KasvuStoori – V.K. CAKE & SCULPTING (entinen Elmo`s Cakery)

Hei! Olen Venla Katariina, ensisijaisesti olen kakkuveistäjä V.K. CAKE & SCULPTING takana (entinen Elmo’s Cakery). Olen ammattikondiittori, jolla on kyltymätön intohimo ennennäkemättömien, syötävien taideveistosten luomiseen. Luon taidetta kakkuveistosteni kautta käyttäen niitä yhtenä väylänäni toteuttaa taiteellisia näkemyksiäni samalla vieden alaa eteenpäin, uusiin ulottuvuuksiin luomalla yhteyden asiakkaiden tarpeiden, halujen, tunteiden ja näkökulmien kautta henkeäsalpaaviksi syötäväksi taideteos elämyksiksi.

Jokainen luomani työ on ainutlaatuinen näkemys asiakkaan henkilökohtaisista tarinoista, tunteista ja toiveista. Minulle jokainen veistos on kuin uusi maalaus maalarille, kuin uusi iltapuku suunnittelijalle. Veistoksiset kakut ovat elämys silmille, makuhermoille ja jopa mielelle tuoden uusia maukkaita ja visuaalisia kokemuksia.

Processed with VSCO with j2 preset

Kakkuveistos voi olla kunnianosoitus itsessään, elämälle, henkilölle, tapahtumalle tai mille tahansa tunnet ja haluat osoittaa kunnioitusta ja kiitollisuutta. Haluan, että kakkuveistokseni herättävät todellisia tunteita, kun asiakas näkee ja kokee minulta tilaamansa teoksen.

Vien alaa eteenpäin myös valmentamalla muita kakkualan yrittäjiä kansainvälisesti. Tuon esille sitä oman sisäisen taiteilijuuden merkitystä, ja kuinka sitä tulisi rohkeasti hyödyntää kakkutaiteessa. Yksinkertaisuudessaan rohkaisen kakkutaiteilijoita ympäri maailmaa nousemaan luomaan jokaisen oman näköistään taidetta kakkujensa kautta. Alalla toimin niin sanotusti suunnannäyttäjänä, sillä verkkovalmennukseni on ensimmäinen laatuaan. Polkuni valmentamisen saralla on vasta lähtökuopissaan, ja opiskelen juuri tällä hetkellä skaalaamaan tätä.

Polkuni tähän hetkeen

Olen aina kokenut taiteen kiehtovaksi. Joskus ajattelin, että se teki minusta oudon, liian erikoisen, joten ”sopeuduin” ympäristöön, ja sammuttelin sitä liekkiä itsessäni pitkään. Kuitenkin se taidetta rakastava, luova nuori valitsi alan, jossa työllistyy ja samalla pääsee luomaan käsillä jotain hienoa. Valmistuin leipuri-kondiittoriksi 2009, ja siitä saakka, työn ohella myös vapaa ajalla tuli tehtyä kakkuja tilauksesta tutuille ja tuttujen tutuille.

Välillä enemmän, välillä vähemmän, lopulta lopetin kokonaan, kunnes sitten koitti äitienpäivä 2018 ja halusin juurikin päästä luomaan jotain uutta, itselleni. Lyhyesti sanottuna noissa hetkissä sain sen oivalluksen, että TÄMÄ on se minun luovuuden väline, polku jota lähden kulkemaan. Unelmani oli aina ollut olla osa taidemaailmaa, luoda jotain täysin uutta, uskomatonta ja ilmaisuvoimaista taidetta. Kaikki palaset alkoi loksahdella paikoilleen kun oivalsin, että voin käyttää asiantuntemustani ja ammattitaitoani hyväksi kakkujen parissa luodakseni omanlaista taidettani.

Keväällä 2020, lomautusten astuttua silloisessa työpaikassani voimaan, päätin että NYT on mun aika. This is a sign. Ja perustin sivutoimisen yritykseni. Siitä sitten vuoden 2022 tammikuuhun kun jäin pois päivätyöstäni.

Minulta kysyttiin kerran, että onko kakut olleet aina intohimoni ja vastaus tähän oli itsellenikin pysähdyttävä, ja tämän oivalluksen ansiosta loppujen lopuksi jopa verkkovalmennuksenikin on syntynyt: Siitä tuli intohimoni vasta kun tajusin, että voin käyttää sitä minun väylänä toteuttaa omia näkemyksiä taiteesta.

