Lisää tyytyväisyyttä

Elämme yltäkylläisyyden keskellä. Meillä on paljon kaikkea. Olemme aineellisesti menestyneitä vaurauden osalta. Eläminen on kuitenkin paljon muutakin kuin vaurautta ja korkeaa elintasoa.

Uutisissa oli eilen vanhusten tilanteesta. On paljon vanhuksia, jotka eivät ole päässeet ulos ollenkaan koronan aikana. Heitä ei ehditä viedä ulos. Kun vielä korona on estänyt omaisten käynnit ja heidän apunsa. Tämä pisti miettimään nykyistä elämäämme. Kenen elämänlaatua pitäisi kohentaa? Kaikkien meidän, mutta tehdäänkö sitä lisäämällä elintasoa ja vaurautta enää?

En usko että elintasoa nostamalla vaurauden osalta se enää paranee. Tottakai se vaikuttaa niillä, joiden elintaso on heikko. Elämänlaatu ei kuitenkaan parane omistamalla ja haalimalla lisää vaurautta. Elämänlaatu paranee ihan muiden asioiden avulla. Vanhusten tilanne ja elämänlaatu parantuu aivan varmasti ulkoilemalla. Kaikki aineeton parantaa elämänlaatua. Hyvinvoinnin lähteitä eivät ole autot, koneet, laitteet, timantit jne. Niitä ovat elämänilo, ihmisten läheisyys, luonto, aurinko, oma kehittyminen, liikunta, ulkona tekeminen, yhdessä tekeminen eli aineettomat asiat. Terveyden merkitys on varmasti korostunut koronasta johtuen.

Tyydymmekö tulevaisuudessa vähempään?

Tulemmeko olemaan tyytyväisiä huomattavasti vähempään. Etsimmekö nyt jo aineettomista asioista enemmän hyvinvointia. Uskoisin että korona on korostanut nimenomaan aineettomien asioiden vaikutusta hyvinvointiin. Luonto on näistä hyvä esimerkki. Metsät ovat täyttyneet ihmisistä. Metsän antama energia ja voima on tuonut monelle koronan aikaan aineettoman jaksamisen lähteen. Matkustaa voi lähimetsässä, aina ei tarvitse mennä sen pidemmälle.

Jos haluat olla tyytyväinen vähempään. Sinun on tunnistettava mikä riittää ja mikä ei. Mihin siis olet tyytyväinen ja mihin et. Suorittajakansana olemme olleet tehokkaita ja pyrkineet tehokkuuteen. Tehokkuus on hyvä asia. Moni etätyöläinen on huomattavasti tehokkaampi kuin ollessaan työtiloissa. Ei käytä aikaa muuhun kuin työntekemiseen. Sitä kautta moni etäilijä on myös saanut lisää aikaa itselleen. Moni on todennut, että nukkuu paremmin kun ei ole kiire lähteä minnekään. Uni on aineetonta omaisuuttamme, joka säätelee hyvinvointiamme.

Määritä itsellesi minkä verran aineellista hyvää on riittävästi sinulle. Mikä ei riitä ja mikä riittää. Olet tyytyväisempi kun tiedät vastauksen. Et ehkä enää haikaile lisää, kun oleet tiedostanut sinulla olevan riittävästi. Et kaipaa omistavasi enempää. Voit myös korvata tuotteiden omistamista palveluilla. Palveluiden käyttäminen tekee elämästä helpompaa ja huolettomampaa. Tämä taas lisää tyytyväisyyttä ja tuottaa iloa.

Teet itse valintoja jokapäivä. Päivittäiset valinnat vaikuttavat siihen oletko tyytyväinen. Valintojen kautta koet elämäsi merkityksellisemmäksi juuri nyt. Tehdessäsi aineettomia valintoja parannat helposti elämänlaatuasi. Aineellisten asioiden merkitys vähenee elämässäsi ja vastaavasti aineettomien korostuu. Elämänlaatua ja hyvinvointia huimasti parantavat aineettomat asiat ovat yleensä myös halpoja. Eivät välttämättä maksa mitään. MItä enemmän voit tuoda aineettomien asioiden kautta itsellesi tyytyväisyyden tunnetta sitä paremmaksi koet elämänlaatusi.

Positiiviset ajatukset luovat myönteisiä tunteita.

Myönteiset tunteet tuovat elämäniloa.

Ihanaa tyytyväistä perjantaita!

Jätä kommenttisi