Kehonhuolto Jumissa – KasvuStoori

Olen Liisa Kekarainen, Hyvinkääläinen yrittäjä joka on syntynyt yrittäjäperheeseen vuonna -80. Olen myynyt moraa torilla jo 2-vuotiaana ja nukkunut päikkäreitä jo 2kk vanhana toripöydän alla. Olen kasvanut yrittäjyyden ympärillä ja nyt olen ollut avopuolisoni kanssa yli 14 vuotta yhdessä joka on myös elänyt yrittäjäperheessä vauvasta asti. Mieheni on myös yrittäjä kuljetuspuolella. Meiltä löytyy nyt 4-vuotias pikkuherra joka on jo nyt kovin yritteliäs, osaa hienosti jo isin ja äidin yritystoiminnan ja on kovin avulias joka asiassa missä vaan ”annamme” auttaa.

Yritykseni on Kehonhuolto Jumissa Oy mikä tuottaa mm. hierontapalveluita kivijaloissa Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Lahdessa. Meillä on myös verkkokauppa itsehoitotuotteisiin, omavalmisteita ja erilaisia kursseja live- että verkkokursseja ”taviksille” että ammattilaisille.

Kaikki alkoi yritykseni kanssa n. 11 vuotta sitten, olin ollut palkkatöissä yli 10 vuotta graafisella alalla. Alkoi ajatus kytemään siitä että haluan tehdä jotakin hyvää ja auttaa muita ihmisiä. Itse olin nuori, tein toimistotöitä ja liikuin. Silti pääni oli usein kipeä ja kaikki paikat olivat jumissa jatkuvasti. Lähdin opiskelemaan itseäni urheiluhierojaksi töiden ohessa. Valmistuttuani tulin tienristeykseen mitä tehdä, jatkaa samaa rataa vaiko ruveta yrittäjäksi. Hyppäsin ulos kuuluisasta ”oravanpyörästä” ja rupesin yrittäjäksi. Sukulaiset huokaisivat ja vanhemmat sanoivat sitten että pitkäänhän jaksoitkin palkkatöissä. Aluksi tein töitä yksin, mutta kalenterin täyttyessä ymmärsin että yksin tekeminen on raskaampaan kuin yhdessä. Otin yhden yrittäjän itselleni kanssakulkijaksi, sitten hetken päästä toisen. Tänä päivänä meitä yrittäjiä on ”saman katon alla” 12kpl. Kun tehdään yhdessä niin asiat sujuu helpommin, yksi siivoaa, yksi hoitaa mainonnan, yksi hoitaa hankinnat jne….yrittäjät ovat normaalisti tekemään kaiken yksin ja sitten uupuvat jossakin vaiheessa.

Se miten olen päässyt tähän pisteeseen on ollut työtä, työtä ja työtä. Mutta mielekästä työtä. Stressi on erilaista kuin ennen. Se on itsehankittua. Moni pelästyy sitä että pitää tehdä tehdä ja taas tehdä ennen kuin tuloksia alkaa tulla. Moni luulee että yrittäjyys kantaa vähän tekemällä ilman riskejä. Yrittäjyys on riskinottoa ja tulenpalavaa innostusta ja motivoitunutta tekemistä.

Minua motivoi työssäni uudet ihmiset, ihmisten aito auttaminen ja asiakkaat. Sanonkin että minulla on maailman ihanimmat asiakkaat. Vuosien varrella pitää oppia että kaikki asiakkaat eivät ole minua varten ja minä en ole heitä varten. Sen kun sisäistää niin on mielestäni oikealla tiellä. Vaikkakin toimin nykyisin 11 ihmisen ”äitinä” niin en ole jättänyt hoitotyötä enkä haluakkaan jättää, se pitää jalat maassa ja oman näkökantin kunnolla kiinni ”pelikentällä”.

Vuosien varrella olen oppinut yritystoiminnassani sen että ei kannata olla ikinä liian sinisilmäinen ja kiltti, moni käyttää sitä hyväkseen. Aito verkostoituminen ja yhteistyö kantaa hedelmää ja antaa voimaa. Yrittäjän pitää olla hyvin verkostoitunut muiden kanssa ja antaa hyvää toisille myös ”for free” jotta saa hyviä tekoja takaisin. Aina on tahoja jotka haluavat hyväksikäyttää ja hyötyä. Itse pidän auttamisesta aloittavia yrittäjien kanssa ja tehdä yhteistysopimuksia mutta pitää olla tarkkana alusta alkaen että yhteistyö tuntuu molemmista hyvältä, olen oppinut luottamaan nykyisin enemmän ensifiilikseen kuin koviin ”listauksiin” parhaudesta. Moni pieni tekijä voi olla tuhatkertaa parempi kuin iso koneisto mutta toisaalta hyvin toimiva koneisto voi myöskin olla todella hyvä jos siellä on arvopohja kunnossa.

Tulevaisuus yrityksessämme on suunniteltua, haluamme kasvaa maltilla ja visioita löytyy paljonkin. Etsimme yrittäjiä ympäri suomen tekemään kanssamme uusia Jumissa -hoitoloita mutta emme halua mennä tietyllä määrällä per vuosi ajattelulla vaan mieluummiin etsimme hyviä tyyppejä mitkä ovat ”meidän näköisiä” ja sitten katsoa saadaanko siitä aikaiseksi uutta toimintaa. Haluamme meidän Jumissa Jengin olevan mukava työyhteistö jossa on mukava olla ja tehdä töitä kannattavasti että sillä tekijä tulee toimeen ilman riistodiilejä. Kovin visio on että koko suomi tunnistaa jumissa- brändin ja tietää että meiltä saa jumit pois, rennolla ja energisellä otteella asiakaslähtöisesti niin työttömästä, kotiäidistä yritysjohtajaankin. Meiilä on joka vuosi asiakaskysely ja sieltä on aina noussut ylös asiakkaiden kiittelemä ”kodinomainen ilmapiiri mihin kaikki on tevetulleita” ja sen lupauksen haluamme pitää nyt ja aina, ikuisesti.

Nollaan itseni luonnossa, olemalla ja antamalla ajatusten lentää. Myös liikunta rennosti ilman päämäärää on minun juttuni, hiihto ilman kilometrilaskua, vaellus ilman kelloa ja erilaisissa hoidoissa käynti rentouttaa pään ihanasti.

Meillä töissä on minun ja osakkaiden kesken lausahdus minkä aina sanomme kun tapahtuu jotakin; P….n määrä on vakio. Se auttaa meitä aina eteenpäin =) Koska aina on jotakin, joku homma odottaa, on kesken taikka jossakin tulee takapakkia. Olen kuullut asiasta siistimmän version mikä on ”vain muutos on pysyvää” sen kun ymmärtää ja hyväksyy nii kaikki on hyvin. =) Tässä maailmassa mikään ei pysy ikuisuuksia paikoillaan.

Toivon kaikille yrittäjille ihanaa ja luovaa syksyä, moikataan kun tavataan ja muistakaa verkostoitua!

Terv.Liisa Kekarainen
Kehonhuolto Jumissa Oy
www.jumissa.fi
www.jumissa.fi/miksi

Jätä kommenttisi