Kasvustoori – Hautauspalvelu eHautaus Oy

Olen Ville Sutinen, yrittäjähenkinen opiskelija Jyväskylästä. Olen pyörittänyt omaa yritystäni nyt vuoden ajan opintojeni ohessa ja siirryn virallisesti täysipäiväiseksi yrittäjäksi, kun opinnot valmistuvat syksyllä. 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni on viralliselta nimeltään Hautauspalvelu eHautaus Oy, lyhyemmin eHautaus. eHautaus on täysin verkossa toimiva hautauspalvelu, joka tarjoaa perinteisen hautaustoimiston palvelut etänä verkossa. Meidän kauttamme asiakas saa hoidettua vaikean ja aikaa vievän järjestelyn jopa vartissa, valitsemalla sopivat palvelut ja täyttämällä pyydetyt tiedot. 

Pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluamme ja meidän palveluun kuuluukin tällä hetkellä peruspalveluiden lisäksi mm. livestriimaus, eli suora videolähetys siunaustilaisuudesta. Tämä palvelu on nyt tuotu uutena mahdollisuutena poikkeustilan myötä, kun myös hautajaisiin on tiukat väkimäärän rajoitukset valtiovallan taholta.

Miten kaikki alkoi?

Yrittäjyyteni alkoi virallisesti eHautauksen perustamisesta, mutta olen aina ollut yrittäjähenkinen ja tiennyt sen olevan itselleni paras tapa työskennellä. Kymmenten pähkäiltyjen liikeideoiden myötä, löysin lopulta idean jota halusin ja uskalsin lähteä edistämään. Idea eHautauksesta syntyi, kun tein hauturille keikkatöitä koulun ohella ja syvennyin hautausalaan tutkimalla enemmänkin alan yrityksiä Suomessa. Huomasin, etten löytänyt sitä omaa ajatusta toteuttavaa verkossa toimivaa palvelua ja innostuin ideastani. Yhdessä kaverini kanssa aloimme ilman aiempaa kokemusta perehtyä nettisivujen tekoon ja alaan syvemmin. Päädyimme useiden kokeilujen jälkeen nykyiseen sivualustaan ja teimme sivut idealla ’tee ensin ja korjaa virheet perästä’. Niin saimme sivuston lopulta valmiiksi, hommattua sopivat yhteistyökumppanit jokaiselta paikkakunnalta ja homman liikkeelle. Itse tehdyillä sivuilla saimme testattua ideaa ja ensimmäiset asiakkaat hankittua. Nyttemmin sivusto on tehty ammattilaisten toimesta uusiksi. 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Tähän pisteeseen on päästy kokeilemalla paljon eri juttuja, satsaamalla kehitykseen kaikki rahat mitä tulee ja pyritty ideoimaan uusia konsteja saada potentiaalisille asiakkaille tietoa meistä. Nykyisin meillä on useita kymmeniä asiakkaita ja asiakastyytyväisyys on korkea. Kaikki asiakkaamme ovat olleet valmiita suosittelemaan meitä ystävälle tai kollegalle. 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Yksi iso opetus on ollut, että yrityksen perustaminen opintojen ohessa on todella hyvä aika opetella ja kehittää yritystoimintaa. Koska opiskelijana on tottunut tiettyyn elintasoon ja sen pystyy rahoittamaan opiskelijan saamilla tuilla, ei yritystoiminnan tarvitse elättää heti alusta asti. Yritystoiminnan aloittaminen on tällöin helpompaa ja voit kasvattaa yritystä kaikilla tuloilla niin, että kun valmistut, sinulla olisi silloin mahdollisuus jäädä täysipäiväiseksi jo kasvaneeseen yritykseen. 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Yrityksen tavoite on auttaa mahdollisimman monia omaisia hautauksen järjestämisessä ja siltä osin helpottaa elämää. Haluan palkata ensimmäisen työntekijäni tämän vuoden aikana hoitamaan päivittäisiä asioita, jotta saan enemmän aikaa ja ajatusresursseja nykyisen ja mahdollisten tulevien yritysten kehitystyöhön.

Miten nollaat itsesi?

Tykkään pelata frisbeegolfia ja peliin keskittyminen on oiva tapa unohtaa muut ajatukset. Pelin tulos taas usein rehellisesti kertoo, miten nollaamisessa tuli onnistuttua. 

Hautauspalvelu eHautaus Oy

Sivu: ehautaus.fi

Facebook:  https://www.facebook.com/eHautaus/  

Jätä kommenttisi