Kulutatko aikaasi turhaan vellomiseen?

Tunnistan niin kovin hyvin itseni tuosta ”vellonta” -sanasta. Sanana vellonta kuulostaa hauskalta, mutta olotilana se on erittäin rasittavaa . Trust me – tiedän mistä puhun, olen ollut aiemmin ”kova tyttö vellomaan”.

Elämässä ei säästy vastoinkäymisiltä ja varsinkin yrittäjällä se on enemmän tai vähemmän jatkuva olotila. Itsellänikin on tullut äskettäin pari takapakkia, ja kieltämättä ne ovat ottaneet kovasti päähän jääden pyörimään pääkoppaani. Aikaisemmin olen jäänyt pyörittelemään ja harmittelemaan asioita pitkäksikin aikaa, mutta onneksi tunnistin tämän piirteen itsessäni joku aika sitten. Nykyään osaan tarttua asiaan, eikä vellominen jatku kovin pitkään.

Asioiden vellominenhan ei sinänsä edistä asiaa. Jos ja kun tulee vastoinkäyminen, ydinkysymys siinä tilanteessa on mikä on varasuunnitelma tai Plan B? Jos asiaa jää harmittelemaan pitkäksi aikaa, kaikki energia ja voimavarat sekä aika menee siihen, eikä varasuunnitelma edisty mihinkään. Joskus asioita vaan tapahtuu – ne eivät mene niin kuin haluaisi tai on suunnitellut ja se täytyy hyväksyä.

Viimeisimmän takapakin osalta tein niin, että annoin itselleni luvan velloa yhden illan ja käytinkin se todella hyödykseni. 🙂 Yöllä nukkuessani aivoni olivat kuitenkin tehneet työtä ja herätessäni minulla oli valmiina Plan B, jota lähdin toteuttamaan. Se osoittautuikin itse asiassa erittäin nerokkaaksi suunnitelmaksi ja ilman takapakkia en olisi vaihtoehtoista suunnitelmaa edes keksinyt. Plan B olisi jäänyt myös siinä tapauksessa keksimättä, jos olisin jäänyt vellomaan asian kanssa, koska silloin olisin käyttänyt kaikki voimavarani loputtomaan vellomiseen & vatvomiseen.

Elämässä on kuitenkin asioita, joiden läpikäymiseen kannattaa ja täytyy käyttää aikaa. En tarkoita nyt tässä yhteydessä sellaisia. Jokainen kyllä tunnistanee itsessään tuon vellontapuolen, jos se on itselle ominainen toimintatapa. 🙂 Ja jos näin on, kokeile ensi kerralla uudenlaista toimintatapaa, se saattaa jopa toimia!

 

 

Jätä kommenttisi