Meidän Kauppa – KasvuStoori

Kuka olet?

Olen Pauliina Silventoinen ja toimin kyläkauppiaana Loviisassa, Meidän Kauppassa.

 

Mikä on yrityksesi?

Meidän Kauppa on perustettu 2016 ja toimii samassa paikassa, jossa on ollut kauppa jo 40-luvun lopulta lähtien.  Meidän Kauppa on ketjuihin kuulumaton, täysin itsenäinen päivittäistavarakauppa.

 

Miten kaikki alkoi?

Olin koulujen jälkeen töissä huoltoasemilla esimiestehtävissä. Mutta päässäni on aina ollut ajatus, että miksi teen tätä toiselle, kun voisin tehdä itsellenikin. Vuonna 2011 tuli tilaisuus ”harjoitella” yrittäjyyttä, kun Loviisaan etsittiin Matkahuoltoasiamiestä. Mukaan pääsi pienellä vakuussummalla. Markkinoinnin ja sopimusneuvottelut hoiti Matkahuolto. Sain tuona aikana kokemusta niin yrittäjyydestä, kun työnantajana toimimisesta.
Pian kuitenkin Onnibussi laittoi Matkahuollon sekaisin ja Kotka-Helsinki välille tuli moottoritie ramppipysäkkeineen. Noiden seikkojen jälkeen tuli aika siirtyä takaisin palkkatöihin odottamaan oman yritysidean syntymistä.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Kesko osti 2016 Lähikauppa Oy:n ja päätti sulkea meidän kylän lähi-Siwan.
Kyläkaupalle etsittiin jatkajaa palkallislehdessä ja äidin innoittamana tein kannattavuuslaskelmia. Revin monet laskelmat ja peruinkin jo koko jutun, mutta sitten tein vielä yhdet laskelmat ilman mitään ketjuja.
Papereilla sain kaupasta kantavan ja pankkikin näytti vihreää valoa.
Jotenkin siinä vaan kävi niin, että noin kuukauden kuluttua tuosta lehti-ilmoituksesta Meidän Kauppa oli perustettu.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Saa tehdä omaa juttua. Jos jokin idea tuntuu hyvälle, niin siitä vaan kokeilemaan. Olen ollut töissä ketjuohjatuissa paikoissa Keskolla ja SOK:lla. Siellä kaikki asiat ovat tulleet valmiiksi mietittyinä, nyt saan suunnitella ja toteuttaa kaiken itse.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Meidän Kauppa on tulevaisuudessa enemmän kuin Valkon kyläkauppa.
Marraskuussa avasimme Meidän Kaupan Kahvihuoneen. Kahvihuone on verkkokauppa josta yritykset voivat tilata kahvihuoneeseen kaiken tarpeellisen, suoraan toimistolle tuotuna. Meidän Kauppa voi olla tulevaisuudessa ihan mitä vaan.

Kyläkauppojen tulevaisuutta ei yleisesti nähdä kovin valoisana ja tähän haluan saada muutoksen.

 

Miten nollaat itsesi?

Meidän Kauppa sijaitsee Loviisassa Valkon kylässä meren rannalla. Meri on hyvin tärkeä osa Valkolaisuutta. Niin myös minua. Oli ollut miten kiireinen ja huono päivä tahansa, merellä ja luonnossa liikkuminen rauhoittaa.

 

Tahtolauseesi?
Lopuksi haluaisin vedota kaikkien kyläkauppojen puolesta. Ei varpaankaan olemassa oloa huomaa, ennenkuin se on kipeä. Kyläkauppaakin arvostaa vasta kun sitä ei enää ole.

Pauliina Silventoinen
Meidän Kauppa

Jätä kommenttisi