KasvuStoori – TimanttiTiikeri

Kuka olet?

Olen Katja Prökkinen ja itselleni on aina merkinnyt paljon terveys, kauneus ja itsestään huolehtiminen. Työurani olen aloittanut hoito- ja huolenpito tehtävissä lasten parissa, josta innostuin opiskelemaan lähihoitajaksi. Tästä jatkoin matkaani vakituisen lastenhoitajan työn ohessa opiskelemaan kosmetologiksi iltaisin ja sen jälkeen innostuin myös maskeeraajan koulutuksesta. Valmistuttuani tein tavaratalossa töitä eri tehtävissä lähes 10 vuotta. Aloitin myyjänä, josta siirryin myymäläpäällikön tehtäviin muutamiksi vuosiksi. Viimeiset vuodet tavaratalossa tein ostopuolella koordinaattorin tehtäviä silloin 14 eri Beauty myymälän koordinaattorina. Toimisto työssä en viihtynyt oikeastaan ollenkaan ja siirryin takasin myyntipuolelle kosmetiikan konsulentin tehtäviin ja kiersin ympäri Suomea kouluttamassa uutuus tuotteita ja tsemppaamassa myyjiä tavoitteisiinsa. Tuolloin ymmärsin, että pidän työstä mitä voin itse organisoida, liikkua ja nähdä paljon ihmisiä sekä luoda tsemppi henkeä ihmisiin. Tästä pidin myös erityisesti myymäläpäällikön työssä toki myynnin ja tavoitteiden lisäksi. Itselleni on aina ollut tärkeää päästä toteuttamaan itseäni ja kehittymään. 

Olen ihmisten kanssa viihtyvä välillä ehkä vähän liiankin puhelias, mutta myös oma rauha ja rauhoittuminen on tullut tärkeäksi. Rakastan kissoja ja itselläni on yksi toyger-kissa Calvin nimeltään, jonka kanssa asustelemme ja ulkoilemme paljon. 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni on TimanttiTiikeri, joka keskittyy näin alkuun jalkojen terveyden ja kauneuden hoitoon sekä tarjoamme myös meikkauspalveluja. Kevääseen 2020 mennessä tulossa myös ihon, kehon ja mielen hyvinvointiin tähtääviä hoitoja. Stressi ohjaa paljon maailmaa ja haluan hoidoillani irrottaa asiakkaan kokonaan arjesta ja opettaa hoitamaan itseään ja terveyttään säännöllisillä pysähtymisen hetkillä hoitolassani. Olen myös verkostomarkkinoinnissa mukana ollut useamman vuoden ja kiinnostunut lisäravinteista ja itsensä hoitamisesta myös aromaattisten öljyjen avulla. Ihminen on kokonaisuus ja itsensä sekä terveyden hoito pitää miettiä elimistömme sisältä lähtien. Kuulostellen kehoa, mikä on erityisen viisas kertomaan meille miten me voimme kun vain pysähdymme kuuntelemaan sitä. 

Miten kaikki alkoi?

