KasvuStoori – Piironki Oy & Rounders Entertainment Oy

Kuka olet?

Mari Korkeamäki

Mikä on yrityksesi?

Piironki Oy sekä start up -yritys Rounders Entertainment 

Miten kaikki alkoi?

Työskentelin pitkään kustannusalalla. Suuren Suomalaisen Kirjakerhon markkinointijohtajana sain tehdä innostavaa työtä: markkinoida kirjallisuutta ja valita kuukaudenkirjoja, hoitaa kanta-asiakasmarkkinointia, rakentaa verkkokauppaa ja vastata kerhojen tuloksesta. Olin mennyt kirjakerhoon töihin jo opiskeluaikana ja kasvanut aina uusiin tehtäviin. Sain tehdä töitä kirjailijoiden, mainostoimistojen ja IT-kehittäjien kanssa. Sitten lähestyessäni neljääkymmentä tuntui, että nyt vuosi tulla uusi vaihe elämässäni. Hyppäsin yrittäjäksi ja ostin toimivan yrityksen sen perustajilta yhdessä ystäväni kanssa.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Yrittäjänä työ oli osin samalaista kuin aiemmin, tuotteistamista ja markkinointia, mutta nyt se sisälsi myös kaikkea taloushallinnasta varastotyöhön. Ostamme yritys (Piironki Oy) on vuonna 1978 perustettu maahantuonti- ja postimyyntiyritys, joka yhteistyössä naistenlehtien kanssa möi asusteita ja sisustustuotteita lehtien lukijoille. Hyvin pian oston jälkeen alkoi varsinainen yrittäjyyden survival -kurssi, sillä Suomi ajautui taantumaan ja samoihin aikoihin meille tärkeiden yhteistyökumppaneiden levikit alkoivat laskea merkittävästi. Lopulta yrityksen elintärkeä myyntikanava jäi kokonaan pois ja olemme joutuneet rakentamaan uutta polkua Piirongille niukoilla resursseilla. 

Nyt voin iloisena todeta, että pikkuhiljaa tehty uudelleen rakennustyö alkaa tuottaa tulosta. Suunnittelemme ja valmistamme omaa mallistoa ja sitä myydään verkkokaupassa, omassa liikkeessä ja myös tukussa muille pienille liikkeille. Tänä syksynä joulumallistomme ja heijastava kassisarjamme (Piironki x Moomin) saanut loistavan vastaanoton. Olemme saaneet paljon uusia jälleenmyyjiä.

Viimeisen kolmen vuoden ajan olen myös rakentanut start up -yritystä. Rounders Entertainment tuo tunnetaitoja hauskalla tavalla tarjolle alle kouluikäisten lasten perheille ja varhaiskasvatukseen. Konseptia on kanssani rakentamassa kuvittaja, kirjoittaja, pedagogi ja kaksi psykologia. Tuotteina on toistaiseksi 9 satukirjaa ja nyt pilottikäytössä oleva upea Tunnetaito-ohjelma päiväkodeille. Se on saanut ihastuneen vastaanoton käyttäjiltä. Tuoteperhe laajenee digitaalisesti ja tavoittelemme kansainvälisiä markkinoita. Olen päässyt esittelemään konseptia kansainvälisissä tapahtumissa ja koetan löytää enkelirahoitusta suunnitelmiemme toteuttamiseen, sillä maailmalla on paljon kysyntää tuotteillemme.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

On hienoa pystyä tekemään omia visioita tuotteiksi asti ja mahtavaa nähdä lopputuote asiakkaalla. Oltuani jo yli kymmenen vuotta pois isosta yrityksestä, välillä kauhistun niiden byrokratiaa ja jäykkyyttä. Toivon isompiin yrityksiin enemmän yrittäjämäistä otetta, silloin monet hyvä uudistukset menisivät nopeammin eteenpäin.

Pitää pystyä asettamaan tavoitteita liian kauas. Yrittäjällä ei ole usein rahallisia resursseja toteuttaa haluamiaan asioita nopeasti. Jos suunta on selvillä, vievät myös pienet askeleet lopulta sinne isoa tavoitetta kohti.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Pitää pystyä asettamaan tavoitteita liian kauas. Yrittäjällä ei ole usein rahallisia resursseja toteuttaa haluamiaan asioita nopeasti. Jos suunta on selvillä, vievät myös pienet askeleet lopulta sinne isoa tavoitetta kohti.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Unelmoin siitä, että molempien yritysteni tuotteet löytävät tulevaisuudessa markkinoita Suomen rajojen ulkopuolelta. Etenkin Aasiassa ollaan innostuneita suomalaisista tuotteista, niin opetusalalla kuin lifestylessäkin.

Miten nollaat itsesi?

Tällä hetkellä kaksi yritystäni vie aivan liian suuren osan ajastani, molemmat ovat vielä siinä vaiheessa että paljon on kiinni siitä mitä itse tekee ja paljonko panostaa. 11-vuotias tyttäreni ja cairninterrieri Onni saavat läsnäolollaan kuitenkin ajatukset hetkessä muualle. Viikonlopun pitkät retket luonnossa heidän kanssaan on parasta nollausta!

Tahtolauseesi?

Difficult roads often lead to beautiful destinations

Piironki Oy

www.piironki .fi

Rounders Entertainment Oy

www.ympyraiset.fi

www.tunteetjataidot.fi

Jätä kommenttisi