Kutsu luova minä asumaan kanssasi, ja pistä sisäinen kriitikkosi aina välillä jäähylle

On taas ihana ja niin mukava tavata oma luova minäni. Välillä aina tulee ahdisteltua oma luova minä nurkkaan. Ei olla tavattukaan moneen päivään. Mistähän se johtuu, että tapaamme varsinkin kiireisinä aikoina niin harvoin? Joudun ihan etsimään sinua. Tuntuu kuin suhteemme ei ihan olisi kunnossa. Onko jokin perusasia vialla? Tuntuu että luova minäni välttelee välillä ihan minua. Saattaahan se olla, että olen niin pirun hankala, että hän ei motivoidu olemaan kanssani. Olenko liian tiukkapipo? Vai miksi vetäydyt omaan kuoreesi ja jätät minut niin usein?

Suosittelen kaikille lähestymään omaa luovaa minäänsä ennakkoluulottomasti ja päästämään hänet varsinkin näin kesän jälkeen irti. Ei kannata lakaista luovaa minää sängyn alle odottamaan ei niin kiireitä päiviä. Kannattaa avoimesti ottaa hänet vastaan ja innostua hänen kanssaan istumaan samassa tuolissa, sohvalla, ottamaan mukaan kävelylle tai vaikkapa nukkumaan samassa sängyssä.

Sisäinen kriitikkoni iskee aika ajoin. Nyt kun on työhön paluu ollut niin kummasti hän pyrkii tulemaan käymään jatkuvasti luonani. Hän yrittää muuttaa asumaan kanssani. Onneksi olen oppinut laittamaan hänet aina välillä jäähylle.

Päätin ilmoittaa hänelle, että en tarvitse häntä päivittäin Yhteistyö sisäisen kriitikon kanssa ei ole ollenkaan yhtä hedelmällistä ja innostavaa kuin luovan minäni kanssa. Päätin että pistän hänet jäähylle mahdollisimman usein, ja varsinkin silloin kun hän yrittää torpata jonkun innostavan ideani.

Sovin hänen kanssaan uudet pelisäännöt. Sovin, että jatkossa minä otan häneen yhteyttä aina kun on tarvetta, eikä niin että hän päättää koska teemme yhteistyötä. Saatan kyllä tarvita hänen palveluksiaan aina välillä. Hän on aika tehokas ja onnistuu hyvinkin nopeasti tekemään ideoistani toteuttamiskelvottomia. Tämän takia suon hänen tulevan kylään aika ajoin, mutta jatkuvaa yhteiseloa en enää halua.

Sisäinen kriitikko tahtoo asua meidän kaikkien sisällä ja nostaa päätään aika ajoin. Nyt tässä ajankohdassa tarvitaan innostavaa luovuutta. Häädä sinäkin sisäinen kriitikkosi aina välillä ulos ovesta ja innostu luovan minäsi kanssa ideoimaan uusia mahtavia juttuja.

.

Jätä kommenttisi