Haluatko saavuttaa tavoitteesi tai unelmasi?

Haluatko aloittaa kuntoilun tai uuden harrastuksen? Haluatko tehdä elämäntaparemontin? Vai haluatko kenties vaihtaa työpaikkaa?

Mitä sinä haluat? Uskalla rohkeasti suunnitella itsellesi tavoitteita ja lähteä toteuttamaan unelmiasi. Moni jättää tavoitteet asettamatta. Eikä ihme, sillä tavoitteiden asettamisen taitoa ei opeteta meille kovinkaan paljoa elämämme varrella.

Mikä tavoite sitten on? Tavoite on päämäärä, jonka haluat saavuttaa. Tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen vaatii motivaatiota ja kurinalaisuutta. Suunnitelmallisuus on myös tärkeää.

Haluatko kenties opetella uuden taidon syksyn aikana? Sinun on tehtävä suunnitelma siitä, miten lähdet opettelemaan uutta taitoa. Ehkä haluat lisää palkkaa? Siinä tapauksessa pohdi, tarvitsetko paremmin palkatun työn, enemmän työtunteja vai etsitkö sivutoimista lisätyötä? Vai haluatko lisää liikevaihtoa yrityksellesi? Silloin pohdi tarvitsetko lisää asiakkaita, haluatko nostaa keskiostosta, haluatko erilaisia asiakkuuksia vai ehkä myydä kannattavampia tuotteita? Mitä ikinä tavoitteletkin, tee suunnitelma siitä, miten lähdet asiaa edistämään ja pääset maaliin!

Aloita kirjaamalla tavoitteesi ylös. Määrittele hyvin konkreettinen ja selkeä tavoite.
Esimerkiksi: haluan 500 euroa lisää palkkaa kuukaudessa.

Seuraavaksi pohdi, oletko oikeasti tavoitteesi takana? Motivoiko ja innostaako se sinua, haluatko todella saavuttaa sen? Jos et innostu asiasta, et koe tai näe tavoitteen saavuttamisen hyötyä itsellesi, saattaa into sammua hyvinkin nopeasti. Hyvä tavoite innostaa ja ruokkii sinua, haluat tehdä lisää. Jokainen askel, jolla edistät tavoitteesi saavuttamista, antaa sinulle hyvänolon tunnetta.

Tärkeintä ei ole päämäärä vaan tapa, miten päämäärään matkustat. Jalan matka kestää pidempään, juosten olet perillä nopeammin ja autolla hurautat hetkessä perille. Millaisen matkan haluat? Suunnittele viikkottaiset askeleesi ja päivittäiset todo-listat, joiden avulla edistät tavoitettasi. Älä yritä tehdä kaikkea kerralla tai liian isoin harppauksin. Jos yrität harpata joen yli, voit pudota keskelle uomaa. Jos taas hyppäät ojan yli, saatat jo ensimmäisellä yrittämällä päästä sen toiselle puolelle. Suunnittele toteutettavaksi ensin pienempi osa tai asia tavoitteen edistämisestä. Helpota omaa tekemistäsi ja mataloita toteuttamisen kynnystä. Näin jaksat jatkaa paremmin, etkä jätä leikkiä kesken tai anna intosi hiipua.

Onhan aikataulusi realistinen? Olethan aikatauluttanut tavoitteesi toteuttamisen kalenteriisi ja suunnitellut realistisen aikataulun. Ajankäyttösi on ratkaiseva, millaisia aika-askeleita otat päivän, viikon ja koko toteutuksen aikana. Miten mahdutat tekemiset omaan päivääsi ja viikkoosi. Aikatauluttamalla ja suunnittelemalla suurenkin tavoitteen saavuttaminen muuttuu mahdolliseksi.

Iloitse onnistumisistasi, iloitse jokaisesta tekemisestä, joka vie sinut kohti päämäärääsi. Kannusta ja kiitä itseäsi. Palkitse itseäsi jokaisesta askeleesta, jonka saavutat.

Haluamme auttaa juuri sinua saavuttamaan tavoitteesi ja unelmasi! Tervetuloa KasvuStoorin kalenterin avulla tavoitteiden maailmaan, lue lisää uutuudestamme www.kasvustoori.fi/kauppa/kasvustoori-2019-kalenteri/

 

Jätä kommenttisi