KasvuStoori – Proud of Myself Coaching

Olen Marjo Heinonen energiahoitaja, henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja yrittäjä. Yrittäjänä olen toiminut reilu vuoden verran. Yritykseni Proud of Myself Coaching auttaa ihmisiä takaisin itsensä äärelle, sen äärelle kuka pohjimmiltaan on ja olemaan ylpeä siitä kuka on.  Autan ihmisiä löytämään yhteyden uudelleen kehoon, mieleen ja sieluun. Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut ihmisistä ja ihmisyydestä. Herkkyyteni ansiosta aistin herkästi energioita. Koulutukseltani olen työnohjaaja ja energiahoitaja. Ennen yrittäjyyttäni työskentelin pitkään pörssiyhtiössä mm. myyjänä, myymäläpäällikkönä ja asiakaspalvelun esimiehenä.  

Yritykseni tarjoaa energiahoitoa ja valmennusta. Autan ihmisiä puhdistamaan tunnelukkoja, negatiivisia energioita, stressiä ja haitallisia ajatusmalleja, jotka ovat usein esteenä itsensä hyväksymisenä sellaisena kuin on. Autan ihmisiä löytämään oman voimansa ja olemaan oman elämän ohjaksissa. Energiahoitojen ja valmennusten ytimessä on sisäisen turvan vahvistaminen, omien tarpeiden tunnistaminen ja hyväksyminen sekä tunteiden käsittely ja kehon kuuntelu. Käytän menetelminä energiahoitoa, kehollisia harjoituksia ja valmennusta. Vaikka minulla on käytössäni menetelmiä, ohjaan ja hoidan aina intuitiivisesti. Jokainen hoito ja valmennus ovat yksilöllisiä asiakkaan tarpeista lähtöisiä eivätkä noudata tiettyä kaavaa. Luotan prosessiin, joka nostaa esiin hoidettavat kohdat ja oikeat kysymykset. Oman kokemukseni mukaan tällöin pääsemme paremmin juurisyiden jäljille. Mieli usein kertoo omaa tarinaansa ja kun pääsemme ohittamaan mielen ja laskeudumme kehoon, olemme syvimmän viisautemme lähteillä. Mitään ei tarvitse etsiä itsemme ulkopuolelta, kaikki vastaukset ovat meissä valmiina. Intuitiivisuus vaatii minulta luottamusta, vahvaa läsnäoloa ja yhteyttä kehooni.

Valmennuksissa yhdistän paljon kehollisia harjoituksia kuten esimerkiksi vapaata liikettä ja musiikkia. Keholliset harjoitukset ovat todella hyviä keinoja vahvistaa yhteyttä kehoon ja oppia kuulemaan kehoa paremmin.  

Miten kaikki alkoi?

Proud of Myself Coaching syntyi oman uupumiseni seurauksena ja halusta auttaa samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Sairastuin työuupumukseen, jonka seurauksena ymmärsin, että olin kadottanut itseni kokonaan. En enää tiennyt kuka olin. Uupumisessa oli kyse koko elämästäni. Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin irtisanoa itseni silloisesta työstä, jotta pääsin kunnolla toipumaan. Huomasin oman toipumiseni aikana, että pelkkä puhuminen syistä, jotka ajoivat minut uupumuksen partaalle, ei riittänyt korjaamaan oloa kehossani. Stressi ei poistunut vaan keho oireili edelleen fyysisesti. Tuli tarve puhdistaa keho kunnolla solutasoja myöten. Kokeilin erilaisia kehollisia menetelmiä ja energiahoidosta sain parhaan avun. Sen avulla pystyin puhdistamaan kehoani tunnekuormista, jotka olivat varastoituneet kehooni vuosiksi. Fyysisten oireiden taustalla on usein tunteet, joita ei ole pystytty kohtaamaan syystä taikka toisesta tilanteessa, jossa ne ovat syntyneet. Meillä on aika lyhyt historia tunteiden käsittelystä ja vasta viime vuosina on alettu puhua enemmän siitä mitä kehossamme tapahtuu, jos emme kohtaa tunteitamme.

Energiahoitojen avulla pystyin myös purkamaan kehosta haitallisia ajatusmalleja. Ajattelumallimme näkyvät kehossa esimerkiksi kehon jäykkyytenä. Lisäksi yhteys kehooni palasi, Itsetuntemukseni lisääntyi ja aloin hyväksymään itseni paremmin sellaisena kuin olen. Uskalsin alkaa elää omannäköistä elämääni.

