KasvuStoori – Rivin Oy

Olen Sirpa ja minulla on yhdessä tyttäreni Sanjan kanssa yhteinen sisustus- ja pihasuunnitteluyritys Rivin Oy, jonka perustimme noin vuosi sitten. Toiminta tapahtuu pääosin verkossa. Verkkokaupastamme voit ostaa juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi sopivia huone- /tilakohtaisia ideointi- ja suunnittelupalveluja.

Perheemme on suomalais-hollantilainen, joten ideamme ja suunnitelmamme on maustettu kansainvälisillä ja erityisesti hollantilaisilla mausteilla. Kasvit ja puutarhathan ovat olleet hollantilaisten osaamisaluetta jo vuosisatoja, mutta yllätyin huomatessani, että myös moni sisutus ja huonekalubrändi on alkuperältään hollantilainen.

Miten kaikki alkoi?

Kaikki sai alkunsa Sanjan opiskeltua pihasuunnittelijaksi. Koska minulla on yli 30-vuoden kokemus puutarhanhoidosta, päätimme noin viisi vuotta sitten alkaa kirjoittaa Garden Lifestyle nimistä blogia, joka keskittyi puutarhaan, matkoihin ja nikkarointiin. Sanjan opiskeltua sisustussuunnittelijaksi Garden Lifestyle laajeni myös sisustuksen alueelle, ja nimeksi päivittyi Garden Lifestyle + Home. Kun kaikkea ei vain ehdi, olemme keskittyneet tekemään päivityksiä pääasiassa Instagramissa, josta meidät löytää nimellä Rivin_gardenhome. Sanjan sisustus- ja pihasuunnittelukoulutuksen lisäksi meillä molemmilla on vahva tausta kansainvälisistä yrityksistä ja projekteista mm. sähköisen liiketoiminnan kehittämisen alueelta.

Miten olette päässeet tähän pisteeseen?

Tämän vuoden alussa aloin keskittyä täysillä verkkokauppamme, tuotteidemme ja taustaprosessien kehittämiseen. Verkkokauppa julkaistiin noin kuukausi sitten, ja jouluksi meillä on tulossa myyntiin uusia tuotteita. Blogin lukijat saavat 10 % alennusta tuotteistamme syöttämällä alennuskoodin Rivinjoulu.

Koronasta huolimatta vuosi on ollut upea ylä- ja alamäkineen koostuen luovuudesta, yrittäjyydestä, kehittämisestä ja uuden oppimisesta. Tukevan luurankomallin yritystoiminnalle antaa lisäksi Careerian Yrittäjän ammattitutkinto, jonka oppimistehtävät yhtäältä pakottavat ottamaan aikaa jollekin määrätylle osa-alueelle, yrittäjien verkoston toisaalta tukiessa tekemistä ja oppimista. 

Mikä motivoi teitä toiminnassanne?

Meitä motivoi ajatus, että sisustus- ja pihasuunnittelu kuuluu kaikille. Äidin ja tyttären ajatukset eivät aina käy yksiin, mutta ideoiden haastaminen ja yhdistäminen tekee lopputuloksesta juuri mielenkiintoisen ja erilaisen.  Uskomme molemmat vahvasti siihen, että sisustus- ja pihasuunnittelun ei tarvitse olla mitään ylellisyyttä tai harvojen herkkua, vaan muutos voi edetä pienin askelin tila kerrallaan. Kun terassista/ parvekkeesta on tullut oleskelutilan jatke, yhtenevä sisustus jatkuu ulkona.

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Olemme molemmat luovia ja uusia ideoita sinkoilee. Vaikeinta onkin priorisoida ja löytää tasapaino kaiken tekemisen välille, kun on asiakastöitä ja verkkokauppaa / prosesseja / sisältöä pitäisi kehittää sekä markkinoida. Silloin täytyy taas kohdistaa katse yrityksen tavoitteisiin lyhyellä / pitkällä aikavälillä ja keskittyä olennaiseen juuri tässä hetkessä. Projektinhallinta ja dokumentit onneksi auttavat asiassa.

Mikä on yrityksenne tulevaisuus? Mitä tavoittelette?

Tällä hetkellä verkkokauppamme kieli on suomi, mutta tarkoitus on myöhemmin ottaa toiseksi kieleksi joko englanti tai hollanti, jota molemmat puhumme sujuvasti.   

  

Miten nollaat itsesi?

Kun työ on luovaa, innostavaa ja sitä tekee täysillä vielä pitkin iltaa, on joskus vaikea irrottautua, niin etteivät ideat ja tekeminen jää päälle, tule uniin tai valvota öitä. Pensaiden muotoilu, käsillä tekeminen, pitkä kävelylenkki koiran kanssa, ystävät ja perhe auttavat pään nollauksessa.  

Tahtolauseesi?

Pienellä muutoksella on iso merkitys! Alla ennen ja jälkeen esimerkkejä muutosprojekteistamme.

Tutustu verkkokauppaamme: https://www.rivin.fi/shop

Löydät meidät myös instasta: https://www.instagram.com/rivin_gardenhome/

Alla ennen ja jälkeen esimerkkejä muutosprojekteistamme

Jätä kommenttisi