KasvuStoori – Tmi Milja Niva, ammattijärjestäjä

Valokuvat Paula Ahola.

Olen Milja, parikymppinen tuore yrittäjä, ammattijärjestäjä ja myyjä. Persoonaltani olen rauhallinen, iloinen, kiltti, hassu ja impulsiivinen. Rakastan kahvia, koiria, kirjoja ja hyviä keskusteluita. Nautin paljon myös yksinolosta.

Yritykseni, Tmi Milja Niva, tarjoaa ammattijärjestäjän palveluita koteihin ja yrityksiin. Autan ihmisiä niin tavaroiden karsimisessa ja kierrättämisessä, kuin myös niiden järkevässä ja kivannäköisessä sijoittelussa. Mielestäni jokainen ansaitsee toimivan ja kauniin ympäristön. Olen myös julkaisemassa tietääkseni ensimmäistä suomenkielistä siivoukseen keskittyvää itsetäytettävää kirjaa.

Miten kaikki alkoi?

Ostin kirjaprojektiani varten valmennuksen upealta Lauralta (somekanavissa @laurrenna), ja ensimmäisessä tapaamisessamme hän kysyi, olenko miettinyt koskaan ammattijärjestäjäksi ryhtymistäni. Kun kerroin sen olleen haaveammattini, hän kannusti aloittamaan mahdollisimman pian ammattijärjestäjän työt. Jo seuraavana päivänä perustin yritykseni.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Minulle on ollut aina itsestään selvää, että ryhdyn yrittäjäksi heti liikeidean keksittyäni. Ammattijärjestäjänä pääsen hyödyntämään hyvin tehokkaasti laajaa työkokemustani, mielenkiinnon kohteitani ja koulutustani. Olen ollut aina helposti innostuva ihminen, mikä on saanut minut kokeilemaan paljon erilaisia asioita. Rohkeus kokeilla uusia asioita on sekä henkilökohtainen vahvuuteni että yrityksen iso etu.

Tietysti tähän pisteeseen pääsemiseksi ollaan tarvittu myös paljon muita asioita. Tärkeintä on ollut läheisten tuki ja ennen kaikkea usko omaan tekemiseeni.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Järjestäminen on intohimoni. Työ, jonka tulokset näen heti, on jo itsessään minullle motivoivaa. Tylsempiin asioihin, kuten yrityksen pakollisiin paperihommiin tai pitkäjänteisyyttä vaativiin projekteihin, motivoin itseni sillä ajatuksella, että kun teen tehtävälistalla olevat asiat nyt mahdollisimman valmiiksi, oloni on sen jälkeen rauhallisempi ja stressitasot laskevat.

Minua motivoi myös halu auttaa. En tiedä mitään parempaa kuin asiakas, josta huokuu helpottuneisuus, iloisuus ja seesteisyys järjestelykäynnin päätteeksi.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset?

Yritykseni kohdalla täytyy puhua vasta kuukausista, mutta jo lyhyessä ajassa olen saanut oppia paljon. Tärkein opetus on ollut, että yrittäjyys ei todellakaan ole niin vaikeaa ja vaativaa ja raskasta ja ahdistavaa kuin yleisesti ottaen annetaan ymmärtää. Jos vain jaksaa olla ahkera ja muistaa tavoitteensa, kaikki muu hoituu kyllä. Apua saa aina, vaikka yrittäjyys onkin osittain myös yksin puurtamista.

Koska olen nuori, yrittäjyys on vaikuttanut minuun myös ihmisenä: olen vastuullisempi ja uskon itseeni aiempaa enemmän. Sosiaaliset taitoni ovat parantuneet. 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Suurin tavoitteeni ammattijärjestäjänä on, että koko Suomi tietää, mikä on ammattijärjestäjä – samaan tyyliin, kuin kuka tahansa tietää, mikä on kiinteistönvälittäjä tai poliisi tai lääkäri. Yritykseni tavoite seuraavalle kahdelle vuodelle on kasvaa vähintään siihen pisteeseen, että pystyn toimia päätoimisena yrittäjänä. Pidemmällä aikavälillä haluan yritykseni olevan myös (erinomainen) työnantaja. Haaveilen myös verkkokaupasta, jossa voisin myydä parhaita järjestämiseen liittyviä tuotteita.

Miten nollaat itsesi?

Hassua kyllä, nollaan aivoni järjestämällä omaa kotiani. Järjestäessä unohdan kaiken muun. Silloin, kun en järjestä, vietän aikaa kumppanini kanssa, kahvittelen ystävieni kanssa, suunnittelen kivoja projekteja, ulkoilen tai makoilen sohvalla koirat kainalossa. Olen herkuttelija, ja täytyy tunnustaa, että nollaan itseni myös napostelemalla jotakin hyvää.

Parasta aivojennollausta minulle kuitenkin on luonnossa liikkuminen. Merenrantakaupungin tyttönä erityisesti vesistöjen äärellä vietetty aika on minulle tärkeää.

Tahtolauseesi?

“If you can’t you must, and if you must you can.” – Tony Robbins

Luotan vahvasti siihen, että sen, minkä pystyn kuvittelemaan, pystyn myös toteuttamaan – en ehkä heti, mutta jossakin vaiheessa, mikäli niin tahdon. Tämä ajatus on auttanut minua yrittäjänä ponnistelemaan sitkeästi eteenpäin.

Kanavat:

miljaniva.com

instagram.com/ammattijarjestajamiljaniva

facebook.com/ammattijarjestajamiljaniva

Yhteystiedot:

miljaniva@gmail.com

040 934 9984

Jätä kommenttisi