KasvuStoori – MielenAkatemia, TanssijanAkatemia ja LexSanna

Olen Terhi Tillonen, MielenAkatemian, TanssijanAkatemian ja LexSannan perustaja. Olen myös FM tanssintutkija, HuK Afrikan tutkimuksesta, tanssinopettaja, kehotietoisuus- ja tunnetaito-ohjaaja, mentaalivalmentaja, varatuomari, entinen juristi ja äiti. Tällä hetkellä opiskelen RVO rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajaksi sekä ekspressiivisen taideterapian ohjaajaksi. Yrittäjyyden osaamisen lisäämiseksi opiskelen vielä Careeriassa yrittäjän ammattitutkintoa.

Tätä nykyä tarjoan asiakkailleni kehon ja mielen hyvinvointia. Eniten ehkä voisin sanoa olevani itsetuntemuksen ohjaaja. Sinun tukijasi ja kannattelijasi silloin, kun sitä tarvitset. Psykofyysisen psykoterapian menetelmillä.

Miten kaikki alkoi?

Mitä tulee isona tytöstä, jolla on pohjaton uteliaisuus ja valtava (joskus liiankin iso) sitkeys ja periksiantamattomuus, mutta myös suunnaton herkkyys? Tuolla uteliaisuudella en tarkoita sitä, että haluaisin tietää aina kaikkien naapureidenkin asiat (ihmiset saavat halutessaan minun puolestani pitää salaisuutensa), vaan sitä, että kaikki uusi kiinnostaa ja haluan koko ajan tietää lisää! Olen opiskellut koko ikäni (on isompia ja pienempiä tutkintoja ja kursseja), eikä loppua näy! Lopulta, kun olin riisunut itsestäni riittämättömyyden tunteeni ja sen, etten kelpaisi ellen suorittaisi koko ajan jotain (nämä vaativat tunnelukot, tiedäthän), huomasin, että jäljelle onneksi jäi loputon oppimisen into ja ilo ja aito kiinnostus ihmisyyteen yleensä ja omaan itseen erityisesti, mikä vie minua koko ajan edelleenkin eteenpäin.

Kaikkea tietoa ei voi oppia kirjoista, vaan oppimiseen tarvitaan myös kokemuksellisuutta. Kun olin aikani lukenut kaikkia maailman itsehoito-oppaita ja tietokirjoja siitä, miten kaikki vaikuttaa kaikkeen, tajusin vihdoin itsekin siirtyä omasta päästäni kehoon ja sen kuunteluun. Ja opiskelin tietysti myös erilaisia kehon kuunteluun liittyviä tekniikoita ja teorioita, mm. psykofyysisen psykoterapian perusteet.  Loputon uteliaisuuteni sai minut tutkimaan omaa itseäni ja historiaani. Kuka minä olen? Miksi reagoin niin kuin reagoin? Mistä reaktioni oikein kumpuavat. Miksi tunnen niin kuin tunnen tai oikeastaan, että miksi en tunne mitään? Miksi toistan elämässäni tiettyjä kaavoja, vaikka ne eivät tunnu johtavan mihinkään. Itseensä tutustumisessa vaaditaan myös sitkeyttä ja periksiantamattomuutta. Asiat eivät aina ole sitä, miltä ne ensin näyttävät. Tunnetilojen takana on uusia tunnetiloja ja tarpeita ja niiden takana aina vaan uusia. Joskus aitoon juurisyyhyn pääsee vasta pitkällisten tutkimusten jälkeen. Silloin ei sovi hätkähtää ensimmäistä vastoinkäymistä ja antaa periksi. Itsensä tutkiminen vaatii myös rohkeutta. On joskus pelottavaakin kohdata itsestä nousevia asioita. Katsoa omia pelkojaan, häpeäänsä ja syyllisyyttään ehkä jopa omaa pahuuttaankin silmästä silmään. Olisikin ihanaa, jos olisi joku ihmepilleri tai muu sellainen, joka ulkopuolelta käsin ottaisi kaiken tällaisen pois sisältämme. Mutta valitettavasti (ja onneksi!) itseensä tutustuminen on sellainen työ, joka pitää tehdä itse.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen itse saanut niin suuren avun psykofyysisten menetelmien käyttämisestä, että haluan ehdottomasti auttaa muita siinä, että kaikki saisivat tuon saman kokemuksen! Kuinka löytää oma itsensä ja tuntea turvaa omassa kehossaan. Tuntea ja sallia kaikki tunteet olematta kuitenkaan niiden vietävissä. Kuinka löytää omat ja toisten tarpeet ja niitä parhaiten täyttävät strategiat. Kuinka elää itsensä näköistä elämää ilman ulkopuolelta tulevia vaatimuksia. Kuinka paljon parempi paikka maailma olisikaan, jos me kaikki olisimme tunnetaitoisia ihmisiä ja osaisimme hyväksyä itsemme ja toisemme ainutlaatuisina tuntevina ja tarvitsevina yksilöinä!

