Niinmun ’Design – KasvuStoori

Olen Virpi Kostiainen yrityksen Niinmun`Design takana. Asun ja työskentelen Korppoossa. Suomen upean saariston luonnon keskellä. Aamuisin voin katsella ikkunastani tuota upeaa ja ihanaa luontoa, rantakallioita ja merta. Tämä luonto yhdessä sairastumiseni kanssa sai minut aikanaan aloittamaan Niinmun´Designin tarinan.

 

Miten kaikki alkoi?

Niinmun`design alkoi syntyä vuonna 2015 toivuttuani vakavasta sairaudesta. Sairastuin syöpään vuonna 2011. Olin ollut jo vähän aikaa yrittäjänä, mutta lopetin sairastuttuani kaiken muun liiketoimintani paitsi verkkokaupan. Taistelin sairauteni kanssa ja paranin.

Vuonna 2015 tutustuin naiseen, joka teki Rosanauha –keräyksen omaan rintasyöpäänsä. Hänen tarinansa kosketti minua ja minulle tuli vahva tunne, että haluan osallistua keräykseen. Haluan auttaa häntä paranemaan. Silloin tein ensimmäisen Niinmun`Design tuotteen. Suunnittelin mekon keräystä varten. Kaikki mekosta saadut tulot lahjoitin tuohon keräyskohteeseen. Samaan aikaan sairastumisestani oli kulunut viisi vuotta ja aloin jaksaa uskoa omaan paranemiseeni.

Ennen mekon suunnittelua en ollut uskaltanut haaveilla mistään uudesta tai ryhtyä oikeastaan mihinkään. Olin vain odottanut ja toipunut. Olin kävellyt monia kertoja itsekseni saaren aamukasteen peittämillä rantakallioilla. Saariston upea, raikas luonto, ja sen herääminen aamuisin täyteen kauneuteensa, inspiroi minua. Aloin saada kiinni siitä mitä halusin tehdä. Lähdin kouluttautumaan suunnittelijaksi ja rakentamaan omaa tarinaani.

Näin syntyi Niinmun`design.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen päässyt tähän pisteeseen sairastumiseni, saariston luonnon ja oman intohimoni kautta. Halusin luoda ajattoman, klassisen ja laadukkaan vaatemalliston luonnonmateriaaleista suomalaisille naisille. Halusin luoda kestäviä vaatteita, joita ajattomuutensa takia voidaan käyttää pitkään. Mekkoni tarina sai jatkoa. Aloin suunnitella ensimmäistä mallistoani. Suunnittelin vaatteita, joissa oli jotain omaperäisyyttä, tyylikkyyttä ja ajattomuutta. Halusin ehdottomasti hyödyntää suomalaista käsityötä toteutuksessa.

Aloin suunnitella ja rakentaa Niinmun`designin tarinaa. Tarinan rakentaminen on vaatinut paljon työtä, monta aamukävelyä luonnossa, yhteistyökumppaneiden etsimistä ja asiakkaiden sekä heidän toiveidensa ymmärtämistä. Monta aaltoa on rantakiviin osunut, että olen päässyt tähän pisteeseen missä nyt olen.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Vaatteiden suunnittelussa ammennan inspiraation ja motivaation saariston upeasta, kauniista ja karusta luonnosta eri vuodenaikoina. Kaikki vaatteeni ovat tarinoita saariston luonnosta.  Asiakkaat taas ovat ihania ja antavat minulle voimaa jaksaa sekä jatkaa uusien tuotteiden suunnittelua. On upeaa nähdä vaate kantajansa päällä. Kuulla vaatteiden olevan miellyttäviä päällä ja sopivan juuri hänen arkeensa tai juhlaansa.

 

Parhaimmat opetukset?

Monta asiaa olen oppinut. Olen oppinut, että asiat eivät toteudu itsestään. Ne vaativat tekemistä. Niiden kanssa on otettava se aika, jonka ne tarvitsevat. Hosuminen ei myöskään tuo parhainta mahdollista tulosta. Omaa itseä on koko ajan kuunneltava, jotta jaksaa. Asiakkaat rakentavat tarinani ja arvostan heitä erittäin paljon. Asiakkaat myös innostavat minua ja luonnosta voi saada yllättävän paljon ihan konkreettisia malleja tuotteisiin. Olen iloinen jokaisesta päivästä töideni parissa.

 

Miten nollaat itsesi?

Astun ulos luontoon. Kävelen pitkin rantakallioita. Istuskelen kalliolla ja imen luonnon mahtavaa tuoksua.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus ja tavoitteet?

Haluan suunnitella vielä monta mallistoa. Upeita luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita. Rakentaa omasta brändistäni juuri sellaisen, joka palvelee suomalaisia naisia ja myös yhteiskuntaa eli kestäviä tuotteita. Näin kulutamme myös luonnonvaroja harkitusti.

Haluan rakentaa kaupallisia kanavia eli jälleenmyyntiä tuotteideni ympärille, jotta ne olisivat yhä useamman naisen saatavilla. Olen myös päättänyt kansainvälistyä. Haluan viedä tuotteeni myös muualle palvelemaan naisia ja tämä on yksi päätavoitteeni tulevaisuudelle.

Olen suunnittelemassa uudenlaisesta materiaalista vaatteita. Kaavat on jo valmiina ja mallitkin suunniteltu. Minulla on upea mahdollisuus tehdä juuri sellaisia vaatteita jotka sopivat naisille, ovat ajattomia ja aikaa kestäviä ja säästävät näin luonnonvaroja sekä joita myös itse haluan käyttää. Toivon niin, että niinmun olisi monelle naiselle vaihtoehto ja niinhänen.

Tahtolauseeni on ”jos ihminen osaa – osaan minäkin”.

Kauniita, klassisia ja ajattomia vaatteita voit katsoa verkkokaupastamme:

http://www.niinmun.fi/

 

 

 

 

 

Jätä kommenttisi