LuKLabel – KasvuStoori

Kuka olet?

Olen Tiia, kahden pienen lapsen äiti sekä yrittäjän vaimo.

 

Mikä on yrityksesi?

Verkkokauppa/brändi LuKLabel , joka myy ja valmistaa tuotteita lapsille, sekä kodinsisustukseen. Tavoitteemme on kasvattaa mallistoamme entisestään lifestyle -henkiseksi, josta asiakkaat ostavat omaleimaisia ja ajattomia tuotteita. Yrityksen kehittämisessä on mukana asiakkaat, jotka suunnittelevat tuotteita, sekä kertovat meille mitä tuotteita he kaipaavat arkeensa. Kutsumme tätä porukkaa LuKLabel Design Teamiksi. Yrityksessä toimin myynnin ja markkinoinnin parissa, sekä tietenkin pidän huolta LuKLabelin brändin kehityksestä. Ympärilläni on lisäksi ihan mahtava tiimi, jotka auttavat minua viemään tarinaa eteenpäin.

 

Miten kaikki alkoi?

Olin palaamassa syksyllä 2016 3,5 -vuoden kotonaolon jälkeen takaisin töihin, mutta vanha työni ei tuntunut enää omaltani, joten kehitin itselleni mieluisan työympäristön sekä toimintatavat, jossa viihdyn ja pääsen kehittämään osaamistani Mieheni kanssa aloimme suunnittelemaan ensimmäisiä tuotteitamme, joista perhe ja ystävät innostuivat ja mainostivat meitä ystävilleen. Kolmen kuukauden suunnittelun jälkeen esittelimme ensimmäisen tuotteemme, joka myi päivässä loppuun. Siitä innostuneina aloimme tietoisesti kasvattamaan mallistoamme etsien koko ajan uusia materiaaleja, sekä ideoita.

 

Miten olen päässyt tähän pisteeseen?

Kysymällä mielipiteitä muilta ja uskoen vahvasti omaan juttuuni. En juurikaan vertaile itseäni muihin tai tunne kateellisuutta muiden onnistumisista, päinvastoin autan viikoittain myös muita onnistumaan.  Toimin LuKLabelin pyörittämisen ohessa myös mentorina muille yrittäjille. Luulen että tätä kautta oman yritykseni eteneminen on ollut vauhdikasta.  Myös halu olla koko ajan parempi kuin eilen, raivaa yritystäni oikeaan suuntaan. En myöskään keskity epäonnistumisiin, enkä omiin vikoihini.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Onnistuminen ja vapaus tehdä itse päätöksiä. Olen todella tehokas ja vauhdikas persoona, ja liika junnaaminen hermostuttaa minua. Rakastan niitä päiviä, kun saan tehdä monia erilaisia asioita ja tässä työssä on todella mielenkiintoista nähdä mihin itse luodut strategiat johtavat. Tietynlaiset ongelmatilanteet myös motivoivat, sillä yrittäjänä niiltä ei voi välttyä. Mieletön olo, kun voitat haasteen toisensa jälkeen!

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Olen ollut yrittäjänä vasta noin 1,5 vuotta, joten monta oppia on varmasti vielä edessä, mutta tähän mennessä paras oivallukseni yrittäjänä on miten paljon yhteistyöllä saadaan aikaiseksi. Teen  mm. paljon muiden yrittäjien kanssa yhteistyötä jakamalla kokemuksia, sekä onnistumisia. Suosittelen myös kaikkia, varsinkin tuoreita yrittäjiä ottamaan itselleen mentorin kenen kanssa käydä toimintaa läpi, asioista puhuminen sekä sen hyväksyminen ettei kaikessa voi olla hyvä, helpottavat yrittäjän arkea. Ympärilläni on myös monta menestynyttä yrittäjää ja kaikkia heitä yhdistää sopiva nöyryys, sekä päättäväisyys.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Uskomme vahvasti, että olemme viiden vuoden päästä kansainvälisillä markkinoilla ja tuotteemme innostavat suurta määrää ihmisiä. Tavoitteemme on ylläpitää  toiminnan kasvaessa asiakaspolkua yhtä laadukkaana sekä lähestyttävänä, mitä se tällä hetkellä on. Asiakaspolulla tarkoitan tässä asiakkaan ja LuKLabelin yhteistä matkaa, joka alkaa ensivaikutelmasta ja kestää aina tilauksen jälkihoitoon asti.  Laadukkaalla asiakaspolulla haluamme luoda lisäarvoa yritystoimintaan sekä jättää asiakkaalle positiivinen tunnetila brändistä.

 

Miten nollaat itsesi?

Urheileminen toimii aina! Välillä myös järjestän itselleni kalenterista aikaa, jolloin vain olen ja pohdin asioita. Siinä samalla saatan siivota, olla lasten kanssa tai käydä vaikka kaupassa. Yleensä näillä kerroilla keksin uusia ideoita ja keinoja jatkaa liiketoimintaani. Vahva suositukseni on olla suorittamatta koko ajan, ja antaa luovuudelle tilaa. Liika paine turruttaa ja tulee helposti olo, ettei aika riitä koskaan mihinkään.

 

Jätä kommenttisi