravintoloita sekä kauppapaikkoja, ja niissä kannattaa poiketa ihastelemaan ilmapiiriä sekä käydä tutustumassa rohkeasti tarjontaan. Asiakaspalvelu näissä paikoissa on erinomaista ja valikoimakin usein yllättää laajuudellaan. Meille kasvustoorilaisille on esimerkiksi tarttunut monta tarpeellista tavaraa, vaatetta ja kenkää matkaan milloin mistäkin paikkakunnalta. Tutustumme mielellämme paikallisiin palveluihin, pienessä kaupassa kun on paljon mukavampaa asioida. Saa erinomaista palvelua ja usein siinä samassa tutustuu itse yrittäjäänkin sekä kuulee mielenkiintoisia yrittäjätarinoita.

Ihanaa kesää! Etsitään mielenkiintoisia yrittäjiä kesän aikana. Kerro, jos tiedät jonkun kaupan, palveluntarjoajan, ravintolan tai kahvilan, johon mielestäsi kannattaa ehdottomasti mennä. Otamme vinkkejä mielellämme vastaan!

Photo by Taylor Franz on Unsplash

Jätä kommenttisi