KasvuStoori – Ihanuuteni

Kuka olet

Kirsi Laine, 43-vuotias äiti, sijaisäiti, suurperheen äiti, yrittäjä, vaimo ja isosisko. 

Mikä on yrityksesi

Tässä tarinassa puhun Ihanuuteni lifestyle-myymälästä, mutta minulla on myös sosiaali- ja terveysalan avopalveluita tarjoava Filantros Oy puoliksi toisen osakkaan kanssa.

Ihanuuteni on Euran keskustassa, vanhassa pankkikiinteistössä sijaitseva lifestyle-myymälä, jossa myydään naisten ja miesten kenkiä, naisten, miesten ja lasten vaatteita, sisustus- ja lahjatavaraa, leluja ja herkkuja. Sekä kaikkea mahdollista muuta.  Nettisivut löytyvät osoitteesta www.ihanuuteni.fi, niitä päivitän kyllä surkeasti, mutta facebookin ja instagramin kohdalla olen kunnostautunut paremmin. Myymälä on avoinna ma-pe 10-17 ja lauantaisin 10-13. Ovessa on puhelinnumero 044 5650155, joten jos ei asiakas ehdi aukioloaikoina paikalle, voi hyvin kysyä, voisinko olla pidempään. Oma perhe on sen verran suuri ja tarvitsevat myös jonkin verran äitiä, joten en ole aukioloaikoja pysyvästi ainakaan toistaiseksi pidentänyt, mutta joustan kyllä, jos se vain omaan kalenteriin sopii. Eurassa pidetään myös muiden yrittäjien kanssa muutaman kerran vuodessa ostoksillaeurassa -päiviä, jolloin kaikki liikkeet ovat avoinna iltakahdeksaan, seuraava tällainen on tammikuussa. Myös itse voin pitää erikoisaukioloaikoja, silloin kun siltä tuntuu ja asiakasiltoja järjestän myös melko paljon. 

Miten kaikki alkoi

Yrittäjänaisten virkistäytymis- ja verkostoitumisristeilyllä syksyllä 2017. Eurassa kenkäkauppaa pitävä yrittäjä kertoi heidän liikkeensä olevan myynnissä ja Filantrosin yhtiökumppani Johanna innostui siitä ensin. Suunnittelu alkoi niin, että mietittiin kenkäkauppaa Filantrosin rinnalle, mutta syksyn aikana kääntyikin niin, että ostin ko. kaupan yksinäni ja ennen joulua huomasin siis olevani kauppias, vailla minkäänlaista kokemusta alalta. Koulutukseni kun ovat lastentarhanopettaja ja sosionomi. Maaliskuussa 2018 pidettiin avajaiset vanhassa kenkäkaupan kiinteistössä ja seuraavassa marraskuussa muutin isompiin tiloihin nykyiselle paikalle. 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen

Hullunrohkeudella.  Myymälä on vielä suht nuori, mutta nöyrän kiitollinen olen jo siitä, miten se on otettu Eurassa vastaan. Ja ilahduttavasti asiakkaita käy myös muualta. Pidän paljon asiakasiltoja, joiden kautta yritys tulee tutuksi useammalle ja koska asun melkein vieressä, voin joustaa helposti aukioloajoissa. 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi

Ihanat asiakaskohtaamiset ja mielenkiintoinen työ. Työ on myös hyvää vastapainoa välillä rankalle sijaisvanhemmuudelle. 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella

Ole aina ystävällinen, pidä vapaapäiviä tarpeeksi, sillä vaikka työ on kivaa, se on myös kuluttavaa. Itselläni on osa-aikainen työntekijä, joka on kultaakin kalliimpi ja mahdollistaa yrittäjän omat vapaat. Myös kaksi omaa tytärtä ovat kesä – ja kiiretyöntekijöinä huippuja. 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet

Toivon kivijalkakaupan pysymistä kilpailukykyisenä ja ihmisten kulutustottumusten kääntyvän siihen suuntaan, että arvostetaan palvelua ja oman kylän palveluita yhä enemmän. Tulevaisuudelta toivon, että myymälä onnistuisi pitämään nykyiset asiakkaat ja tottakai hankkisi niitä myös lisää. Olen myös päättänyt jo liikettä perustaessani, että niin kauan tätä teen, kuin se on motivoivaa ja mukavaa. 

Miten nollaat itsesi

Perheen, lapsuudenperheen ja ystävien kanssa. Mökillä mieli rentoutuu, teki siellä sitten metsähommia tai istuu aurinkotuolissa tekemättä mitään. 

Tahtolauseesi

Olen joskus lukenut jostain lauseen ”ole onnellinen siellä missä olet, sillä kerran sieltä lähdettyäsi kaipaat sinne aina takaisin”. Olen ajatellut sen niin, että pitäisi opetella olemaan tyytyväinen siinä hetkessä missä on, eikä kaivata jotain muuta tai pyrkiä johonkin muuhun. Opettelemista siinä vielä riittää. 

-Kirsi Laine

Jätä kommenttisi