KasvuStoori – Mantella Oy Maria Lella

Olen Maria Lella, ravintola-alan kouluttaja ja valmentaja. Olen työskennellyt koko aikuisikäni ravintola-alalla ja ala on kiehtonut minua pienestä pitäen. Jo alakouluikäisenä, kun äiti pyysi kattamaan pöydän ruoka-aikaan, niin kirjoitin jokaiselle perheenjäsenelle oman menun lautasen viereen: salaattia, jauhelihakastiketta ja perunaa.

Tuossa iässä sain myös autella eräässä kahvilassa siivoamalla pöytiä ja tiskaamalla, se oli mielestäni niin hienoa, että en tainnut pyytää edes palkkaa, vaan tein auttamisen ilosta.

Lukion jälkeen en juuri edes miettinyt muita vaihtoehtoja vaan halusin opiskella tarjoilijaksi ja sillä tiellä olen edelleen.

Yritykseni Mantella Oy kouluttaa ja valmentaa asiakaspalvelua ravintola-alalla. Perustin yritykseni keväällä 2023, koska korona-aikana ravintola-alalta lähti valtavasti osaamista ja valitettavasti se näkyy nykyään asiakaspalvelun tasossa ravintoloissa.

Olen työssäni toiminut esihenkilönä ja perehdyttäjänä ja huomasin, että rakastan opettaa uusia työntekijöitä ja iloitsen, kun näen, miten he kehittyvät ja kasvavat asiakaspalvelussa ja ihmisten kohtaamisessa.

Haluan tuoda alalle lisää aitoa ihmisten välistä kohtaamista, välitöntä palvelua ja asiakkaan huomioimista. Haluaisin saada alalle lisää yhteisöllisyyttä ja kehittää myös ravintolayrittäjien välistä yhteistyötä.

Olisi hienoa järjestää ravintoloiden yhteisiä tapahtumia ja tempauksia, joista asiakkaat nauttisivat ja yrittäjät voisivat hyödyntää toistensa vahvuuksia.

Eniten yrittäjyysmatkallani olen oppinut omasta itsestäni. Olen joutunut haastamaan itseäni ja omia uskomuksiani ja pelkojani todella paljon.

Varsinkin itseni johtamista olen saanut opetella urakalla, koska yksinyrittäjänä olen vastuussa vain itselleni. Olen oppinut paremmin aikatauluttamaan ja suunnittelemaan töitäni, sekä uskomaan itseeni ja omaan osaamiseeni.

Vapaa-ajalla rentoudun lukemalla paljon kirjoja, neulomalla tumppuja ja sukkia sekä ulkoilemalla koirieni kanssa. Miehen ja koirien kanssa rakastamme viettää aikaa myös tien päällä matkailuautolla retkeillen sekä kotimaassa että ulkomailla.

Terkuin Maria

www.mantella.fi

LinkedIn: www.linkedin.com/in/marialella

FB ja IG: @ravintolakuiskaaja

Jätä kommenttisi