Uskon, että meillä kakkutaiteilijoilla on valtava mahdollisuus uudistua ja laajentaa alaa enemmän taiteen puolelle. Tässä maailmassa on erittäin lahjakkaita kakuntekijöitä. Haluaisin nähdä enemmän kakkuja tarjolla muualla kuin vain häissä ja syntymäpäivillä. Ja jopa häissä ja syntymäpäivillä, tavoitteeni on, että kun täällä on hyvin persoonallisia ihmisiä ja pariskuntia, heräisimme täälläkin tarjoamaan erilaisia, persoonallisia, erityisiä ja vaikuttavampia kakkuja, koska meillä on myös mahdollisuus luoda vaihtoehtoja niille, jotka niitä kaipaavat.

Minua inspiroi ja motivoi suuresti se, että voin luoda vaihtoehtoisia syötäviä elämyksiä ihmisille jotka niitä kaipaavat, sekä se kuinka voin auttaa muita kakkutaiteilijoita ymmärtämään oma yksilöllisyytensä, oma erityisyytensä tässä muuttuvassa maailmassa, jonka valjastamisen avulla heidän elämänsä ja bisneksensä laatu paranee.

Tulevaisuuden näkymät ja tavoitteeni

Tavoitteeni on tulla tunnetuksi inspiroivana, innovatiivisena ja luovana taiteellisena edelläkävijänä, suunnannäyttäjänä alallamme. Auttamalla muun muassa kakkutaiteilijoia löytämään sisäinen voimansa. Haluan että tapani luoda hyvää maailmaan on ennen kaikkea rakkaudellinen ja innostava.

Kakkutaiteeni, veistokseni ja kokonaisuuteni olisivat yksiä Euroopan (jopa kansainvälisestikin) halutuimpia ja menestyksekkäimpiä. Kakkuveistos palveluitani tultaisiin näkemään mm. Euroopan hoveissa, jonka vuoksi kakku kulttuuri Euroopassa tulee uudistumaan ja laajentumaan upeisiin sfääreihin. Nimeni tulisi esiin myös esimerkiksi johtavien muoti brändien yhteydessä, sekä esimerkiksi Voguen sivuilla.

Oman hyvinvoinnin ylläpitäminen

Välillä pitää nollata, right? Olen itse tosi tekevä ja menevä ihminen, ja minulle on ajoittain todella haastavaa pysähtyä ja ”nollata”. Aknestikin Yölaulun sanoin: meneminen on toisilla veressä. Joten olen rakentanut arkiset rutiinini siten, että saan ladattua energiani päivittäin sellaiselle tasolle, että minulla on hyvä, energinen ja samalla rauhallinen fiilis elosta ja elämästä yleensä. Ja siis kakkujen veistämis- prosessi on itse asiassa yksi suurimpia terapeuttisia asioita elämässäni, jos voisin sanoa.

Minulle tärkeimmät opit elämästä on:

  • Ole ylpeästi oma itsesi, just se kuka haluat olla. Kaikkien ei tarvitse ymmärtää sitä miten sinä näet asiat. Kukaan meistä ei näe asioita siten miten ne on, vaan näemme ne itsemme kautta. (We don’t see things as they are, we see things as we are. Anais Nin). Sinun näkemyksesi on yksin sinun, eikä näin ollen ole kaikkien ulottuvissa siinä hetkessä.
  • Ymmärrä että unelmat ovat sinussa syystä. Se mitä haluat elämältäsi, on sinun käsissäsi luoda siitä sinun todellisuutesi. Asiat ei tapahdu itsestään, vaan täytyy itse toimia.
  • Rohkene pyytää apua päästäksesi tavoitteisiisi.
  • Viimeisimpänä itselle kaikkein tärkein. Anna itsestäsi enemmän, kuin oletat saavasi takaisin. Rakkaus ja rakkaudellisuus asioita ja ihmisiä kohtaan. Ymmärrys siitä että keskittää energian oikeisiin asioihin, sillä ”where focus goes, energy flows”.

Minun teholauseena toimisi hyvin Scott Adamsin sanonta :

Creativity is allowing you to make mistakes. Design is knowing which ones to keep.

Voit seurata matkaani

Instagramissa: @vk.cake.and.sculpting

Facebookissa: Venla Katariina CAKE & SCULPTING

Nettisivut (vielä vanhalla nimellä): www.elmoscakery.fi

LinkedIn: linkedin.com/in/venlakatariina

Processed with VSCO with preset

1 kommentti

Jätä kommenttisi

Suvi Niittylahtikommentoi
09.11.2022 at 03:59

Todella huikeita. Kuvaa niistä jokainen aina. Mikä tyylitaju!!!

Jätä kommenttisi