KasvuStoori – Lilja Design Oy

Kuka olet?

Olen Jessica Pennanen, 31-vuotias yrittäjä, bloggaaja ja perheenäiti Vantaalta. Olen myös ikuinen Lapin tyttö, sillä olen kotoisin Kittilästä, joka määrittää todella vahvasti persoonallisuuttani.

 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni on graafiseen suunnitteluun, sisällöntuotantoon ja markkinointiin erikoistunut Lilja Design Oy. Lisäksi minulla on verkkokauppa, joka on juuri uudistuksien alla.

 

Miten kaikki alkoi?

En oikeastaan koskaan ajatellut, että minusta olisi yrittäjäksi. Yrittäjät olivat mielessäni superihmisiä, ja olen aina hiukan aliarvostanut itseäni. Ajattelin, ettei minulla olisi yrittäjyyteen tarvittavia ominaisuuksia. Toisaalta en tuntenut oloani täysin kotoisaksi palkkatyössäkään. Minua ahdisti sen rajoittuneisuus, enkä oikein tahtonut löytää alaa, jolla olisin tuntenut olevani hyvä. Itseasiassa vielä nelisen vuotta sitten ajattelin, ettei minusta koskaan tule varsinaisesti mitään. Minulla on koulukiusatun tausta, enkä koskaan ollut oppinut näkemään itseäni positiivisessa valossa.

Vuonna 2015 päädyin opiskelemaan painotuotantoalaa Helsingissä.Tuttu yrittäjä otti minuun yhteyttä nähtyään piirroksiani Facebookissa ja kysyi, haluaisinko alkaa kuvittamaan hänen yrityksensä kankaita. Minusta ajatus kuulosti hyvältä, ja intouduin lopulta tekemään myös muita kuvitustöitä. Olen aina ollut todella luova, ja jotenkin siinä sitten syntyi ajatus, että tällaista työtä voisin tehdä.

Kesti kuitenkin yli kaksi vuotta, ennenkuin perustin toiminimen, joka vaihtui vastikään osakeyhtiöksi. Tuon reilun kahden vuoden aikana tein aika paljon töitä itseni kanssa, ja löysin lopulta omat kykyni ja opin arvostamaan niitä, joka avasi oven yrittäjyydelle.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Kovalla työllä. Oman ajatusmaailman heittäminen ympäri niin, että pystyn arvostamaan itseäni, on varmasti tähänastisen elämäni suurin urakka.

Myös puolisoni, perheeni ja ystäväni ansaitsevat kiitoksen kaikesta siitä tuesta, jonka olen heiltä saanut. Tiukassa paikassa mikään ei ole niin tärkeää, kuin ihminen joka sanoo, että sinä pystyt tähän.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Rehellisesti, se että tiedän olevani aivan liian lahjakas, jotta antaisin sen valua hukkaan. Se voi kuulostaa ylimieliseltä, jos ei tunne minua ja tiedä kuinka vähäpätöisenä pidin itseäni vain muutama vuosi sitten. Nyt kuitenkin, kun itse tunnistan omat vahvuuteni ja arvostan niitä, en kertakaikkiaan voi olla tekemättä kaikkeani, jotta voin niitä myös hyödyntää.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Ystävällisyydellä ja rehellisyydellä pääsee pitkälle, ja hyvät yhteistyökumppanit ovat kultaa. Äläkä usko pessimismiin.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Nauran aina, että minulla on jalat maassa, mutta hiukset hipovat pilviä. Haluaisin nähdä, että Lilja Design Oy on muutaman vuoden kuluttua täyden palvelun mediatoimisto, jolla on työntekijöitä. Koen yhteiskunnallista vastuuta, että menestyessäni annan jotakin myös takaisin, ja haluaisin sen toteuttaa olemalla hyvä työnantaja. Toivottavasti päästään sinne asti.

Toivon myös, että unelmani toisesta, eri alan yrityksestä on joskus työn alla, mutta sitä en haaveita pidemmälle vie varmasti vielä vuosiin.

 

Miten nollaat itsesi?

Kuuntelemalla musiikkia ja laulamalla. Musiikki on varmaankin se toinen ura, jolle olisin lähtenyt, jos olisin jo kouluikäisenä ymmärtänyt mahdollisuuksieni määrän. Se on kuitenkin rakas harrastus, joka toimii niin työssä tsemppaajana, kuin nollaajana. Mikään ei vie minua niin tehokkaasti jonnekkin muualle, kuin sielussa asti tuntuva musiikki ja kuuntelenkin musiikkia joka päivä, aina kun mahdollista.

 

Tahtolauseesi?

Suuri esikuvani on Walt Disney, joka sanoi; If you can dream it, you can do it. Tähän turvaudun, kun vanhat, haitalliset ajatusmallit yrittävät lannistaa tai kuulen jonkun aliarvioivan minua. En suostu enää uskomaan, ettenkö pystyisi mihin tahansa. Mahdotonta ei ole, on vain haasteita.

 

www.liljadesign.fi

www.facebook.com/liljadesignoy

www.instagram.com/lilja_designoy

 

Ei viruksia. www.avast.com

 

 

Jätä kommenttisi