KasvuStoori – JH Tukku

Hei, olen vammainen ja yrittäjä

Olen Juha Hentula 52- vuotias Lappeenrannasta ja vammaisten sekä vammaisyrittäjyyden puolesta puhuja. Yritykseni on JH Tukku

Kosketus yrittäjyyteen alkoi jo pikkupoikana kun myin partiolaisten joulukalentereita ja kynttilöitä ovelta ovelle. Ensimmäinen isompi steppi oli vuonna 1987, kauppakoulun ohessa perustettu kalastustarvikeliike, joka on sittemmin myyty pois. Ja uudelleen aloittaminen 1992 kauppaopiston jälkeen kun työllistyminen silloisessa työpaikassa muuttui osa-aikaiseksi. Polkuni tuosta ajasta nykyhetkeen on ollut vuoristorataa, mutta yrittäjyys vain ei miehestä karise.

Nykyinen JH Tukku on perustettu vuonna 2004 ja on välillä ollut vähemmällä, kun olen ollut palkkatöissä muualla. Vuodesta 2016 lähtien on yritys kuitenkin ollut ainut työllistäjäni. Yritys toimii antennien ja elektroniikan parissa niin tukku- ja verkkokaupan sekä nykyisin myös kuluttajakaupan kanssa.

Haluan myös jakaa niitä tietoja, taitoja ja kokemuksia, joita minulle on kertynyt pitkän yrittäjäpolun matkalta. Olen myös yksi ensimmäisistä vammaisten yrittäjän ammattitutkintoa suorittavista, ja tämä koulutus on tuonut osaamiseni tähän aikaan. Myös aiemmalla yritysmentorin koulutuksella tämäkin onnistuu nyt paremmin.

Miten tähän pisteeseen päästy

Kovalla luottamuksella itseensä ja kohdata asiakas yksilönä ratkaisten hänen ongelmansa. Ja halulla näyttää yhteiskunnalle vammaisten olevan myös tuottava osanen, ei se kulu erä jota suuresti luullaan ja rikkoa ennakkoluuloja.

Parhaat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella

Vammaisuuden ja yrittämisen yhdistämisessä on vielä paksuja ennakkoluuloja. Kohtaan myös ihmetystä ja kummeksuntaa yrittäjyyttä kohtaan vammaisuuteni vuoksi. Olen kuitenkin äärimmäisen iloinen, että suurin osa suhtautuu asiaan positiiviseksi. Tahdon olla näyttämässä omalla esimerkilläni, että emme ole kakkosluokan kansalaisia ja voimme tehdä oman osamme yhteiskunnassa yhtä hyvin kuin muutkin – mikäli meille vain annetaan siihen mahdollisuus. Motivoituneita vammaisia ihmisiä on paljon ja yrittäjyys voi olla yksi työllistymisen polku.

Suurin opetus on mielestäni että verkotu ja luo verkostoja, koskaan ei tiedä milloin niistä on hyötyä.

Tulevaisuus

Saada jatkaa yrittäjyyttä tulevaan ja luoda yrityksestä elinkelpoinen kasvava yritys. Kasvattaa verkkokauppaa ja luoda talousalueen ihmisille juuri niitä tuotteita joita he tarvitsevat. Loistavalla sekä ammattitaitoisella asiakaspalvelulla palvella mitä parhaimmin, jotta asiakas saapuu uudelleen luokseni.

Miten nollaat itsesi?

Kävellä syksyisessä metsässä sienikorin kanssa tai nauttia hyvä elokuva.

Tahtolauseesi

Olen vammainen ja ylpeä yrittäjä

 JH Tukku
Verkkosivu: www.jhtukku.fi
Facebook: facebook.com/JH-TUKKU

Instagram: juhahentula

Toimin myös Suomen Vammaisyrittäjät ry – VamY.n hallituksen jäsen.

Yhdistys on perustettu 2.5.2019 joka edistää vammaisten yrittäjien yhteistyötä ja toimintaverkostoja

Verkkosivu:www.vamy.fi

Facebook: https://www.facebook.com/VamY.fi

Jätä kommenttisi