KasvuStoorin Suvilla huikeat 10-vuotta yrittäjyyttä takana

Täytyy vähän taputtaa itseään. Olen saavuttanut 10-vuoden yrittäjän merkkipaalun!  Reilu kymmenen vuotta sitten sain ihanan pojan, ja jäin äitiyslomalle. Mitä sitten tapahtuikaan? Aloin heti pohtia kuinka yhdistän työn ja äitiyden. Minulla oli vasta syntynyt ihana poika, jota halusin hoitaa mahdollisimman pitkään kotona töiden ohessa. Tiesin että yrittäjyys antaisi minulle tähän mahdollisuuden. Mieheni innosti ja kannusti minua valitsemaan haluamani suunnan, oli se sitten mikä tahansa.  Niinpä toteutin hypyn kohti yrittäjyyttä kymmenen vuotta sitten. Isovanhempani olivat maatilayrittäjiä ja vanhempani jatkoivat heidän jälkeensä. Yrittäjyys oli siis ollut lapsesta asti mukana elämässäni, joten ajatus ei ollut ihan vieras.  Päätin yhdistää työn ja äitiyden lähtemällä yrittäjäksi. Perustin yritykseni pojan ollessa kolmen kuukauden ikäinen.

Halusin yritykselleni nimen luonnon suomista antimista. Rakastan luontoa, peltoja, metsää ja ihan kaikkea mitä luonto meille tarjoaa. Intohimoni on suunnittelu ja valokuvaus. Parasta on kun pystyn pukemaan tekemäni suunnittelun asiakkaan tarpeisiin soveltuvaksi ja auttamaan häntä hänen liiketoimintansa kehityksessä. Niinpä päätin, että oman yritykseni nimessä tulisi olla jotain luonnosta sekä kuvastaa sitä mitä haluan toteuttaa. Syntyi yritys nimeltä Avena Design. Avena on italiaa ja tarkoittaa kauraa.

Yrittäjyyteni kymmenen vuotta ovat olleet antoisia. En haluaisi päivääkään vaihtaa pois.  Yrittäjyys on mahdollistanut minulle oman kehittymisen ja suunnan tavoitteiden saavuttamiseen. Olen voinut vahvistaa omaa ammattitaitoani erilaisten mielenkiintoisten projektien kautta. Koen suurta iloa joka päivä oppiessani taas jotain lisää. Elinikäinen oppiminen yrittäjänä on minun juttuni. Koen jatkuvasti oppivani ja kehittyväni ihan kaikissa töissäni mitä asiakkaille teen.  Olen myös opiskellut yrittäjäurani aikana. Suoritin joitakin vuosia sitten mm yrittäjän ammattitutkinnon kehittyäkseni myös yrittäjänä.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle vuosikymmenelle. Virtaava vesi ei sammaloidu, ei myöskään minun oppimiseni, jos se on minusta kiinni. Oikein antoisaa syksyä kaikille.

ps. Mikäli tarvitset graafista suunnittelua tai valokuvausta, ole yhteydessä. Tehdään yhdessä mielenkiintoisia projekteja.

Suvi Voutilainen

AvenaDesign

Löydät minut myös instasta @avenadesign

Jätä kommenttisi