ONNEA meille kaikille yrittäjille!

Ihan parasta yrittäjän päivää kaikille yrittäjille! Tänään on meidän päivä! Me kaksi KasvuStoorin yrittäjää olemme erittäin innostuneita yrittäjyydestämme. Päivät ovat inspiroivia, teemme paljon töitä yhdessä, mutta myös yhteistyötä mahtavien ihmisten (asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden) kanssa. Yrittämisessä on hyvää säpinää, särmää ja aivan mahdottoman paljon positiivisia puolia.

Yrittäjyys on myös siitä hyvä juttu, että jokainen voi tehdä siitä omanlaistaan. Meitä on kovin erilaisia yrittäjiä. On myös ihmisiä, jotka voivat tänä päivänä työllistyä vain yrittäjyyden kautta. Moni ala on muuttunut, ja perinteinen palkkatyö on jäänyt menneisyyteen. Tämä on myös haaste monelle alalle aikovalle, kun tietää jo heti alkuunsa, että pääsee, saa alkaa tai on lähdettävä yrittäjäksi. Kuinka kukin sen sitten itse kokee. Moni kuitenkin alkaa nauttia tekemisestään yrittäjyyden polulle lähdettyään ja se näkyy! Yrittäjät ovat usein hyvin innostavia ja motivoituneita. Heillä on usein monta rautaa tulessa, ja paljon hyviä ideoita sekä suunnitelmia.

Teemme usein töitä toisten yrittäjien kanssa, ja monesti tuntuu siltä, että olemme itse ennemminkin saajan kuin antajan puolella. Työ kun yrittäjien kanssa on niin antoisaa ja innostus tarttuu. On mahtavaa keskustella erilaisten yrittäjien kanssaan, ja päästä sparraamaan sekä tsemppaamaan heitä.

Kun näkee henkilön, joka on innostunut omasta jutustaan ja hänen silmänsä loistavat kertoessaan yrityksestään, saa siitä todella paljon energiaa myös itselleen. Tällainen yrittäjä lataa ympärilleen valtavasti positiivista energiaa omalla innostuksellaan, ja ihan varmasti se tarttuu myös hänen asiakkaisiinsa.

Yrittäjiä on myös erilaisia

Meitä yrittäjiä on myös erilaisia, ja tästä hyvä esimerkki on tänään yrittäjän päivänä alkava vammaisten yrittäjän ammattitutkinto. Tämä toteutetaan ensimmäistä kertaa Suomessa koskaan. On loistavaa päästä kehittämään ja auttamaan erilaisia yrittäjiä heidän toiminnassaan.

Vaikka ihmisellä saattaa olla jokin rajoite, (esimerkiksi sokeus), on huikeaa nähdä, kuinka hän on voittanut kaikki esteet lähtemällä yrittäjäksi. Ei voi kuin nostaa hattua näille ihmisille. Moni, jonkin rajoitteen omaava henkilö, ei välttämättä työllisty, eikä saa näyttää kykyjään työelämässä rajoitteensa takia. Ainut mahdollisuus työllistyä saattaa siis olla yrittäjyys. Hän joutuu ehkä taklaamaan monta estettä, joita me muut emme osaa ajatellekaan. Yrittäjyys ei saata aina olla helppoa, mutta onneksi on muita yrittäjiä, joilta saa tukea.

Enemmän tukea toiselle yrittäjälle

Keskustelimme taannoin yhden yrittäjän kanssa, ja taas tuli puheeksi se asia, että moni yrittäjä kokee olevansa aika yksin yrityksensä ja sen asioiden kanssa. Tukekaa hyvät yrittäjät toisianne! Tehkää sitä joka päivä, eri paikoissa, koska sitä tarvitaan. Yhteen hiileen kannattaa puhaltaa, se tuottaa paljon enemmän tuloksia. Toisia kannattaa kehua ja tsempata, sekin tulee aivan varmasti takaisin. Aina kun voit auttaa toista yrittäjää, saat itse hyvää mieltä. Kun tulee hetki, että sinä tarvitset apua, joku niitä joita olet auttanut, auttaa aivan varmasti sinua.

Etsi itsellesi ihania ihmisiä ympärille, juttele heidän kanssaan yrittäjyydestä. Pyydä apua ja neuvoja, sitä mitä tarvitset. Ihmiset auttavat usein mielellään, me vain emme ole tarpeeksi rohkeita usein kysymään.

Hyvä kysymys – kerro vähän lisää!

Näe metsä puilta! Katso muiden tekemistä, omaa tekemistä, ja ole avoin keskustelemaan muiden kanssa. Konkarimentori Merja Carlander kertoi, että hänellä on tapana kysyä aina, että kerro vähän lisää. Tämä kysymys on erinomainen. Jos joku arvostelee tai kritisoi jne liiketoimintaasi tai sinua, älä suivahda tai vedäydy kuoreesi. Katso ja kysy: ”kerro vähän lisää”. Voit saada arvokkaita neuvoja, ideoita ja mielipiteitä, joilla voit kehittää omaa liiketoimintaasi..

Tuo kysymys pätee ja sopii lähes kaikkiin tilanteisiin. Se avaa keskustelua, saa toisen tuntemaan, että olet kiinnostunut. Olet sitten juhlissa, bussissa, liiketapaamisessa, asiakkaan kanssa tai ihan missä vain. Varasta kysymys itsellesi työkalupakkiisi ja hyödynnä sitä viikoittain.

OLLAAN YLPEITÄ SIITÄ ETTÄ OLEMME YRITTÄJIÄ! Mennään täysin purjein eteenpäin. IHAN PARASTA YRITTÄJÄN PÄIVÄÄ SINULLE! 

Ps. Yrittäjän päivän kunniaksi teimme tarjouksen kaikille yrittäjille! Tämä on ihan paras yrittäjän paketti, jolla teet tulosta & menestyt. Jos et itse tarvitse, anna lahjaksi jollekin yrittäjälle. Tästä löytyy tarjous verkkokaupastamme, joka on voimassa vain tänään.
https://www.kasvustoori.fi/kauppa/huippupaketti-yrittajalle-tee-tulosta-ja-menesty/

Mikäli kaipaat sparrausta, ohjausta, apua yritystoiminnan aloittamiseen tai yrittäjänä toimimiseen/yritystoiminnan kehittämiseen julkaisimme yrittäjän päivän kunniaksi uudet palvelut. Niistä voi lukea täältä
https://www.kasvustoori.fi/kauppa/yritysneuvonta-yritystoimintaa-suunnittelevan-yritysidean-tai-yritystoiminnan-aloittamisen-ohjaus/

tai täältä
https://www.kasvustoori.fi/kauppa/yritysneuvonta-toimivan-yrittajan-konsultointi/

tai täältä https://www.kasvustoori.fi/kauppa/mentorointi-suunnittelevan-tai-toimivan-yrittajan-sparraus-tama-tuote-laskutetaan-erikseen/


Jätä kommenttisi