Yrittäjyydestä olin haaveillut jo pitkään. Irtisanoutuessani kerroin tiimilleni, että toivoisin olevani jatkossa yrittäjä. Haaveena oli auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja rohkaista ihmisiä elämään itsensä näköistä elämää. Toivuttuani uupumisestani lähdin toteuttamaan rohkeasti näitä haaveitani ja niin Proud of Myself Coaching syntyi.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Tekemäni muutokset niin henkilökohtaisessa elämässäni kuin yrittäjyydessäkin, ovat vaatineet rohkeutta pysähtyä kuuntelemaan itseäni ja luottamaan omaan viisauteeni. Se on vaatinut myös vahvaa uskoa itseeni erityisesti silloin, kun muut eivät ole uskoneet minuun. Onneksi minulla on ollut kuitenkin tukijoita matkani varrella. Ilman heitä en olisi ehkä jaksanut sinnikkäästi yrittää ja luottaa, että asiat menevät eteenpäin. Olen vasta yrittäjyyteni alkutaipaleella, mutta tiedän, että tämä on minun juttuni. Tiedän, että minulla on paljon opittavaa, mutta luotan, että elämä kantaa. Toimin yrittäjäni niin kauan kuin se tuntuu oikealta.    

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Minua motivoi eniten vapaus. Saan päättää itse ja olla vastuussa päätöksistäni. Jos päätökseni eivät toimi, voin vain katsoa peiliin ja keskustella itseni kanssa. Olen oman tien kulkija. Myös vapaus määritellä työpäivien pituudet houkuttelivat. Huomasin, että en jaksaisi enää tehdä säännöllistä työaikaa, niin loppuun itseni ajoin. Myös se, että saan tehdä itselleni mielekkäitä asioita motivoi. Voin tehdä asiat itselleni sopivimmalla tavalla ja näin hyödyntää omaa potentiaaliani parhaiten. Yrittäjyydessä motivoi myös se, että se auttaa minua kasvamaan ihmisenä. Yrittäjyyden avulla olen ylittänyt monia esteitä, joita en välttämättä olisi tehnyt palkkatyöläisenä.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Aloitin yrittäjyyteni juuri siten kuin sitä ei suositella eli hyppäsin tyhjän päälle ilman yhtäkään asiakasta. En voi kieltää, etteikö tie olisi ollut hidas ja kivinen. Nyt kuitenkin tilanne on kääntymässä oikeaan suuntaan ja uskon, että tänä vuonna tulee hyvää kehitystä niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Itselleni tärkein oppi on ollut alkaa uskomaan omiin kykyihini ja luottamaan omaan viisauteeni. Neuvoja ja vinkkejä kannattaa kuunnella, mutta soveltaa ne sitten itselle sopivaksi. Hyvätkään vinkit eivät toimi kaikilla. Pitää pystyä luottamaan siihen, että on oman asiansa paras asiantuntija yrittäjyydessäkin. Toinen opetukseni on ollut tehdä ilolla. Lähtökohtaisesti asioiden pitäisi olla mielekkäitä ja jos eivät ole, kannattaa miettiä miten niistä tulisi sellaisia. Totta kai yrittäjyyteen kuuluu niitä vähemmän kivoja hommia, mutta mielekästä tekemistä pitäisi olla kuitenkin enemmän. Muutoin tekeminen voi alkaa kuormittamaan liikaa.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoittelen liikevaihdon kasvua lähivuosina. Toivon myös löytäväni yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voisin tehdä yhdessä erilaisia hyvinvointiin liittyviä projekteja.

Miten nollaat itsesi?

Hiljennyn ja pysähdyn päivittäin kuuntelemaan itseäni ja sitä mitä minulle kuuluu. Teen myös erilaisia kehollisia harjoituksia esimerkiksi liikun päivittäin musiikin tahdissa 10-15min. Näin vahvistan yhteyttä kehooni. Lisäksi käyn koiran kanssa lenkillä. Yhteys itseeni on hyvinvointini perusta.  

Tahtolauseesi?

”Rohkeutta kulkea omaa polkua & luottamusta sydämen ääneen”

Marjo Heinonen, Proud of Myself Coaching

www.proudofmyselfcoaching.fi

Instagram: proud_of_myself_coaching

Facebook: Proud of Myself Coaching

Jätä kommenttisi