Ihmisen keho ja mieli ovat yhtä. Kehomme on pitänyt päiväkirjaa koko elämämme ajan ja on tallettanut itseensä kaikki tapahtumat. Keho pyrkii viestimään meille, mutta yleensä emme pysähdy kuuntelemaan sen viestejä, ennen kuin se jo joutuu huutamaan ja oireilemaan erilaisia kiputiloina ja jopa sairauksina. Kehon kuuntelun avulla päästään kiinni sellaisiinkin asioihin, joihin tietoinen mielemme ei yllä tai asioihin, joille ei ole sanoja. Olen itse päässyt kehoni herkän kuuntelun avulla käsiksi jopa sikiöaikaisiin kokemuksiin! Huima kokemus!

Pystyäkseni yrittäjänä tarjoamaan asiakkailleni kokonaisvaltaisen paketin, sekä kehon että mielen liikettä ja hyvinvointia, tarvitsen koko historiani opit mukaani. Sekä pääni hankkimat tiedot ja taidot, mutta ennen kaikkea sen matkan, jotka olen itse itseni kanssa kulkenut omaa itseäni tutkiessani. Matkaopas ei voi viedä toisia pidemmälle, kuin missä itse on käynyt.

Mitä tavoittelet?

Tavoittelen sitä, että pystyisin muuttamaan tätä maailmaa paremmaksi paikaksi, yksi ihminen kerrallaan. Toivon, että jokainen asiakkaani löytää tiensä takaisin oman itsensä luo ja tulee sellaiseksi ihmiseksi, joka hänen kuuluukin olla. 

Hyvän mielen kuvauspalvelua www.kuvauspalvelusalopino.fi

Miten nollaat itsesi?

Työni on itse asiassa aika maadoittavaa ja koska yrittäjänä voin säädellä sen kuormittavuutta, niin hirveän suuria nollaustarpeita ei aina edes ole. Mutta työtähän tämäkin on ja siitä tarvitaan lepoa! Silloin kun pää on väsynyt, lähden liikkeelle ja tanssimaan. Silloin kun keho on väsynyt, otan esille jonkun hyvän romaanin.

Ota yhteyttä, kun haluat syventää itsetuntemustasi ja sitä, kuka lopulta olet. Tuen ja autan sinua itsetuntemuksen polullasi. Lempeästi ja sinun ehdoillasi. Turvallisesti ja luottamuksellisesti. Psykofyysisen psykoterapian menetelmin. Koska ansaitset voida hyvin!

Verkkosivuni on www.mielenakatemia.fi

Facebookista löydät minut  https://www.facebook.com/MielenAkatemia

Instagramista löydät minut http://instagram.com/mielenakatemia?igshid=frjbds48ufno

Ja jos tanssijalkaa vipattaa ja haluat opiskella tanssia rauhassa ja omaan tahtiisi yksin tai oman parisi kanssa, niin ota yhteyttä

www.tanssijanakatemia.fi

Facebookissa https://www.facebook.com/TanssijanAkatemia

Instagramissa https://instagram.com/tanssijanakatemia?igshid=z5rx3funj555

Ja voi minulta edelleen tilata perukirjat ja testamentitkin. Niistä huolehtii LexSanna. 

Jätä kommenttisi