Nyt on aika tehdä vuoden 2020 henkilökohtainen tilinpäätös

Vuosi 2021 kolkuttelee jo nurkan takana. Ota hetki aikaa ja pysähdy. Tee tilinpäätös omasta kuluneesta vuodestasi. Uskalla olla rehellinen itsellesi ja  tee yhteenveto onnistumisestasi koko vuoden ajalta. Mikä onnistui, mikä ei ja jäikö jokin puolitiehen.  Opi itsestäsi.

Samalla voit käyttää aikaa vuoden 2021 omien tavoitteiden & unelmien suunnitteluun. Mitä haluat sinulle tapahtuvan vuonna 2021?

Mikäli sinulla on kalenterimme, tee loppuun yhteenvetoa. Pohdi

 • Missä asioissa onnistuit hyvin?
 • Oliko tavoitteet riittävän haasteellisia ja etenitkö suunnitelmasi mukaisesti?

Mitä vuosi 2020 opetti sinulle itsestäsi?

 • Mitä asioita opit omasta tekemisestäsi?
 • Miten parhaiten toimit ja mitkä asiat motivoivat sinua?

Tavoitteiden suunnitelmallinen edistäminen vaatii suunnitelmaa ja usein myös itsekuria. Meistä moni valitettavasti huomaa tässä vaiheessa vuotta, että ne kaikki hyvät päätökset ja lupaukset sekä asetut tavoitteet eivät toteutunutkaan. Jotakin tapahtui matkan varrella ja into lopahti. Mikä sinun intosi lopahdutti? Oliko tavoite tai unelma realistinen? Tuliko mutkia matkaan? Aiheuttiko korona oman haasteensa.

EI HÄTÄÄ, voit ottaa uuden suunnan saavuttamiseksi vuodelle 2021! Et ole menettänyt mitään, et vain saavuttanut haluamaasi.

Pohdi vielä nämä kysymykset

 • Mitä teksit nyt toisin, jos nyt aloittaisit tavoitteen saavuttamisen?
 • Millaisia asioita sinun tulee ottaa huomioon suunnittelussa ja toteutuksessa?
 • Mikä tekeminen tai asiat tekemisessä saivat silmäsi & mielesi loistamaan?
 • Mistä olet ylpeä omassa tekemisessäsi?
 • Mikä erityisesti innosti sinua?

Kun olet tehnyt rehellisen arvion itsellesi, mitä tapahtui tai jäi tapahtumatta vuonna 2020, on aika katsoa tulevaan.

Millaisen sinä haluat ensi vuodesta tulevan?

Ja tuleeko siitä sellainen, jonka sinä oikeasti haluat? Kaikkea ei voi aina suunnitella ihan oman mielen mukaan, osa asioista kun tulee ”annettuna”. Mutta moni asia on kuitenkin itsemme päätettävissä, vaikka päivät tuntuvatkin kuluvan arjessa kuin juna kiskoilla, välillä kovempaa vauhtia eteenpäin ja välillä taas hiljennellen asemalle.

Millainen olisi vuosi 2021, kun mietit sitä vuoden päästä?

Millaisia asioita voisit kuvitella tekeväsi ensi vuonna, jotka saavat silmäsi loistamaan? Minkä asian toteuttamisesta olisit vuoden kuluttua ylpeä itsestäsi. Mieti erilaisia elämäsi osa-alueita työ, vapaa-aika, perhe, harrastukset, terveys, fyysinen kunto eli mihin kaipaat muutosta?

Pohdi myös

 • Pitääkö sinun luopua jostakin päästäksesi kohti tavoitettasi?
 • Onko asioita, joita pitää tehdä vähemmän?
 • Onko asioita, joita täytyy tehdä enemmän?
 • Onko jotakin uutta, jota täytyy ottaa mukaan päivittäiseen arkeesi
 • Mieti rehellisesti itsellesi, onko jotain mitä sinun täytyy muuttaa omassa tekemisessäsi?

Arki on meillä kaikilla enemmän tai vähemmän hektistä, mutta suunnittelulla ja valinnoilla, meidän on mahdollista edetä tavoitteitamme, unelmiamme ja päämääriämme kohti. Ja jos sinä et tee valintoja itsesi hyväksi, muut tekevät. Ja silloin ne valinnat eivät todennäköisesti ole sellaisia, joita todella haluat. Joten tee lisää niitä asioita, jotka saavat sinut onnelliseksi. Etsi aikaa haluamillesi asioille.

Otetaan vastaan inspiroiva vuosi 2021 ja tehdään siitä omannäköistämme elämämme vuosi. Jos haluat apuvälineitä löydät verkkokaupastamme inspiroivan 2021 kalenterin sekä seinäkalenterin.

Tavoitteiden & unelmien toteuttamiseen löydät ohjeet, neuvot ja toteuttamismallin tavoiteoppaastamme sekä tavoitetyökirjasta. Onnistut varmasti, jos otat opit haltuusi.

Verkkokaupastamme löytyy myös erilaisia tuotepaketteja ja joululahjatarjouksia. Kalenterimme ja perhekalenterin löydät myös Suomalaisesta Kirjakaupasta sekä muista ihanista putiikeista.

Tee vuodesta 2021 juuri sellainen kuin itse haluat! Lopeta aikominen – aloita tekeminen!

Upea vuosi takana, uusi vielä upeampi edessä!

Jätä kommenttisi