KasvuStoori – MarinMetodit/HimMari

Olen Mari Himanka, Vaasasta lähtöisin ja nyt lietolainen hyvinvointivalmentaja, liikuttaja, ekotuotesuunnittelija (HimMari) ja ikuinen innostuja eli yrittäjä isolla Y:llä yrityksessä MarinMetodit.

Ryhdyin päätoimiseksi yrittäjäksi reilut kolme vuotta sitten. Tätä ennen olin vakituisessa päivätyössä Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksessa 27 vuotta. Olen jälkeenpäin pohtinut , että millä voimalla lähdin tuolloin yrittäjäksi. Uskon, että sysäys yrittäjyyteen tuli surullisten tapahtumien seurauksena vuosien 2016- 2017 aikana. Tuon ajanjakson aikana menetin kummatkin vanhempani ja oli aika pysähtyä miettimään, minkälaisen loppuelämän itselleni haluan. Elämä on tässä ja nyt – oli aika ottaa ohjat omiin käsiin!

Yrittäjyys on ollut ihanaa, mutta totuuden nimissä; onhan tämä korona-aika ollut aikamoista ajatusten kassassa pitämistä, sitä todellista yrittämistä. Mahtavaa on huomata, että nyt alkaa näyttää jo valoisammalta, ihmiset uskaltavat taas lähteä ulos kodeistaan liikkumaan.

Ryhmäliikuntaohjaajana olen toiminut yli 30-vuotta eli aika monet askeleet on otettu ihanien asiakkaiden kanssa.  Liikunta on ollut elämässäni aina läsnä.

 

Vaikka omaan vankan kokemuksen ja osaamisen ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta, niin päätin suorittaa liikunta-alan ammatti- ja PT-tutkinnon ja valmistuin syksyllä 2018. Opiskelu antoi myös omalta osaltaan rohkeutta lähteä yrittäjäksi. Huomasin, että minusta on vaikka mihin, kunhan vain luotan elämään ja omaan tekemiseen. Toiminimeni Himanka Mari muuttui tässä vaiheessa kaupparekisteriin nimelle MarinMetodit ja oman yrittäjyyteni ydinsanoma selkeytyi; Tahdon tehdä itselleni merkityksellistä työtä omalla tyylilläni työikäisten ja seniori-ikäisten kanssa.

Mitä MarinMetodit on?

  • Motto: Pienikin liike riittää. Pienin askelin kohti omia tavoitteita ja unelmia.
  • monipuoliset ryhmäliikuntatunnit
  • äänimaljarentoutukset yksilö-ja ryhmähoitoina
  • senioriliikuntaohjaus
  • pt-palvelut
  • tyky-liikunta ja -tapahtumat
  • MarinMetodit toiminnallinen hieronta
  • HimMari-ekotuotteet

Miten olen päässyt tähän pisteeseen?

Ennen täysipäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymistä oli pohdittava, että miten varmistan toimeentuloni. Yksi tulonlähde toiminnalle löytyi harrastuksestani – korujen valmistamisesta. Askarteleminen on aina ollut minulle tärkeä rentoutumisen muoto ja niinpä perustin nettikaupan HimMari keväällä 2018. Arvaatko mistä nimi tulee?  Valmistan uniikkeja koruja ja tuotteita kierrätysmateriaaleista. Tällä hetkellä materiaaleina ovat pyöränkumi, kierrätysnahka ja – kankaat. 

HimMailun eli lyhyesti elämässä hidastamisen opettelu. Päivittäin käyn aamulla läpi tulevan päivän aikataulun kuten ruoanvalmistamisen, ruokailut ja tauot. Koska yrittäjän päivät ovat aina erilaisia, on ruokailujen ja tauotusten aikataulutus todella tärkeää, että jaksaa tehdä työt hyvällä energialla.  Mikä sen ihanampaa, kuin hyvin suunniteltu päivä, johon saa hyvällä suunnittelulla mahdutettua tunnin päiväkahvit päiväunien kera ja silti jää aikaa vielä tarttua seuraavaan työhön rauhallisesti.

Minulle tärkein voima on rohkeus tehdä asioita omalla tyylillä, välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Rohkeus ei todellakaan ole läsnä joka hetki, tämän tietää varmasti ihan jokainen olitpa sitten yrittäjä tai palkkatyössä. MarinMetodit – rohkeus, avoimuus, huumorintaju ja luovuus…Ihanaa on ymmärtää, että voin kehittää näitä omana itsenäni ihan niin pitkälle kuin haluan.

Opiskelu vanhalla iällä on ollut todella kivaa ja motivoivaa. Koronapandemian aikana suoritin tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon ja sain hyvää oppia erilaisten tuotteiden ja palveluiden suunnitteluun, markkinointiin ja myyntiin.

Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Inspiraation lähteinä työssäni on ihmisten auttaminen ja motivoiminen arjen keskellä. Merkityksellisen työn tekeminen on minulle tärkeää.  Uskon, että jokaisella ihmisellä on tarkoitus täällä maan päällä ja minun tehtäväni on auttaa ihmisiä luottamaan oman kehon ja mielen voimaan. Mottoni on: Pienikin liike riittää – sinä pystyt! 