Elämässä kaikki ei aina mene niin kuin itse kaavailee ja neljänkymmenen vuoden tienoilla sairastuin vakavasti. Jouduin muutamaksi vuodeksi pois työelämästä, koska kävin kovia hoitoja ja taistelin vakavaa sairautta vastaan. Tuolloin ymmärsin hyvinvoinnin merkityksen. Erityisesti jalat olivat lääkkeistä kipeinä ja kynnet irtoilivat ja jalkapohjilla ei pystynyt kunnolla edes kävelemään. Tajusin kuinka jo työelämässä olin mitätöinyt omia oireitani sairaudestani ja mitätöinyt tuntemuksiani ja koitin vain jaksaa. Tämän päivän työ helposti imaisee ihmiset mukaansa, niin ettei enää tunnisteta omia olotilojaan tai milloin pitää palautua ja rauhoittua. Meillä on tämä yksi terveys, jos sen menettää meillä ei helposti ole enää mitään! Sairaus muutti oman ajatusmaailmani täysin. Laitoin elämän arvot tärkeys järjestykseen ja päätin siirtyä uusille raiteille. Ja tällä tiellä nyt olen yrittäjänä. Mikään ei ole ollut helppoa sairauden jälkeen, mutta olen aina ollut sinnikäs ja päätin tehdä elämästäni sellaisen, että aamulla on kiva herätä uuteen päivään ja ettei elämä kuitenkaan ole vain työtä. Se on vaatinut myös luopumista, hetkittäin myös irrallaan oloa ja sen sietämistä. Opin kuuntelemaan itseäni, rauhoittumaan, rentoutumaan ja miettimään mitä minä elämältäni haluan. Aika menee eteenpäin, vaikka sinun elämäsi pysähtyisi vakavaan asiaan. Ihmiset menee eteenpäin toiset hampaat irvessä toiset elämästä nauttien. Itse päätin, etten enää tuhlaa elämääni asioihin, joista en itse saa mitään. Työhaastattelussa vanha opettajani herätteli minut ajattelemaan yritystoimintaa tilanteessani. Siitä mietin kun olen vuoden 2016 selvinnyt ja kasvanut henkisesti sen vuoden aikana varmaankin kymmenellä vuodella, niin miksen uskaltaisi ryhtyä yrittäjäksikin. Vaikka monen mielestä se varmasti tilanteessani oli vähintäänkin hullua, mutta olen oikeastaan aina kulkenut omaa polkuani välittämättä muiden mielipiteistä. 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen aloittanut vasta kesäkuussa 2019 yrittäjänä ja kaikki on vasta alussa. Aloitin kuitenkin Yritysopinnot koulussa, jossa suoritin myös terveydenhoidon jalkojenhoidon Ammatti tutkinnon. Suosittelen koulutusta jokaiselle joka aloittaa yrittäjänä, koska sieltä saa niin paljon tietoa ja tukea omaan toimintaan eikä tarvitse yksin pohdiskella asioita. Meillä on myös edellisestä koulutuksestani hyvä rinki naisia, jotka olemme aloittaneet suhteellisen samaan aikaan yrittäjänä ja tuemme sekä tsemppaamme toisiamme asioissa. Joten yrittäjän urani on vielä vasta alussa. 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Minua on aina myyntityössäkin jo ollessani motivoinut tyytyväinen asiakas. Kun löydämme asiakkaalle parhaimmat tuotteet, joista hän tulee tyytyväiseksi ja onnelliseksi mikä on parempi palkka työstä kun ilo ja positiivinen mieli. Pidän myös haasteista. Jos ei aina ole niin tyytyväinen asiakas, niin haastan itseni tekemään asiakkaasta luotto asiakkaani. Näin myös työssäni kiertäessäni Suomea, yrittäjän mahdollisuudet asiakaspalvelun suhteen, koska tavarataloissa näistä palveluista on ikävä kyllä karsittu. 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tulevaisuudelta toivon hyviä asiakas kontakteja, kehittymistä yritykseni puitteissa sosiaalisessa mediassa. Tehdä liikkeestäni myös myymälän mihin asiakas voi tulla ihan vain ostoksillekin. Brändin mikä voi mahdollisesti perustaa myös muita myymälöitä tai sivupisteitä ja mahdollisesti työllistää ihmisiä. Yrittäjänä maailma on avoin kun on vain uskallusta ja rohkeutta löytyy. Olen myös muutenkin elämässäni siinä pisteessä, ettei minua pidättele mikään. Voin lähteä vaikka Norjaan tekemään töitä. Ja vähän nyt haen ja maistelen elämää mihin suuntaan haluan lähteä ja kuinka kiinni olla yrityksessäni. Uusia ihmisiä ja uusia asioita haluan kuitenkin elämääni jatkuvasti ja kehittyä itse yrittäjänä ja ihmisenä. 

Miten nollaat itsesi?

Liikunta on hyvä tapa nollata. Käyn tanssitunneilla tanssimassa lattareita, kuntosalilla, kesäisin maantiepyöräilen ja talvisin käyn spinningissä. Nyt olen innostunut Portaista ja Klaukkalaan on tullutkin hienot uudet portaat. Uutena lajina olen menossa kokeilemaan Kundaliini joogaa, johon ihana asiakkaani sai minut houkuteltua tunnilleen, joka on ihan liikkeeni vieressä. Tärkeää on myös vain olla välillä ja luonto on minulle paikka mistä haen lisä energiaa ja voimia. Luonnossa ja mökillä vietän aikaa  niin paljon kuin mahdollista. Tarvitsen myös aikaa olla itsekseni ja sitä aikaa olen oppinut kunnioittamaan ja vaalimaan. 

Tahtolauseesi?

Se mikä ei tapa vahvistaa on ollut aina lause mitä olen hokenut itselleni tiukoissa paikoissa elämässä. 

Myös liikkeeni slogan(joka tekstin alla) on minulle tärkeä ja sen löysinkin joskus kun olin palaamassa sairauden jälkeen takaisin työelämään ja arvelutti alkuun oma pärjääminen ja jaksaminen. Löysin ihania yrittäjänaisia ympärilleni, joilta sain kannustusta lähteä omalle tielleni myös ammatillisesti. Tiikeri logossani muistuttaa itseäni siitä kuinka omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta pitää pitää huolta tiikerin lailla ja taistella elämän tiukoissa paikoissa kuin tiikeri, koska vain tiikeri itse voi pitää itsestään huolta. Timantti taas kertoo elämän ainutlaatuisuudesta ja kuinka me jokainen olemme oman elämämme timantteja. Timantteja voidaan hioa vain toisella timantilla loistavaksi ja toisten timanttien avulla löydämme oman ainutlaatuisen loistomme. 

Sydämeen taas kulminoituu elämä, rakkaus ja hyvinvointi, joka usein kuitenkin koostuu toisista ihmisistä. Kun on sydän mukana asioissa tietää menevänsä oikeaan suuntaan. 

”Elämä on kuin villi tiikeri. 

Voit asettua makuulle ja antaa sen painaa tassunsa pääsi päälle 

tai istua sen selkään ja ratsastaa sillä.”

KATJA PRÖKKINEN

TimanttiTiikeri- kauneus, terveys, ja hyvinvointipalvelut

Klaukkalantie 63, 2krs

01800 KLAUKKALA

puh. +358 50 5570321

timanttitiikeri@gmail.com

Jätä kommenttisi