KasvuStoori – Studio Priima

Olen Minna Mäkitalo, Studio Priiman erikoiskosmetologi ja yrittäjä. Studio Priima on tällä hetkellä yhden naisen kauneushoitola, jossa tarjoan asiakkailleni peruskasvohoitojen lisäksi tuloksellisia erikoiskasvohoitoja, kuten sähköterapiaan perustuvia kiinteytyshoitoja, veitsetöntä kasvojenkohotusta ja mikroneulausta. Lisäksi noin 50% työstäni koostuu esteettisistä kestopigmentoinnista eli kulmien, silmänrajausten ja huulten pigmentoinneista. Teen myös rinnan pigmentointia sekä arpihoitoa esimerkiksi asiakkaille, joille on tehty mastopexia tai reductioplastia tai rakennettu uusi rinta sairastetun rintasyövän jälkeen.

Miten kaikki alkoi?

Olen työskennellyt aiemmassa elämässäni ravintola-alalla tehden kaikkea, mitä ravintola-alalla voi tehdä. Olen työskennellyt keittiössä kokkina, tarjoilijana sekä viimeisimpänä tiskin takana baariminnana. Raskas työ ja uuvuttavat työajat olivat merkittävänä tekijänä alanvaihtoon, ja pitkään mietin elämäni suuntaa. Siivotessani kaappejani löysin vanhan kalenterini yläasteajoilta , ja kuten siihen aikaan, kalentereissa oli etummaisena sivu johon piti kirjoittaa kaikki itsestään. Lempiväri, lempibiisi, mikä minusta tulee isona. Tähän viimeiseen olin kirjoittanut kosmetologi tai kampaaja. Oli kuin lamppu olisi syttynyt pääni ylle, ja ihmettelin mihin ihmeeseen olin tämän haaveen unohtanut. Hain siltä istumalta kosmetologikouluun vaikka yhteishaun hakuaika oli päättynyt, ja pääsin aloittamaan koulun muutama viikko myöhemmin, pari viikkoa koulun alkamispäivästä.

Valmistumisen jälkeen mietin pitkään, uskallanko lähteä yrittäjäksi, ja teinkin hetken palkkatöitä jälleen ravintola-alalla. Sain myös pari määräaikaista työpaikkaa kosmetologisista hoitoloista. Palkolliseksi tällä alalla on vaikea päästä, ja siihen aikaan ainakin palkkaus oli aivan surkea, sillä kosmetologeilla ei taida tänä päivänäkään vielä olla omaa työehtosopimusta. Yhdestä paikasta tarjottiin 6€ tunti ilman lisiä, ja ”paras” palkkani oli 8,50€ tunnilta. Päätin kuitenkin yrittää yrittäjyyttä, tein laskelmat mitä tarvitsen yritystoiminnan aloittamiseen, löysin ystäväni kautta edullisen vuokratuolipaikan ja hyppäsin rohkeasti yrittämään. Nyt, kohta 10 vuotta yrittäjänä olleena, ei ole tarvinnut tätä päätöstä katua. Olen ollut tähän asti toiminimiyrittäjänä, mutta muutama viikko sitten päivitin yritysmuotoni osakeyhtiöksi.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Ahkeruudella ja positiivisella asenteella! Rakastan työtäni, ja se näkyy ulospäin. Olen saanut onnekseni ihania asiakkaita, joista osa on käynyt ihan siitä ensimmäisestä perustamiskuukaudesta lähtien. Turussa varsinkin viidakkorumpu eli yleisimmin puskaradio on ollut se paras markkinointikanava – kun luonani käy asiakas joka on tyytyväinen, hän kertoo tästä eteenpäin ystävilleen ja tutuilleen. Välillä naurattaa kun toinen asiakas lähtee ja toinen tulee, he usein tuntevatkin toisensa. ”Ai sullakin on tänään Minnapäivä”! Voin myös erittäin mielelläni ohjata asiakkaan toisen kollegan luo, mikäli en itse tarjoa jotain asiakkaan kaipaamaa palvelua. Se ei ole minulta pois vaan päinvastoin ajan asiakkaan hyvinvointia eteenpäin ja vähennän hänen vaivaansa hakea hyvää paikkaa. Näin naisvaltaisella alalla toivoisin muutenkin enemmän yhteen hiileen puhaltamista, kuin kateellisuutta ja katkeruutta.

Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Työssäni minua motivoi eniten tyytyväiset asiakkaat ja hoitojen tuloksellisuus. On ihanaa auttaa asiakasta esimerkiksi jos hän on kärsinyt huonosta ihosta ja avullani ihon kunto paranee. Luokseni ovat kaikki tervetulleita ikään ja sukupuoli-identiteettiin katsomatta. Hoitolani on turvallinen ja syrjimisvapaa. Yrittäjänä toimimisessa minua motivoi eniten vapaus. Vaikka yrittäminen on toisinaan tosi haastavaa, sairastaminen ei kannata ja lomailu on aina kassaan 0€, on ihanaa voida määritellä omat työajat. Välillä voi tehdä pidempää päivää, ja joskus taas lopettaa päivä jo ihmisten aikaan. Myös vapaat viikonloput ja satunnaiset arkivapaat on ihan parasta.

Parhaimmat  opetukset tähän mennessä?

Lepo on todella tärkeää. Liiallinen työnteko ei palvele itseä, eikä muita.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus?

Yritykseni Minna Maria OY keskittyy tulevaisuudessa myös muihin palveluihin kuin hoitolatyöhön. Rakastan käsillä tekemistä, ja aloitin omien korujen myynnin, verkkokauppa tulossa myöhemmin. Myös muut projektit on suunnitteilla- niistä lisää myöhemmin! Tavoitteena kuitenkin saada toinen lisätulon lähde fyysisen hoitolatyön ohelle, sillä kroppa ei enää tunnu kestävän näin nelikymppisenä ihan niin pitkiä työpäiviä kuin ennen.

Miten nollaat itsesi?

Liikunta, hyvä ruoka, chillailu. Kaikki hyvässä tasapainossa. Treenaan säännöllisesti oman PT:n kanssa, kenestä on vuosien saatossa tullut tärkeä henkilö myös vertaistukena. Omat ystäväni eivät ole yrittäjiä, joten on ihanaa päästä turisemaan myös itselle tärkeistä asioista, ja vain toinen yrittäjä tietää mistä puhutaan. Rakastan myös hemmotteluhoitoja- siskoni on kosmetologi ja kerran kuussa pidämme hemmotteluvaihtarit. Luksusta!

Tahtolauseesi?

Ole aina iloisella päällä, niin kuin kissa liukkaalla jäällä 😀 Tällä siis tarkoitan, että ole aina aito ja ihminen ihmiselle. Koskaan et voi tietää mitä toinen ihminen käy läpi.  Positiivisuus vetää puoleensa positiivisuutta – kuin myös negatiivisuus negatiivisuutta. Ei kannata aliarvioida vetovoiman lakia!

Minut löytää somesta

@studiopriimaminna @byminnamaria @studiopriimaturku

sekä Linked In-profiilista omalla nimellä.

Jätä kommenttisi