Motivaatioita saan suorasta asiakaspalautteesta, jota saan onneksi todella usein. On mahtavaa saada tsemppaavaa palautetta kuten ”Ihana kun olet!” Siitä tulee sellainen olo, että jotain teen oikein.

Hyvä esimerkkitapaus motivoivasta palautteesta sain kuluvalla viikolla, kun ohjasin seniorijumppatuntia ja mukana jumppaamassa oli eräs 90-vuotias nainen kävelykeppiin turvautuen. Muut osallistujat olivat hyväkuntoisia -ja jalkaisia seniorinaisia- ja miehiä, Laitoin humpat soimaan ja tehtäväni oli soveltaa tälle ryhmälle tasapuolinen jumppa. Tunnin jälkeen tämä ihana mummeli tuli kertomaan, että piti kovasti jumpasta ja aikoo osallistua myös ensi viikon tunnille. Vastasin hänelle; totta kai tulet, se jo pelkästään, että tulet paikalle on hieno asia! Onhan se valtava ponnistus näin iäkkäälle ihmiselle. Pienikin liike riittää! 

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Asiat ovat jokaisen ihmisen omissa käsissä. Jokaisella ihmisellä on oma elämä ja sen voi elää niin monella tavoin. On tärkeää pysähtyä (himmata) itselle tärkeiden asioiden äärelle ja lisätä näin hyviä asioita omaan elämään ja vähentää niitä, mitkä eivät ole omia juttuja. Kun voin itse hyvin, niin myös läheiseni voivat hyvin. 

Yrittäjyydessä minulle haasteita eniten tuo ajankäyttö. Kun katson kalenteria parin viikon päähän näyttää, että siellä on aika tyhjää. Annas olla, kun samaisen viikon sunnuntaina katsahdan uudelleen kalenteria ja tulevaa viikkoa, niin johan on buukattu joka päivälle kaiken sorttista työtä ja touhua. Tässä yhteydessä täytyy todeta, että henkseleiden vetäminen kalenteriin on todella tärkeää. Yrittäjän on tärkeää oppia tuntemaan omat rajansa liittyen ajankäyttöään ja omaan vapaa-aikaan. Välillä täytyy osata kieltäytyä töistä oman hyvinvoinnin vuoksi, vaikka mieli sanoisi toisin. Ihminen on rajallinen. Olisi kätevää, jos päivään saisi tunteja vähän lisää.

Parasta on välillä, kun ei ole mitään tekemistä, silloin syntyy uusia ideoita! Oman hyvän elämän rakentamiseen tarvitaan omien tavoitteiden kirkastamista ja niitä kohti sitkeästi etenemistä. Tämä jos mikä saattaa joskus olla vaikeaa ihmiselle, joka innostuu kaikesta. On osattava jättää jotain pois, että saa tilaa uudelle.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Hyvinvointialalla riittää töitä tulevaisuudessa varmasti ihan jokaiselle yrittäjälle. Tavoitteenani on tuoda hyvinvoinnin siemeniä yrityksiin ja yhdistyksiin. Miten työntekijä voi työpäivän aikana huoltaa kehoaan helpoilla jumppaliikkeillä. Haluan toiminnallani herätellä yritysjohtoa työntekijöiden hyvinvoinnin tärkeydestä. Kun työntekijät voivat hyvin, niin myös yritys voi hyvin. Työnantajaa on helppo syyttää kaikesta, varsinkin huonosta palkasta jne. mutta mitäpä jos työntekijä ottaisikin vastuun omasta jaksamisestaan/hyvinvoinnistaan ja olisi kiitollinen työpaikastaan, missä työntekijästä huolehditaan. MarinMetodit auttaa yrityksenne työntekijöitä havahtumaan itsensä äärelle ja voimaan paremmin.

Tavoitteenani on saada myös HimMari-tuotteiden jälleenmyynti käynnistymään alueellisesti ympäri Suomen, eli näin ollen vahva verkostoitumistyö on aloitettava. Mikäli sinulla on yritys, joka kaipaa ihania ekotuotteita myyntiin, niin HimMarit ovat kiva vaihtoehto!Miten nollaat itsesi?

Akkujani lataan pitkillä rauhallisilla kävelylenkeillä ja hyvää inspiroivaa kuuntelukirjaa kuunnellen. Ympäri vuoden käyn viikoittain pulahtamassa Littoistenjärveen uimaan, se on aina niin kamala, mutta niin ihana pysähtymisen paikka. Seuraava todellinen “nollauspäiväni” on tulevalla viikolla, kun ystäväni tulee kylään.  Suunnitelmissa on tehdä hyvää ruokaa ja samalla suunnitella sekä valmistaa prototyyppi MarinMetodit-puserosta.

”Pienikin liike riittää” – se on enemmän kuin ei mitään!

Löydät minut täältä facebook ja instagram

LIIKUNTAPALVELUT  www.marinmetodit.fi

EKOTUOTTEET  www.himmari.fi

marinmetodit@gmail.com

Jätä kommenttisi