KasvuStoori – Nora Laaksonen Visuals Oy

SATTUMALTA TÄYSPÄIVÄISEKSI TAIDEYRITTÄJÄKSI

Olen Nora Laaksonen, abstraktin taiteen tekijä ja asuntokuvaaja omassa yrityksessäni Nora Laaksonen Visuals Oy:ssä Nurmijärvellä. Kaupallinen nimi Nora Laaksonen Art. Maalaan akryyliväreillä intuitiivistä abstraktia taidetta kankaalle. Teoksiani on myyty ympäri maailmaa, enimmäkseen kuitenkin Suomeen. Olen ajautunut tähän pisteeseen oikeastaan sattumalta. Edelliseltä ammatilta olen lastenhoitaja.  

 Kaikki alkoi siitä, kun päätin ostaa maalit ja tarvikkeet ja kokeilla maalaamista omaksi iloksi. Jäin täysin koukkuun ensimmäiseltä maalauskerralta ja alkoi loputon kokeilemisen halu erilaisiin tekniikoihin. Kokeilin laittaa tuotoksiani myyntiin ja huomasin, että niitä alkoi menemään kaupaksi. Pikkuhiljaa nostin hintoja ja aloin selvittelemään missä voisi pitää taidenäyttelyitä. Taidenäyttelyiden ja instagram seuraajien kasvun myötä aloin saada näkyvyyttä. Aloin saamaan kaikenlaisia yhteistyöpyyntöjä mm. näyttelyihin ja verkkokauppoihin. Lähdin mukaan Stockmann.comiin.  Suurin osa myynnistäni kuitenkin tapahtuu Instagramin kautta. Töitäin on ollut esillä kaksilla viime asuntomessuilla. 

Asuntokuvaaminen astui mukaan kuvioon kesällä 2022. Olen omistanut järjestelmäkameran jo pitkään, mutta se oli lojunut kaapissa lähemmäs 10 vuotta. Kaivoin sen esiin ja aloin opiskella sen käyttöä. Kuvasin paljon kaunista suomen luontoa. Sain ajatuksen, että olisipa kiva päästä kuvaamaan asuntoja. Olen kuitenkin visuaalinen ihminen ja rakastan sisustamista ja kauniita koteja. No sattumalta pääsin tutulle kiinteistönvälittäjälle kokeilemaan kuvaamista ja siitä pikkuhiljaa kokemusta karttui ja kuvien laatu parani, joten pääsin tarjoamaan palveluani muillekin välittäjille ja sisustussuunnittelijoille.  Koen, että tämä on täydellinen combo, kun pääsen toteuttamaan itseäni näissä molemmissa intohimon kohteissa ja tienaan niillä elantoni.  

Alkuvuodesta 2023 aloitin maalausiltojen pitämisen. Ajatusta olin pyöritellyt mielessä jo jonkin aikaa, mutta sitten kun minulta pyydettiin, että voisinko pitää maalausillan ja tilatkin järjestyivät helposti, lähti se rullaamaan kuin itsestään. Kysyntää on ainakin nyt ollut. Paikat täyttyvät nopeasti. Paint & wine tyylisessä maalausillassa jokainen pääsee tutustumaan abstraktiin maalaamiseen lempijuomansa parissa. Tarjoan tätä myös yrityksille esim. virkistyspäiviin tai vaikka polttariporukoille. 

Koen olevani urani parhaassa pisteessä juuri nyt. Mikä voi olla hienompaa, kuin että voi elättää itsensä asialla johon kokee intohimoa. Helposti kuormittuvana ihmisenä yrittäjän vapaus säädellä omat työajat ja työnmäärät sopii minulle täydellisesti. Työ varhaiskavatuksessa oli todella kuormittavaa ja hektistä, josta palautumiseen meni kaikki illat. Toivottavasti saan tulevaisuudessa tehdä tätä samaa. Olen kyllä utelias kaikelle kehittämiselle, että koskaan ei tiedä mitä vielä keksin. Toivon, että saisin lisää näkyvyyttä taiteen myymiselle ulkomaille ja että pääsisin pitämään maalausiltoja isommille porukoille ja säännöllisesti. 

En koe tätä työtä kuormittavana, joten en myöskään kaipaa sen kummempaa nollausta. Toki välillä pieni breikki maalaamisesta esim. mökkeilyn merkeissä tekee hyvää ja kasvattaa inspiraatiota. 

Minut löytää instagramista noralaaksonen_art, sekä omilta sivuilta www.noralaaksonen.com 

Jätä kommenttisi