Hybridiyrittäjyys voi olla ponnahduslauta yrittäjäksi

Hybridi on tainnut tulla jäädäkseen meillä monella työhön. Tässä jutussa haluan kuitenkin tuoda esille hybridiyrittäjyyden. Työn tulevaisuus muuttuu ja hybridiyrittäjyys lisääntyy koko ajan. Hybridiyrittäjyys tarkoittaa, että henkilö toimii sekä palkkatyössä että yrittäjänä.

Ihmiset pystyvät tänä päivänä työllistämään itseään erilaisin keinoin. Moni myös haluaa tehdä jotain omaa, mutta ei välttämättä halua täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Hybridiyrittäjyys on tähän hyvä keino. Digitaalisuuden lisääntymisen myötä tekeminen ei myöskään aina ole sidottu aikaan tai paikkaan. Ihminen saa myös tätä kautta monipuolisempaa tekemistä ja innostusta sekä motivaatiota erilaiseen kehittymiseen.

Entä raha sitten? Moni voi yhdistämällä yrittäjyyden palkkatyöhön ansaita enemmän ja vaikuttaa omaan toimeentuloonsa paremmin. Hybiridiyrittäjyys mahdollistaa matalamman kynnyksen yritystoiminnan aloittamiseen. Riski ei ole niin suuri, kun on jostain muualta varmaa tulonlähdettä. Epävarmuus ei kalva mieltä samalla tavalla. Liikeideaa pystyy vähän testaamaan ennen kuin hyppää kokonaan yrittäjäksi.

Yrittäjäosaamista voi kehittää

Yrittäjäosaamisen puute ei tunnu yhtä haasteelliselta kun toiminta lähtee pienimuotoisempana liikenteeseen. Rahoitusta ei tarvita tulopuolella, ja saattaa olla että yrityksestä ei tarvita palkkaa ollenkaan. Jolloin uskalletaan alkaa kokeilla. Raha on kuitenkin pakollista tässä elämässämme. Ilman sitä ei makseta laskuja eikä täytetä jääkaappia.

Yrittäjyyttä voi vähän harjoitella, kun ei tarvitse heti lähteä täysillä. Riskit muuttuvat maltilliseksi, taloudellinen epävarmuus ja tarvittavan rahoituksen ottaminen helpottuvat. Uskalletaan kokeilla, ja siitä tie päätoimiseksi yrittäjäksi on jo paljon helpompi. On voinut jo rakentaa asiakaskuntaa pikku hiljaa. Tosin hybridiyrittäjä ei välttämättä haluakaan päätoimiseksi yrittäjäksi vaan pysyä hybridiyrittäjänä.

Usko omaan ideaan ja osa ajasta oma vapaus

Hybridiyrittäjä voi kokea myös vapauden tehdä töitä omien aikataulujen mukaan silloin kun hoitaa yritystoimintaansa. Ideaansa pystyy myös kehittelemään, jos ei tarvitse heti ansainta elantoa yrittäjyydestä. Työnantaja saattaa myös jopa tukea hybridiyrittäjää. Vapaudella on kuitenkin aina kääntöpuolensa eli vastuu. Hybridiyrittäjän on muistettava osata pitää rajansa. Vastuu saattaa johtaa siihen, että alkaa tehdä liikaa ja liian tiukalla aikataululla kun palkkatyö vie kuitenkin oman aikansa. Tällöin on osattava aikatauluttaa tekeminen ettei polta itseään loppuun kahden työn kanssa.

Yrittäjän pitää osata pitää itsestään huolta, omasta jaksamisesta ja työhyvinvoinnista. Kun jakaa itseään myös energiaa on osattava jakaa kummallekin työlle. Selkeä aikataulutus ja suunnitelma milloin on minkäkin vuoro. Tekemistä varmasti riittää, yleensä se ei lopu kesken. Joten selkeä tehtävälistaus päivälle ja viikolle. Työajat ja vapaa-ajat, että ei käy niin että hybridiyrittäjänä käytät kaiken sen ajan minkä palkkatyöstä jää yrittäjätyöhön.

Aikaa kun ei voi ostaa lisää. Jos kaipaat lisää vinkkejä yrittäjyyteen, löydät meiltä monta postausta siihen. Julkaisimme myös viime syksynä yrittäjyyden käsikirjan, jossa on työvälineitä yrittäjyyden aloittamiseen ja kehittämiseen. Löydät sen täältä.

Teet sitten mitä tahansa ota mukaasi hyppysellinen innostusta, ripaus motivaatiota ja lusikallinen inspiraatiota. Toteuta sitä mitä haluat.

Jätä kommenttisi