KasvuStoori – Omaishoidon Apu

Olen Sanna Honkala, Sairaanhoitaja ja hoiva-alan yrittäjä, yrityksessä Omaishoidon Apu.

Helpotan omaishoitajien arkea tuomalla palvelut heille kotiin silloin kun omaishoitaja tarvitsee omaa aikaa asioiden hoitoon tai lomailuun.

Sain ajatuksen yrityksen perustamisesta sairaanhoitaja opintojen aikana opinnäytetyötä ohjaavalta opettajaltani, joka oli äitinsä omaishoitaja. Hänen oli vaikea saada kotiin hoitajaa lomansa ajaksi. Opettajani ehdotti että tässä olisi hyvä yritysidea. Jäin muutamaksi vuodeksi asiaa hautomaan ja lopulta päätin irtisanoa itseni vakituisesta työstä ja perustin yrityksen. Muutaman vuoden ajan kipuilin lupa asioiden kanssa, mutta nyt melkein neljä vuotta myöhemmin en ole katunut päätöstä yrityksen perustamisesta kertaakaan.

Olen tehnyt yrityksen ohella kokoajan sairaanhoitajan töitä keikkalaisena eri sairaaloissa. Tänä syksynä jätin keikkatyöt ja aloin toimimaan päätoimisena yrittäjänä. Syyskuun alussa aloitti ensimmäinen työntekijäni, joka löytyi sattumien kautta.

Olen päässyt tähän pisteeseen päämäärätietoisuuteni avulla  ja raa alla työnteolla. Olen onnekas, sillä ympärilläni on paljon kollegoita, joilta olen saanut tukea ja kannustusta. Ilman ympärilläni olevia ihmisiä en olisi tässä pisteessä.

Minua motivoi: Onnistuminen ja asiakkaiden pyyteetön kiitos saamastaan avusta. Uusien tyytyväisten asiakkaiden kiitos saa yrittämään aina enemmän.

Opetus: Älä kopioi, tee omalla tavalla, mutta paremmin. Teet jotain oikein, kun iso terveysalan yritys kopioi tekstisi omaan mainokseensa.

Tulevaisuudessa yritykseni tuottaa useamman kunnan alueelle omaishoitajien sijaistusta vauvasta vaariin. Toivon myös työllistäväni useamman lähi- ja sairaanhoitajan vakituisesti.

Nollaan itseni urheilemalla ja remontoimalla unelmieni kotia, joka vastikään perheeni kanssa hankittiin. Urheillessa tulee paljon uusia ideoita toiminnan laajentamiseen ja toimintatapojen muuttamiseen. Moni idea, joita olen hyödyntänyt työssäni on kotoisin lenkkipolulta tai uimahallin saunasta.

Tahtolauseeni: Hoidan ihmisiä, kuten haluaisin minua hoidettavan.

 

 

Jätä kommenttisi